TRANSIRA

Transportul public din Romania si din lume. Unicul forum cu informatii corecte, oficiale!
It is currently Thu 22 Oct 2020 07:00

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Orhei: transport public
PostPosted: Mon 04 Jan 2016 21:02 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50086
A fost prezentat Proiectul noului transport public Orhei.

Parcul auto urban va avea 12 autobuze, marca МАZ 206, cu o capacitate de transport de 72 de pasageri și 19 microbuze Hunday H350, cu o capacitate de transport de 23 pasageri, se arată într-un comunicat al primărei Orhei.

Pe 15 decembrie a fost semnat contractul de procurare a mașinilor noi. Conform condițiilor de contractare, autobuzele МАZ trebuie să fie livrate în decurs de 60 zile, iar Hyundai – în 90 zile. După ce vor ajunge în Orhei, autobuzele vor avea nevoie de câteva săptămâni pentru testare tehnică și utilare cu sisteme de acces și control al traficului de pasageri și sisteme GPS. Conform planului, autobuzele noi vor ieși pe rutele orășenești în luna aprilie 2016.

În prezent, în orașul Orhei există 6 trasee pe care circulă zilnic 33 de maxi-taxiuri, din cele 44 înregistrate. Majoritatea din aceste unități de transport sunt vechi, uzate și neconfortabile pentru pasageri. O bună parte din microbuze sunt reutilate din mașini de tip cargo în cele de transportare a pasagerilor. Tariful pentru călătorie constituie 3 lei.

Pentru confortul pasagerilor, cele 6 rute nu vor fi modificate odată cu reînnoirea parcului auto urban. Autobuzele МАZ vor circula pe o rută, iar microbuzele Hyundai – pe celelalte 5 rute.

După lansarea noului transport urban, locuitorii orașului Orhei vor primi facilități la plata călătoriei. Fiecare orășean va putea beneficia zilnic de 2 călătorii gratuite în transportul public urban. Orășenii care dețin cardul social (pensionari, veterani de război, invalizi de gr I, II, III) vor călători gratuit și fără limite. Locuitorii altor orașe și sate vor plăti pentru călătorie conform tarifului stabilit.


http://www.moldova.org/locuitorii-orhei ... -autobuze/


Attachments:
autobuz-Orhei.jpg
autobuz-Orhei.jpg [ 107.27 KiB | Viewed 674 times ]
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group