TRANSIRA

Despre transportul public din Romania si din lume
It is currently Mon 25 Jun 2018 22:20

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 34 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Tue 12 Apr 2011 16:37 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
Modificarea normelor juridice referitoare la circulaţia pe drumurile publice în Republica Ungară

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească în străinătate că, începând cu data de 1 iulie 2011, se vor aplica noile norme juridice referitoare la circulaţia pe drumurile publice în Republica Ungară.

Noile dispoziţii legale privesc cuantumul amenzilor pentru nepurtarea centurii de siguranţă, depăşirea vitezei legale şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. Amenzile pot fi aplicate pe loc, valoarea acestora fiind cuprinsă între 10.000 şi 300.000 HUF.

Atragem atenţia asupra faptului că autovehiculul poate fi reţinut fără altă hotărâre scrisă până la momentul efectuării plăţii amenzii aplicate.

Dacă în momentul efectuării unui control rutier se stabileşte că şoferul sau deţinătorul vehiculului are o amendă administrativă neachitată, organele de poliţie vor dispune reţinerea vehiculului.

Reprezentantul autorităţii va prezenta în scris în limbile maghiară, engleză, germană şi rusă detaliile referitoare la amenda contravenţională, locul stabilit pentru staţionarea vehiculului şi ruta prin care se poate ajunge acolo.

Pentru a evita situaţiile neplăcute care pot apărea pe parcursul călătoriei, cetăţenii români sunt sfătuiţi să se informeze asupra situaţiei din zonă înainte să plece la drum şi să respecte reglementările sus menţionate.


http://mae.ro/node/8287


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 16 Apr 2011 11:02 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
Ungurii inaugurează o nouă autostradă și ajung la granița cu România. La noi nu s-a finalizat nimic

Ungurii au mai terminat un tronson de autostradă și se apropie vertiginos de granița cu România. Autostrada M43 are 31,6 kilometri și leagă orașele Szeged și Mako. Inaugurarea oficială este programat joia viitoare, pe 21 aprilie. Locuitorii din Szeged au început însă sărbătoarea. Oficialitățile locale au pregătit duminică o mare petrecere pentru că au scăpat de circulația camioanelor care distrugeau orașul, dar și de traficul intens al mașinilor mici, având în vedere că Szeged este unul din cele mai mari orașe din apropierea graniței cu România.


http://www.adevarul.ro/locale/timisoara ... 53627.html


Attachments:
4.jpg
4.jpg [ 35.27 KiB | Viewed 5566 times ]
5.jpg
5.jpg [ 32.55 KiB | Viewed 5566 times ]
6.jpg
6.jpg [ 32.5 KiB | Viewed 5566 times ]
szeged.pdf [155.76 KiB]
Downloaded 107 times
Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed 14 May 2014 16:56 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
Studiu de impact.

Autostrada europeană M4 tronsonul dintre localităţile Berettyóújfalu-Nagykereki (frontiera).

http://apmbh.anpm.ro/


Attachments:
85726_EIS_RO_Studiul de impact asupra mediului.pdf [1.06 MiB]
Downloaded 199 times
Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed 05 Nov 2014 20:32 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
Circulaţia auto

Atenţie: Pentru siguranţa traficului rutier, poliţia locală efectuează controale amănunţite pe drumurile naţionale din Ungaria. Principalele reguli supuse verificărilor sunt:
-Folosirea fazei de întâlnire pe drumurile publice, în afara localităţilor, este obligatorie;
-Centura de siguranţă: Este obligatorie cuplarea acesteia.
-Folosirea scaunului pentru copii este obligatorie.
-Folosirea telefonului mobil la volan: Este interzisă.
-Aparatele anti-radar şi de detectare a radarului: Este interzisă utilizarea acestora, poliţia ungară amendând utilizatorii şi confiscând aparatele.
-Staţiile de emisie-recepţie: În afara celor autorizate şi folosite de transportatori, este interzisă utilizarea acestora.
-Parcarea: Este permisă în locurile special amenajate. Taxele de parcare sunt cuprinse între 180 – 600 forinţi/oră. La unităţile hoteliere cu parcare proprie, taxa este cuprinsă între 16–25 euro / zi.
-Permisul de conducere: Permisul de conducere românesc este valabil în Ungaria.
-Taxa de autostradă se plăteşte pentru toate autostrăzile: M1, M3, M5, M6 şi M7 – prin achiziţionarea înaintea intrării pe autostradă, de la orice staţie de benzină, a vignetei pentru categoria de vehicul şi perioada corespunzătoare.

Amenzile contravenţionale aplicate pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră se pot achita la unităţile poştale din Ungaria, pe baza cecului primit cu ocazia constatării şi aplicării sancţiunii de către poliţia rutieră sau prin transfer bancar, în baza procesului verbal întocmit de poliţia rutieră. Atragem atenţia asupra majorării cuantumului amenzilor pentru nefolosirea centurii de siguranţă, depăşirea vitezei legale, trecerea pe culoarea roşie a semaforului şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. Politia poate impune achitarea pe loc a amenzii, valoarea acesteia fiind cuprinsă între 10.000 şi 300.000 HUF.
Autovehiculul poate fi reţinut fără altă hotărâre scrisă, până la momentul efectuării plăţii amenzii aplicate.

Dacă se stabileşte că şoferul sau proprietarul vehiculului are o amendă administrativă neachitată, organele de poliţie care efectuează controlul rutier vor dispune reţinerea vehiculului.
Reprezentantul autorităţii va prezenta în scris în limbile maghiară, engleză, germană şi rusă detaliile referitoare la amenda contravenţională, locul stabilit pentru staţionarea vehiculului şi ruta prin care se poate ajunge acolo.

Informaţii privind starea drumurilor/evenimente rutiere din Ungaria pot fi accesate la adresa http://www.utinform.hu.

Informaţii de călătorie pentru transportatori:

Inspectoratul General al Poliţiei din Ungaria (ORFK) efectuează controale rutiere intense pe frontiera externă a Spațiului Schengen, în zona de frontieră, pe autostrăzi, în zonele periferice ale capitalei precum şi pe centura Budapestei (autostrada M0).
Această măsură este pusă în aplicare de echipe ale poliţiei rutiere şi ale poliţiei de frontieră, de echipe din cadrul organelor teritoriale de ordine publică, precum şi de reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale de Transport, ai Autorităţii Naţionale Vamale şi Fiscale (NAV), ai Gărzii de Mediu şi ai Autorităţii Naţionale Sanitar-veterinare.
Scopul acestor controale este îmbunătăţirea traficului rutier pe teritoriul Ungariei prin identificarea camioanelor de mare tonaj şi a autobuzelor în stare tehnică necorespunzătoare, respectarea timpului de odihnă a şoferilor în transportul internaţional şi respectarea normelor referitoare la transportul de materiale periculoase, precum şi respectarea restricţiilor de circulaţie existente pentru camioanele a căror masă totală depăşeşte 7,5 tone, la sfârşit de săptămână/în zilele nelucrătoare

Programul restricţiilor pentru camioane:
a) în perioada 1 iulie-31 august:
sâmbătă (în cazul în care aceasta este zi nelucrătoare), de la orele 15.00 până duminică orele 22.00;
în celelalte zile nelucrătoare, începând cu ora 22.00 a zilei precedente până la ora 22.00 a zilei nelucrătoare.
b) în perioada 1 septembrie - 30 iunie:
duminica şi în celelalte zile nelucrătoare, începând cu ora 22.00 a zilei precedente până la ora 22.00 a duminicii şi zilei nelucrătoare.

Alte restricţii:

Este interzis ca pe arterele de circulaţie cu două benzi pe sens, între orele 6.00 şi 22.00, să fie efectuate depăşiri de către autovehiculele grele şi autotractoarele a căror masă totală maximă depăşeşte 7,5 t.

Pentru evitarea formării unor convoaie compacte de camioane, se dispune ca între două autovehicule grele să fie obligatorie păstrarea unei distanţe care să permită încadrarea în siguranţă a unui autovehicul, din aceeaşi categorie. Distanţa trebuie să fie de cel puţin 68 de metri la o viteză de rulare de 80 km/oră (viteză maximă admisă pentru acest tip de autovehicule pe autostrăzi).

Autovehiculele cu o masă mai mare de 3,5 tone sau cu o lungime mai mare de 7 metri trebuie să păstreze, în afara localităţilor, o distanţă corespunzătoare în raport cu autovehiculul care rulează în faţă, astfel încât, atunci când sunt depăşite, autovehiculul care efectuează depăşirea să se poată reîncadra în siguranţă pe banda inițială. Distanţa legală minimă este de 50 metri.

Taxa de drumuri:

Începând cu data de 01.07.2013, în Ungaria se aplică noi taxe de drumuri pentru autovehicule a căror masă totală depăşeşte 3,5 tone, conform Legii nr. 67/2013 cu privire la Taxa de drum aplicată în funcţie de distanţa parcursă pe autostrăzi, drumuri expres şi drumuri naţionale principale.

Pentru a putea calcula noile taxe de drum din Ungaria, vă recomandăm să accesaţi pagina web: http://www.utdij.hu/english/

Conform reglementărilor legale, taxa de drum trebuie achitată în prealabil, neexistând posibilitatea achitării acesteia ulterior.

Taxa de utilizare a drumurilor (Matrica) se achiziţionează pentru o singură călătorie, într-o singură direcţie de deplasare, la reprezentanţele Serviciului Naţional de Achitare a Taxei de Drum, respectiv la reţeaua de distribuţie (de ex., la benzinării). Matrica (vigneta) se poate achiziţiona şi pe internet de pe site-ul www.hu-go.hu, care dispune şi de variante în mai multe limbi străine, inclusiv în limba română.

Taxa de drum se poate achita şi prin intermediul aşa-numitului sistem OBU- On Board Unit. Acesta este un instrument electronic care va reține automat din suma încărcată de transportatorul înregistrat taxa de drum pe care o are de achitat pentru segmentul de drum întrebuinţat. Acest instrument se poate pune în funcţiune cu ajutorul societăţilor abilitate.
Potrivit legii, verificarea achitării taxei de drum şi stabilirea sancţiunilor referitoare la neachitarea acestea intră în competenţa poliţiei.

Conform ordonanţei amintite, cuantumul sancţiunii, reprezentând amenda administrativă pentru neplata taxei de drum, este stabilit între 80.000 şi 165.000 forinţi (267-550 euro – n.t.), în raport de numărul osiilor vehiculului şi natura abaterii, și poate fi achitată la poştă cu ajutorul unui cec sau cu cardul bancar prin intermediul terminalelor POS. În conformitate cu legea menţionată, odată cu reţinerea certificatului de înmatriculare al autovehiculului înmatriculat în străinătate, se poate reţine şi autovehiculul, până ce se face dovada achitării amenzii.


http://www.mae.ro/travel-conditions/3756


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed 05 Nov 2014 20:34 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
In atasament, lista drumurilor expres si nationale pt. care se plateste taxa.

Autovehiculele cu masa mai mica de 3,5 tone NU platesc taxa de drum (vigneta) pt. utilizarea drumurilor expres si nationale. Doar pt. utilizarea autostrazilor, desigur.

Am intrebat, pt. a fi 100% sigur. Iata raspunsul.

Quote:
Dear Sir/Madam,

In response to your e-mail we would like to inform you, that that vehicles of under 3.5 tons of maximum permissible gross weight, passenger cars, other cargo vehicles and motorcycles (category D1), and buses (category B2) must pay in the E-vignette System, only for motorway usage.

• D1: motorcycles, and motor vehicles with a maximum total permissible weight of 3.5 tons, including any trailers.
• B2: buses and campers (with trailers) with a maximum total permissible weight over 3.5 tons.

http://www.toll-charge.hu/Toll-tariffs/

Trucks and tractors (including tractor trucks) with a maximum total permissible weight over 3.5 tons, as well as vehicle trains composed of such vehicles and the towed trailer or semi-trailer must pay in the Electronic Toll System.

https://www.hu-go.hu/articles/index/3160

If you have any further question, please contact us in english or german language.

Yours sincerely:

Magdolna Daróczi
Head of Customer Relations Department

Tibor Balogh
Head of Customer Correspondence Office


Attachments:
Sectiuni de drum cu taxare si categorii autovehicule.pdf [447.04 KiB]
Downloaded 96 times
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 07 Dec 2014 13:06 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
D.N. 49 Granita Ungaria (Csengersimai Határátkelőhely).


Attachments:
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (30).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (30).jpg [ 67.42 KiB | Viewed 4842 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (31).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (31).jpg [ 71.82 KiB | Viewed 4842 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (32).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (32).jpg [ 72.43 KiB | Viewed 4842 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (33).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (33).jpg [ 96.41 KiB | Viewed 4842 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (34).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (34).jpg [ 67.72 KiB | Viewed 4842 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 07 Dec 2014 13:08 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
D.N. 49 Porcsalma - Ököritófülpös.


Attachments:
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (35).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (35).jpg [ 66.14 KiB | Viewed 4842 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (36).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (36).jpg [ 68.45 KiB | Viewed 4842 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (37).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (37).jpg [ 99.14 KiB | Viewed 4842 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (38).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (38).jpg [ 96.57 KiB | Viewed 4842 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (39).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (39).jpg [ 127.7 KiB | Viewed 4842 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (41).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (41).jpg [ 91.86 KiB | Viewed 4842 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (42).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (42).jpg [ 103.83 KiB | Viewed 4842 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (43).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (43).jpg [ 64.68 KiB | Viewed 4842 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 07 Dec 2014 13:10 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
D.N. 49 Győrtelek.


Attachments:
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (44).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (44).jpg [ 74.87 KiB | Viewed 4842 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (53).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (53).jpg [ 206.88 KiB | Viewed 4842 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (45).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (45).jpg [ 115.63 KiB | Viewed 4842 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 07 Dec 2014 13:10 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
D.N. 49 Mátészalka.


Attachments:
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (56).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (56).jpg [ 89.12 KiB | Viewed 4842 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 07 Dec 2014 14:56 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
D.N. 49 Mátészalka - Jármi.


Attachments:
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (63).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (63).jpg [ 124.58 KiB | Viewed 4838 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (64).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (64).jpg [ 116.22 KiB | Viewed 4838 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (65).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (65).jpg [ 87.52 KiB | Viewed 4838 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (66).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (66).jpg [ 85.64 KiB | Viewed 4838 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 07 Dec 2014 14:58 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
D.N. 49 Jármi - Őr.


Attachments:
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (67).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (67).jpg [ 51.85 KiB | Viewed 4838 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (68).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (68).jpg [ 56.88 KiB | Viewed 4838 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (69).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (69).jpg [ 54.1 KiB | Viewed 4838 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (70).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (70).jpg [ 54.9 KiB | Viewed 4838 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (71).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (71).jpg [ 67.92 KiB | Viewed 4838 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (72).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (72).jpg [ 113.74 KiB | Viewed 4838 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (74).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (74).jpg [ 148.67 KiB | Viewed 4838 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 07 Dec 2014 15:00 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
D.N. 49 Vaja.


Attachments:
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (75).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (75).jpg [ 81.88 KiB | Viewed 4838 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (76).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (76).jpg [ 75.27 KiB | Viewed 4838 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (77).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (77).jpg [ 79.24 KiB | Viewed 4838 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 07 Dec 2014 15:00 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
D.N. 49 --> Rohod.


Attachments:
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (79).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (79).jpg [ 79.21 KiB | Viewed 4838 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 07 Dec 2014 15:09 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
D.N. 41 --> Nyíregyháza.


Attachments:
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (82).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (82).jpg [ 157.06 KiB | Viewed 4837 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (83).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (83).jpg [ 185.86 KiB | Viewed 4837 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (84).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (84).jpg [ 122.45 KiB | Viewed 4837 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (85a).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (85a).jpg [ 69.03 KiB | Viewed 4837 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (87).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (87).jpg [ 62.57 KiB | Viewed 4837 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 07 Dec 2014 15:54 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
D.J. Nyíregyháza - Nagykálló.


Attachments:
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (90).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (90).jpg [ 56.15 KiB | Viewed 4837 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (91).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (91).jpg [ 66.35 KiB | Viewed 4837 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (92).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (92).jpg [ 67.9 KiB | Viewed 4837 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (93a).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (93a).jpg [ 65.73 KiB | Viewed 4837 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (94).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (94).jpg [ 115.34 KiB | Viewed 4837 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (96).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (96).jpg [ 118.54 KiB | Viewed 4837 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (97).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (97).jpg [ 105.46 KiB | Viewed 4837 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 07 Dec 2014 15:58 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
D.J. Kállósemjén.


Attachments:
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (98).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (98).jpg [ 98.88 KiB | Viewed 4837 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (99).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (99).jpg [ 87.55 KiB | Viewed 4837 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (100).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (100).jpg [ 129.9 KiB | Viewed 4837 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 07 Dec 2014 16:01 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
D.J. Máriapócs.


Attachments:
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (101).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (101).jpg [ 77.08 KiB | Viewed 4837 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (102).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (102).jpg [ 98.86 KiB | Viewed 4837 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 07 Dec 2014 16:04 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
D.J. Nyírbátor - Terem.


Attachments:
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (105).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (105).jpg [ 120.2 KiB | Viewed 4837 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (107).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (107).jpg [ 78.98 KiB | Viewed 4837 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (108).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (108).jpg [ 97.14 KiB | Viewed 4837 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (109a).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (109a).jpg [ 111.23 KiB | Viewed 4837 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon 08 Dec 2014 16:33 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
D.J. --> Vállaj.


Attachments:
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (110).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (110).jpg [ 102.26 KiB | Viewed 4820 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (112).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (112).jpg [ 152.5 KiB | Viewed 4820 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (113).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (113).jpg [ 100.37 KiB | Viewed 4820 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (114).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (114).jpg [ 88.95 KiB | Viewed 4820 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon 08 Dec 2014 16:35 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
D.J. Granita Romania (Vállaji Határátkelőhely).


Attachments:
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (146).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (146).jpg [ 78.74 KiB | Viewed 4820 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (147).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (147).jpg [ 60.35 KiB | Viewed 4820 times ]
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (148).jpg
Lapusel-Mateszalka-Vallaj-Tasnad (148).jpg [ 58.65 KiB | Viewed 4820 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 14 Feb 2015 17:50 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
D.N. 33 Nagyhegyes - Poroszló.


Attachments:
Ungaria 12.2014 (122).jpg
Ungaria 12.2014 (122).jpg [ 70.72 KiB | Viewed 4701 times ]
Ungaria 12.2014 (123).jpg
Ungaria 12.2014 (123).jpg [ 112.33 KiB | Viewed 4701 times ]
Ungaria 12.2014 (124).jpg
Ungaria 12.2014 (124).jpg [ 78.91 KiB | Viewed 4701 times ]
Ungaria 12.2014 (125).jpg
Ungaria 12.2014 (125).jpg [ 140.09 KiB | Viewed 4701 times ]
Ungaria 12.2014 (126).jpg
Ungaria 12.2014 (126).jpg [ 91.14 KiB | Viewed 4701 times ]
Ungaria 12.2014 (138).jpg
Ungaria 12.2014 (138).jpg [ 95.08 KiB | Viewed 4701 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 14 Feb 2015 17:51 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
D.N. 33 Besenyőtelek.


Attachments:
Ungaria 12.2014 (141).jpg
Ungaria 12.2014 (141).jpg [ 78.46 KiB | Viewed 4701 times ]
Ungaria 12.2014 (143).jpg
Ungaria 12.2014 (143).jpg [ 82.57 KiB | Viewed 4701 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 14 Feb 2015 17:52 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
D.N. 33 Dormánd.


Attachments:
Ungaria 12.2014 (145).jpg
Ungaria 12.2014 (145).jpg [ 114.26 KiB | Viewed 4701 times ]
Ungaria 12.2014 (146).jpg
Ungaria 12.2014 (146).jpg [ 94.67 KiB | Viewed 4701 times ]
Ungaria 12.2014 (147).jpg
Ungaria 12.2014 (147).jpg [ 65.57 KiB | Viewed 4701 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 14 Feb 2015 17:57 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
D.N. 3 Füzesabony - Mezökövesd.


Attachments:
Ungaria 12.2014 (149).jpg
Ungaria 12.2014 (149).jpg [ 64.27 KiB | Viewed 4701 times ]
Ungaria 12.2014 (150).jpg
Ungaria 12.2014 (150).jpg [ 65.18 KiB | Viewed 4701 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 14 Feb 2015 17:58 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
D.J. Mezökövesd - Andornaktálya.


Attachments:
Ungaria 12.2014 (151).jpg
Ungaria 12.2014 (151).jpg [ 124.38 KiB | Viewed 4701 times ]
Ungaria 12.2014 (152).jpg
Ungaria 12.2014 (152).jpg [ 91.8 KiB | Viewed 4701 times ]
Ungaria 12.2014 (153).jpg
Ungaria 12.2014 (153).jpg [ 91.64 KiB | Viewed 4701 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 14 Feb 2015 17:59 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
D.J. Maklár - Füzesabony.


Attachments:
Ungaria 12.2014 (154).jpg
Ungaria 12.2014 (154).jpg [ 68.47 KiB | Viewed 4701 times ]
Ungaria 12.2014 (155).jpg
Ungaria 12.2014 (155).jpg [ 91.77 KiB | Viewed 4701 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 14 Feb 2015 18:05 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
D.J. Polgár.


Attachments:
Ungaria 12.2014 (159).jpg
Ungaria 12.2014 (159).jpg [ 70.63 KiB | Viewed 4700 times ]
Ungaria 12.2014 (160).jpg
Ungaria 12.2014 (160).jpg [ 72.79 KiB | Viewed 4700 times ]
Ungaria 12.2014 (161).jpg
Ungaria 12.2014 (161).jpg [ 86.99 KiB | Viewed 4700 times ]
Ungaria 12.2014 (162).jpg
Ungaria 12.2014 (162).jpg [ 102.02 KiB | Viewed 4700 times ]
Ungaria 12.2014 (163).jpg
Ungaria 12.2014 (163).jpg [ 73 KiB | Viewed 4700 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 14 Feb 2015 18:08 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
D.N. 35 Polgár - Tiszaújváros.


Attachments:
Ungaria 12.2014 (164).jpg
Ungaria 12.2014 (164).jpg [ 85.57 KiB | Viewed 4700 times ]
Ungaria 12.2014 (165).jpg
Ungaria 12.2014 (165).jpg [ 83.31 KiB | Viewed 4700 times ]
Ungaria 12.2014 (166).jpg
Ungaria 12.2014 (166).jpg [ 96.33 KiB | Viewed 4700 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 17 Jul 2016 21:00 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
M3 Budapest (Tura).


Attachments:
M3 Budapest (1).jpg
M3 Budapest (1).jpg [ 114.23 KiB | Viewed 2946 times ]
M3 Budapest (2).jpg
M3 Budapest (2).jpg [ 99.14 KiB | Viewed 2946 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 16 Feb 2017 14:52 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45652
Quote:
Un autocar românesc a fost implicat, miercuri dimineață, într-un accident ce a avut loc la doi kilometri de granița Ungariei cu România. Proprietarul autovehicului explică care au fost cauzele care au dus la producerea tragediei, care s-a soldat cu un român mort și alți șase răniți

Autocarul românesc aparține unei firme de transport și a fost închiriat de compania Eurolines. Proprietarul grupului, Dragoș Anastasiu, a relatat cum s-a întâmplat accidentul.

“Este vorba despre o firmă din Sibiu, unul dintre mulții transportatori cu care colaborăm. Știm că la doi kilometri de vamă, pe banda de siguranță, erau tiruri care așteptau să intre în vamă, pe autostradă, și autocarul mergea pe banda a doua. Vizibilitatea era 100 de metri, ceață, și pe banda a doua, la un moment dat, două microbuze, probabil accidentate anterior între ele, stăteau. Nu exista niciun pic de avertizare. Și autocarul nu a mai avut cum să le evite, a tras în dreapta, a nimerit și microbuzele și s-a oprit într-unul dintre tirurile care stăteau pe banda de siguranță. Nimeni din autocar nu are nimic, au plecat de mult de acolo. Cei 17 pasageri din autocar, pasageri ai Eurolines, n-au pățit nimic. Firma se cheamă Danvi, dar parcă sunt din București sau Sibiu. El a circulat pe linia Hamburg-București închiriat de Eurolines. Ultima oară când l-am nimerit noi pe GPS, autocarul avea 90 km la oră, dar GPS-ul măsoară din 5 în 5 minute, deci nu știm exact cât avea”, a spus Anastasiu, potrivit Profit.ro.

Ultimul bilanț negru privind accidentul produs miercuri dimineață (15 februarie) la granița Ungariei cu România (Makó) arată că numărul persoanelor care și-au pierdut viața s-a ridicat la cinci, iar cel al răniților, la 17.


Attachments:
accident autocar Ungaria.jpg
accident autocar Ungaria.jpg [ 51.23 KiB | Viewed 2596 times ]
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 34 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group