TRANSIRA

Despre transportul public din Romania si din lume
It is currently Tue 20 Feb 2018 22:26

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed 17 Mar 2010 12:38 
Offline

Joined: Thu 30 Apr 2009 09:43
Posts: 16
Location: Galati
http://www.viata-libera.ro/articol-Si_t ... ent__.html

Quote:
* În plus, s-au rupt şi liniile * Hurducăiala tramvaielor vă redecorează locuinţa? * Gata cu zgomotul * Dar nu în Aeroport *

Apa infiltrată în cantităţi-record a mai făcut o victimă – tramvaiul 39 care circula ieri, în jurul orei 13, pe linia care desparte Micro 40 de Micro 38, de pe Traian Vuia. Şinele s-au rupt, iar mijlocul de transport în comun s-a trezit înfipt în pământ.

Terasament direct pe pământ

Ieri, la ora 13,00, pe strada Traian Vuia din Micro 40, direcţia tehnică din cadrul Transurb lucra de zor pentru repunerea pe şine a unui tramvai 39. De ce ajunsese mijlocul de transport în comun să se înfigă în pământ, în loc să troncăne fericit pe şine?

Răspunsul este la Genica Totolici, directorul Transurb Galaţi: „Din cauza precipitaţiilor căzute în cantităţi mari, s-a lăsat terasamentul şi linia”.

„În acea zonă (N.R. la mijlocul lui Traian Vuia) tramvaiul a rupt linia şi a deraiat, pentru că pe calea de rulare nu există traverse de lemn, care să susţină şina”.

„Iar pentru strada Traian Vuia nici nu există prevăzută această modernizare”.

Buclă la Metalurgic

Deşi ne-am fi aşteptat ca linia de tramvai care face buclă de întoarcere în dreptul Liceului Metalurgic să fie demult abandonată, iată că ea şi-a dovedit ieri din plin folosinţa.

„Tramvaiele întorc la Metalurgic, loc în care a fost foarte inspirat plasată bucla de întoarcere. În ceea ce priveşte defecţiunea apărută, se sudează pentru reluarea traficului normal”.

„În acest moment, în Galaţi mai circulă doar tramvaiul 39. Nu au fost afectaţi pasagerii, iar în ceea ce priveşte paguba materială, aceasta este prevăzută în asigurare”, a explicat directorul Transurb.

Pe Frunzei, ca pe Basarabiei

După ce strada Basarabiei a fost modernizată, linia de tramvai beneficiind de terasament corespunzător, directorul Transurb a declarat că exact aceeaşi situaţie se va repeta pe strada Frunzei, după terminarea lucrărilor.

Se întorc tramvaiele 7, 37, 8, 42 şi 36. Cândva

Genica Totolici: „Liniile de tramvai vor avea terasament şi manşon de cauciuc, pentru reducerea zgomotului”.

„De-abia după ce vor fi gata lucrările de reabilitare a străzilor Basarabiei şi Frunzei, îşi vor relua traseele tramvaiele 7, 37, 8, 42 şi 36”.

Sperăm să apucăm fericita zi în care şinele de tramvai să nu ne taie cauciucurile, iar troncănitul mijloacelor de transport să nu mute mobilele prin casă.

Până atunci, la maxi-taxi, înainte!


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 28 Sep 2012 19:33 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45094
Accident în care au fost implicate două tramvaie - Cinci persoane au fost rănite

Accidentul s-a produs din cauza neatenţiei unui vatman

Reprezentanţii Transurb susţin că impactul s-a produs pe fondul neatenţiei unuia dintre vatmani şi că accidentul a fost unul uşor, una dintre garnituri continuându-şi cursa.

"Cele două tramvaie circulau unul după celălalt. Vatmanul primului tramvai a oprit la semafor, în vreme ce vatmaniţa care conducea al doilea tramvai a apăsat pe acceleraţie, încercând probabil să forţeze trecerea. Accidentul nu a fost unul grav, iar primul tramvai şi-a continuat traseul fără probleme. Cel de-al doilea tramvai se retrage acum către depou", a declarat Genica Totolici, directoarea Transurb Galaţi.

Potrivit aceleiaşi surse, tramvaiele erau verificate din punct de vedere tehnic, astfel de revizii făcându-se zilnic, înainte de plecarea în cursă. "Şoferii şi vatmanii sunt verificaţi cu alcooltest-ul înainte de plecarea în cursă şi nu se poate pune problema consumului de alcool, cu atât mai mult cu cât vorbim despre o femeie. Vom face o anchetă proprie în acest caz şi vom lua deciziile care se impun în astfel de situaţii", a mai declarat Totolici.


http://www.viata-libera.ro/eveniment/34 ... a-tramvaie

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitat ... anite.html


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 17 Nov 2017 07:44 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 45094
Retea rupta in intersectia str. Brailei - Domneasca.


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group