TRANSIRA

Transportul public din Romania si din lume. Unicul forum cu informatii corecte, oficiale!
It is currently Fri 30 Oct 2020 16:52

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: Metroul din Moscova
PostPosted: Fri 05 Sep 2008 22:05 
O noua statie (Slavyanskiy Bul'var) pe linia 3 (Arbatsko-Pokrovskaya) a metroului moscovit se deschide in acest weekend.

Pozele iti taie rasuflarea: http://russos.livejournal.com/481020.html


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 05 Sep 2008 22:16 
Offline
User avatar

Joined: Wed 18 Jul 2007 15:09
Posts: 2037
Location: Brasov
Sigur nu sunt poze trucate? E prea frumos sa fie adevarat. Sau sunt eu prea inapoiat si am creierul prafuit de la atatea autobuze ce ne umplu tara? Este extraordinar ceea ce am vazut in aceste poze.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 06 Sep 2008 12:43 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3351
Daca cercetam in istorie, vom afla ca metroul din Moscova a fost intotdeauna unul dintre cele mai luxoase din lume, daca nu primul. Asa ca n-are de ce sa ne surprinda. Contrar asteptarilor, inclusiv fosta Uniune Sovietica a fost un stat in care transporturile publice au fost mereu la loc de cinste, investindu-se sume uriase in acestea.

URSS a fost (si Rusia continua sa fie) si tara cu cea mai dezvoltata retea de troleibuze din lume, existand in anii 40-60 ambitia de a introduce acest mijloc foarte evoluat de transport, tocmai in mandria de a arata ca aceasta tara se poate compara cu cele mai dezvoltate state europene (de ex. Elvetia).

Nu acelasi lucru se poate spune insa despre transporturile din anumite tari foste satelite ale URSS. A existat o directiva NKVD (KN-003-47, descoperita dupa 1990 in Polonia, apoi si in Cehia etc), publicata si la noi, care stipula exact intr-unul dintre articole ca transporturile din "statele ocupate" trebuiesc mentinute tot timpul in stare de haos, vehiculele si trenurile sa aiba intotdeauna intarzieri - in general, aceasta directiva impunea sa fie decredibilizate toate serviciile publice si autoritatea administratiilor locale, in fata populatiei. In Romania, nici n-a fost greu sa se obtina aceste lucruri.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 06 Nov 2008 03:03 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7833
Brassovia wrote:
A existat o directiva NKVD (KN-003-47, descoperita dupa 1990 in Polonia, apoi si in Cehia etc)
... prin alin. 24.

Directivele de baza ale NKVD pentru tarile din orbita sovietica, Moscova 2-6-1947, K-AA/CC 113 Indicatia KN/003/47, Strict secret

Statul

32. Trebuie extinsa birocratia statului in cel mai inalt grad in toate domeniile. Este admisa critica activitatii organelor administrative, insa nu se admite nicidecum scaderea numerica a personalului si nici functionarea normala a aparatului birocratic.

14. Trebuie facut totul ca hotararile si ordinele - fie acestea cu caracter juridic, economic sau organizatoric - sa fie nepunctuale.

38. Daca se constituie o organizatie care ar sprijini alianta cu noi, dar totodata ar starui asupra controlului activitatii economice a conducerii oficiale, imediat trebuie pornita impotriva ei o campanie de acuzare a nationalismului si sovinismului. Aceasta trebuie facuta in felul urmator: profanarea monumentelor ce ne apartin, distrugerea cimitirelor, difuzarea unor manifeste din care sa rezulte ponegrirea natiunii si culturii noastre si indoiala fata de intelesul contractelor incheiate cu noi. In munca de propaganda trebuie implicati si bastinasii, folosindu-ne de ura care exista impotriva acelor organizatii.


FUNCTIONARII DE STAT

8. Se va acorda o atentie deosebita persoanelor cu capacitati organizatorice si cu sanse sigure de popularitate. Acesti oameni trebuie cooptati, iar in cazul in care se opun, se va bloca accesul lor la posturi ierarhic superioare.

9. Se va urmari ca functionarii de stat (exclusiv organele de securitate si din industria minelor) sa aiba retributii mici. Aceasta se refera indeosebi la sfera sanatatii, justitiei, culturii, respectiv la cei care detin functii de conducere (documentul gasit in Cehoslovacia adauga: mai putin cadrele de conducere alese pe baza lealitatii fata de regimul socialist).

44. Se va cauta ca acei care lucreaza in diferite functii, indiferent cat de mici, sa fie schimbati si inlocuiti cu muncitori cu cea mai mica pregatire profesionala, necalificati.

18. Trebuie organizat ca numai acei conducatori sa fie avansati care executa impecabil problemele cu care au fost insarcinati si care nu le analizeaza depasind cadrul activitatii lor.

19. In legatura cu activitatea bastinasilor care sunt purtatori ai unor functii de partid, de stat sau administrative trebuie create asemenea conditii, ca acestia sa fie compromisi in fata angajatilor, astfel incat sa devina imposibil intoarcerea lor in anturajul initial.

10. In toate organele de guvernamant, respectiv in majoritatea uzinelor, trebuie sa avem oameni care conlucreaza cu serviciile noastre speciale, fara stirea organelor administrative locale.

42. Se interzice judecarea sau chiar criticarea publica a acelor conducatori numiti de catre partid, care prin activitatea lor au produs pierderi sau au trezit nemultumirea angajatilor. In cazuri drastice se recheama din functie, fiind numiti in pozitii similare sau superioare. La sfarsit, trebuie pusi in functii de conducere si tinuti in evidenta drept cadre de rezerva pentru perioada schimbarilor ulterioare.

INVATAMANTUL

35. Din scolile elementare, de specialitate, dar mai ales din licee si facultati trebuie sa fie inlaturati profesorii de valoare, care se bucura de popularitate. Locurile lor trebuie sa fie ocupate de oameni numiti de noi, avand un nivel de pregatire slab sau mediocru. Sa se analizeze diferentele dintre materii, sa fie redusa cantitatea de material documentar, iar la licee sa se opreasca predarea limbilor latina si greaca veche, a filosofiei generale, a logicii si geneticii. In manualele de istorie nu trebuie amintit care dintre domnitori a servit sau a vrut sa serveasca binele tarii. Se va insista pe lacomia si rautatea oricarui rege, pe efectul nefast al monarhiei, si pe lupta poporului asuprit. In scolile de specialitate trebuie introdusa specialitatea ingusta.

36. Trebuie sa fie initiata organizarea unor actiuni cu caracter artistic sau sportiv care sa sarbatoreasca lupta bastinasilor impotriva cotropitorilor (exclusiv rusii, indeosebi nemtii) si care sa popularizeze lupta pentru socialism.
27. Luarile de pozitie ale conducerilor bastinase pot avea coloratura nationala sau istorica, dar acestea nu pot duce la unitate nationala.

BISERICA

34. Trebuie acordata o atentie deosebita bisericilor. Activitatea cultural-educativa trebuie astfel dirijata ca sa rezulte o antipatie generala impotriva acestora. E necesar sa fie puse sub observatie tipografiilor bisericesti, arhivele, continutul predicilor, cantecelor, al educatiei religioase, dar si cel al ceremoniilor de inmormantare.

CERCETAREA

22. Trebuie tinut sub observatie fiecare institut de cercetare si laborator, consemnandu-se orice cercetare valoroasa.

23. Trebuie acordata o mare atentie inventatorilor, inovatorilor, respectiv dezvoltata si sprijinita activitatea lor, dar fiecare inventie trebuie inregistrata cu consecventa la centru. Este permisa doar realizarea acelor investitii care au aplicabilitate in industria minelor sau cele care au indicatiile noastre speciale. Nu este permisa realizarea acelor inventii care ar asigura cresterea productiei de produse finite si, paralel cu aceasta, scaderea productiei si a extragerii de materii prime sau ar impiedica indeplinirea deciziilor. Daca o inventie a devenit cunoscuta, trebuie organizata vanzarea acesteia in strainatate pe valuta Vest, pe motiv ca e prea costisitoare in tara. Documentele cuprinzand datele cu privire la valoarea si descrierea inventiei nu se publica. Toate datele si documentele privitoare la valoarea si descrierea amanuntita a inventiei vor intra in posesia noastra.


SINDICATELE

16. Sindicatele din uzina nu pot exeercita nici o influenta asupra activitatii din uzina. Ele pot lucra doar la punerea in practica a hotararilor si atat.

17. Sindicatele nu au dreptul de a se impotrivi conducerii in nici o problema. Sindicatele trebuie sa fie ocupate cu alte probleme minore, ca de exemplu: organizarea odihnei in concedii, discutarea cererilor de pensii si imprumuturi, programe culturale si distractive, organizarea de excursii, repartizarea marfurilor deficitare, justificarea unor puncte de vedere si decizii ale conducerii politice.

PROPRIETATEA

12. Se vor exercita presiuni asupra serviciilor publice in sensul ca acestea sa nu acorde acte doveditoare a proprietatii asupra pamantului; actele vor arata doar calitatea de lot dat in folosinta, dar niciodata pe aceea de proprietate a detinatorului.

13. Politica fata de mica gospodarie taraneasca urmeaza acest curs pentru a face gospodaria particulara nerentabila. Dupa aceea trebuie inceputa colectivizarea. In cazul in care ar interveni o rezistenta mai mare din partea taranilor, trebuie redusa impartirea mijloacelor de productie repartizate lor, concomitent cu cresterea obligatiilor de predare a cotelor. Daca nici asa nu se ajunge la rezultatul scontat, trebuie organizat ca agricultura sa nu poata asigura aprovizionarea cu alimente a tarii, astfel ca necesarul sa trebuiasca acoperit prin import.

31. Intreprinderile proprietate personala, micii meseriasi si micii industriasi sa primeasca doar astfel de materii prime si utilaje inferioare si depasite care sa impiedice productia de calitate. Pretul acestor marfuri sa fie mai mare decat pretul produselor similare ale intreprinderilor de stat.

33. A se impiedica aprovizionarea buna a pietii interne.

24. Punctualitateea transporturilor de orice gen trebuie perturbata (mai putin cele cuprinse in indrumarile din N.K. - 552 - 46).

PARTIDELE POLITICE

5. Trebuie realizata in mod accelerat unificarea tuturor partidelor intr-un singur partid, avand grija ca toate rolurile cheie sa revina acelor oameni care apartin serviciilor noastre secrete.

6. Unificarea organizatiilor de tineret trebuie facuta rapid. De la conducatori de organizatii locale in sus, in pozitii de conducere se vor repartiza oameni desemnati de serviciile noastre speciale.

OPOZITIA POLITICA

40. Trebuia ca reprezentantii opozitiei politice sa fie inchisi. Se va incerca prin toate mijloacele racolarea acelor opozanti care se bucura de stima populatiei bastinase. Daca nu cedeaza, trebuie compromisi prin campanie de denigrare. Inainte ca ei sa se intipareasca in constiinta maselor, trebuie lichidati prin asa-numite "intamplari neprevazute" sau inchisi sub acuzatia de crima de drept comun. Numai in cazuri cu totul speciale se admit procese politice, care vor fi tinute sub acuzatia de "inalta tradare".

41. Trebuie impiedicata cu orice pret reabilitarea celor condamnati in procese politice. Daca aceasta reabilitare devine inevitabila, se admite doar cu conditia ca acel caz sa fie considerat o greseala judecatoreasca; comandantul nu va fi judecat, ci doar gratiat; nu va avea loc reluarea procesului, respectiv autorii judecatii gresite nu vor fi convocati.

15. Trebuie facut totul ca anumite cazuri sa fie discutate concomitent de mai multe comisii, oficii si institutii, insa nici una dintre ele sa nu aiba drept de decizie inainte de a se consulta cu celelalte (fac exceptie cazurile ce vizeaza industria minelor).

43. Se aduc la cunostinta publicului procesele acelor persoane cu pozitie de conducere (in primul rand din cadrul armatei, ministerelor, serviciilor importante, cadrelor didactice) care sunt invinuite de atitudine impotriva poporului, socialismului, industrializarii. E o actiune ce atrage atentia maselor populare.

LUMINA VINE DE LA RASARIT:

28. Trebuie acordata o mare atentie ca nu cumva in orase sa existe retele de apa nelegate la reteaua principala in cartierele in curs de reconstructe sau nou construite. Canalizarile vechi neracordate si fantanile trebuie lichidate sistematic pe parcurs.
29. Reconstructia obiectivelor industriale si constructia celor noi se va face avand in vedere ca materialele reziduale sa fie dirijate in depozitele de apa ce ar putea folosi drept rezerve de apa potabila.

30. In orasele reconstruite sau nou construite nu se mai admit in locuinte spatii excedentare, care ar putea folosi la adapostirea pe o perioada mai lunga a animalelor sau depozitarea rezervelor de alimente.

Preluata de la http://www.forumconstitutional.ro/camer ... ?idm=11268


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 08 Jan 2009 22:43 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50132
O scanare dintr-un ghid turistic.


Attachments:
metrou moscova.jpg
metrou moscova.jpg [ 93.92 KiB | Viewed 3957 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun 14 Apr 2013 23:50 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7833
Quote:
urmând a fi finalizaţi 14 km de tunel şi 7 staţii

Observaţi că la ei se pune accentul pe metrou ca transport pe distanţe mari, nu tramvai subteran cu staţii din 100 în 100 m.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 15 Apr 2013 06:43 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50132
Dr2005 wrote:
Observaţi că la ei se pune accentul pe metrou ca transport pe distanţe mari, nu tramvai subteran cu staţii din 100 în 100 m.


Si nu numai la ei. Oriunde in lume. Dar Bucurestiul e la margine. De Balcani.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 15 Apr 2013 17:34 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3351
Silviu wrote:
Dr2005 wrote:
Observaţi că la ei se pune accentul pe metrou ca transport pe distanţe mari, nu tramvai subteran cu staţii din 100 în 100 m.


Si nu numai la ei. Oriunde in lume. Dar Bucurestiul e la margine. De Balcani.

Oameni buni, n-ati inteles ca, la Bucuresti, doar acolo unde e retea de troleibuz la suprafata se prevad statii dese de metrou? Pe magistralele ce nu dubleaza trasee de troleibuz, statiile de metrou sunt prevazute cat se poate de rare... Motivul este evident: dorinta de desfiintare a troleibuzului.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group