OAB wrote:
Imi poza cta2 sunt doua elemente care imi pun anumite semne de intrebare:
1. In planul mai indepartat, dupa cladirea mascata de copaci, se vede o zona virana iar in planul indepartat niste dealuri (de fapt, niste culmi domoale) cu inaltime foarte joasa. Ganditi-va, cei care locuiti in zona, din ce parte a Strazii Mircea cel Batran se vad dealuri in unghi ca cel din poza. Din cate stiu, pe masura ce se merge spre NV, se urca, treptat, abia perceptibil astfel incat, de la locul situat aproape de capatul Bulevadului Tomis se poate vedea pana departe spre NV. Unde ar putea fi, totusi, culmile acelea domoale?
2. Trei linii de troleibuz = un macaz pe sensul S-N si o linie simpla pe sensul N-S. Din cunostintele mele, macazul care separa linia 43 (inainte) de linia 41 (la dreapta) se afla nu departe de intersectia Mircea el Batran-V. I. Lenin. S-a construit, cumva, o cladire foarte mare acolo?
3. In planul apropiat se afla un Renault Dauphin (cel mai probabil model 1967) care pare sa aiba numere de Cluj, nu de Constanta. Ceva de genul 1-CJ yyyy. Sau e iluzie optica?
1. Str. Mircea cel Batran pleaca din Piata Ovidiu, si pana la intersectie cu Str. Ion Ratiu. Continuarea ei intre Ion Ratiu si Soveja se numeste Primaverii, insa nu avea linie de troleibuz. Iar partea dintre Piata Ovidiu si intersectie cu Republicii (acum Ferdinand I) la fel nu avea linie de troleibuz. Discutam, deci, de bucata cuprinsa intre Bd. Republicii si Str. Ion Ratiu.
Consideram ca ne deplasam, asa cum mergea troleibuzul 43, de la Sud spre Nord. Daca discutam despre partea unde coboara, str Mircea coboara (insa domol asa cum ai spus si tu) intre Bd. Lenin (acum Bd. Mamaia) si str Ion Ratiu. Chiar nu pot sa-mi dau seama unde ar putea fi acele culmi si ce ar putea sa se vada acolo.
Nu imi dau seama unde ar fi putut fi facuta poza pe Str. Mircea...
2. Macazul despre care spui se afla pe Mircea exact inainte de intersectia cu Lenin. Insa venea o singura linie si se despartea in doua acolo, din care una mergea in continuare inainte pe Mircea, iar una facea dreapta pe Lenin. (insa cele 2 linii mergeau paralel pe o distanta de cativa metri...in poza noastra se vad cele 3 linii mergand pe distanta mai lunga). Dar acolo nu ar fi putut fi facuta poza, nu arata nimic asemenator. Am postat o poza cu intersectia Bd. Tomis cu Lenin, aflata la cativa metri, in care se vad in partea dreapta si niste cladiri aflate pe Mircea dupa intersectia cu Lenin. Iar in poza noastra veche despre care vorbim...se vede teren viran mult.
E drept ca poza postata de mine e probabil de la inceputul anilor 80. Dar eu consider ca cea veche despre care vorbim noi nu putea fi acolo la intersectie Mircea cu Lenin.
3. Da, la acest aspect nu m-am gandit. Numarul masinii Renault Dauphine este 1-CJ-4285 sau 1-CJ-4295.
Nu cumva poza despre care vorbim noi este din Cluj ? Seamana poza cu vreun loc din Cluj ? Ar fi putut fi acolo ?