TRANSIRA

Despre transportul public din Romania si din lume
It is currently Tue 12 Dec 2017 09:11

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Fri 05 Feb 2010 18:19 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 44907
Primaria Tulcea va cumpara 10 autobuze second hand

Primaria municipiului Tulcea organizeaza o licitatie pentru achizitia a 10 autobuze second-hand, contract estimat la 300.000 euro, fara TVA.

Contractul ce urmeaza a fi atribuit prevede achizitia 10 autobuze second hand, motorizate GPL, pentru transportul de calatori in municipiul Tulcea. Autobuzele vor fi de aceeasi marca, tip si producator si nu vor fi fost scoase din circulatie cu mai mult de 60 zile inainte de data depunerii ofertei.

Autobuzele vor fi platite in 24 rate lunare egale. Costurile de livrare vor fi platite la livrarea fiecarui autobuz in 5 zile de la primirea facturii, se mentioneaza intr-un anunt al insititutiei publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Termenul limita pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare la licitatie este 27 ianuarie 2010.


05.01.10
http://www.administratie.ro/


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 27 May 2010 13:40 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 44907
Începând de ieri, zece autobuze second-hand sunt pe străzile municipiului

Pentru alimentarea acestora, Transport Public înfiinţează staţie de GPL

În ultimii patru ani, Consiliul Local şi Societatea de Transport Public au făcut eforturi de înnoire a parcului auto al societăţii. Anul trecut, datorită restricţiilor finan­ciare, s-a optat după o analiză judicioasă pentru achiziţionarea unor autobuze second-hand, din spaţiul european, care să permită scoaterea din uz a celor vechi, necorespunzătoare.

Ieri, în curtea Societăţii de Transport Public (STP) a avut loc prezentarea celor zece autobuze second-hand achiziţionate re­cent. Înainte ca acestea să intre pe tra­see, directorul general Vladimir Şopov, primarul Constantin Hogea şi directorul tehnic al societăţii, Emil Constantinescu (foto, de la stânga la dreapta), au oferit detalii legate de achiziţie.

"Datorită capacităţii lor (o sută de locuri - pe scaune şi în picioare), fiabilităţii şi nivelului redus al emisiilor poluante, noile autobuze vor avea un program de circulaţie mai intens, în două schimburi, spre deosebire de celelalte. Vom retrage treispre­zece autobuze de tip DAC 112 UDM, după denumirea lor tehnică, maşini construite după proiecte şi tehnologii proprii anilor ‘ 70 şi în «contradicţie» cu timpurile actuale; în plus, vom scoate din circulaţie trei autobuze de tip Grivbuz, cumpărate acum opt ani şi care, din cauza calităţii precare avute încă de la început, nu mai rezistă fizic.

Valoarea celor zece DAF-uri este de 220.000 de euro+TVA, la care s-au mai adăugat cheltuielile de transport, respectiv 25.000 de euro+TVA. Plata se va face din surse proprii STP, din economiile pe care le vom realiza la capi­tolele «combustibil» şi «piese de schimb», în 24 de rate lunare", a spus directorul Şopov.

Cele zece nu funcţio­nează cu combustibil convenţio­nal, ci cu gaz petrolier lichefiat (GPL), astfel că şi emisiile de gaze vor fi mai reduse, după cum va fi diminuat (cu aproximativ 27%) şi costul combustibilului pe suta de kilometri. În spatele platformei de parcare a STP se construieşte viitoarea staţie de aprovizionare cu GPL, la care Transport Public contribuie doar cu executarea fundaţiilor; în rest, echipamentul va fi în custodie de la furnizor; pentru primul an, STP a obţinut preţ fix de livrare. O altă noutate este că, la deschiderea uşilor, platforma autobuzului coboară, înlesnind accesul per­soa­nelor vârstnice şi al celor cu dizabilităţi. Nu sunt dotate cu aer condiţionat, dar ni s-a garantat că sunt dotate cu un sistem de ventilaţie eficient. De asemenea, societatea care a livrat autobuzele s-a angajat să furnizeze - în regim bănesc avantajos - piese impor­tante de schimb.

"Consider că aceste autobuze sunt de natură să asigure condiÅ£ii medii de confort ÅŸi de siguranÅ£ă în trafic, oricum mult superioare celor ale autobuzelor pe care urmează să le înlocuiască. Am încredinÅ£area că DAF-urile vor fi folosite cinci ani în regim optim, fără eforturi financiare deose­bite", a apreciat primarul Constantin Hogea.

Dacă situaţia financiară le va permite, CL şi STP au în vedere reluarea achiziţiilor de autobuze noi cel devreme peste doi ani.


http://www.obiectivtulcea.ro/stirile-zi ... ului-.html


Attachments:
Sopov, Hogea.jpg
Sopov, Hogea.jpg [ 4.01 KiB | Viewed 5846 times ]
daf.jpg
daf.jpg [ 2.57 KiB | Viewed 5847 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 06 Apr 2011 12:54 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 44907
Tulcenii plătesc cele mai scumpe bilete de autobuz!

Tulcea este unul dintre cele mai scumpe municipii din ţară în ceea ce priveşte transportul în comun; tulcenii plătesc 2 lei pe o călătorie. Depăşim oraşe mari din ţară: Constanţa, Cluj-Napoca, Timişoara şi chiar Capitala, deşi acolo mijloacele de transport în comun parcurg distanţe mult mai mari


Tulcenii plătesc 4 lei pe un bilet cu două călătorii. Reprezentanţii operatorului local Transport Public recunosc că Tulcea se află la limita superioară a tarifelor de transport local, dar au găsit şi scuze. „Nu suntem singurii. Tarife la acelaşi nivel sunt în judeţe ca Vâlcea, Bistriţa, Alba Iulia, Buzău, Iaşi. În Bucureşti este mai ieftin, dar acolo cu un singur bilet este mai greu să ajungi la destinaţie, pentru că trebuie să schimbi 2-3 mijloace de transport“, spune directorul Vladimir Şopov.

Preţuri mai mici

În municipiile vecine tarifele sunt mai mici, respectiv 1,75 de lei pentru o călătorie la Constanţa, 1,5 lei la Brăila, Galaţi, Călăraşi şi Slobozia, în timp ce la Bucureşti tariful este de 1,3 lei. La Iaşi un bilet cu 2 călătorii costă 3,7 lei, iar la Timişoara şi Cluj-Napoca – 3,5 lei.

Tulcenii reclamă preţul mare al călătoriei. „Fiica mea locuieşte în cartierul Lotizare şi nu este decât un singur traseu de autobuz, 3-ul, care merge pe strada Mahmudiei. Ori ea lucrează la Penny, deci trebuie să schimbe două autobuze. Aşa că trebuie să-şi cumpere zilnic două bilete de 4 lei. Nu şi-a luat abonament că tot pe acolo ajunge cu cheltuielile“, spune Elena Dumitru (47 de ani).

„N-aş putea spune că este foarte scump biletul astfel încât să-mi iau un abonament, problema este că noul sistem de taxare te lasă uneori fără bani. Zilele trecute, am introdus 5 lei în aparatul automat din Piaţa Veche şi nu mi-a eliberat nici bilet, nici rest. Nu este mult, dar vă daţi seama câte milioane se strâng dacă incidente din acestea se întâmplă la mai mulţi“, spune Cosma Ion (58 de ani).

„Marea problemă este că la Tulcea nu există concurenÅ£ă pentru transportul în comun. Una din soluÅ£ii pentru scăderea preÅ£ului ar fi un operator privat, ca la Brăila, unde societatea primăriei cere 1,5 lei pe călătorie, iar firma privată cere un leu. Un tarif de 2 lei pentru o călătorie este destul de mult pentru puterea de cumpărare actuală“, spune Ion Vals (44 de ani).

„Primim subvenţii prea mici!“

Operatorul de transport are explicaţii pentru nivelul ridicat al tarifelor. „Nu ne putem compara cu Bucureştiul, pentru că fiecare societate are o anumită conduită de funcţionare, un anumit număr de călători transportaţi. Pe de altă parte, este vorba şi de posibilităţile consiliilor locale de subvenţionare a transportului public. Consiliul General al Capitalei a alocat 8% din buget pentru această activitate, în timp ce la noi doar 2,78%“, adaugă directorul Vladimir Şopov.


http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/Tu ... 54229.html


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 08 Oct 2011 20:16 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 44907
Promoţie a societăţii de transport public. Află cum poţi câştiga abonamente gratuite!

Societatea care se ocupă de transportul public local intenţionează ca din acest an să demareze o serie de campanii prin care să atragă cât mai mulţi clienţi. În afară de campaniile de informare, conducerea STP intenţionează să ofere şi abonamente gratuite

În a doua parte a lunii decembrie din acest an societatea îşi va premia cei mai fideli zece clienţi cu câte un abonament gratuit. Prin sistemul de ticketing implementat în ultimul an conducerea societăţii poate afla care sunt cei mai fideli clienţi.

De asemenea, tot în aceeaşi perioadă vor fi premiaţi şi cei mai fideli 10 elevi care au folosit abonamentele STP.

„Prin aceste măsuri dorim să stimulăm cetăţenii municipiului Tulcea să folosească mai des autobuzele în detrimentul maşinilor proprii. O astfel de alegere va degaja traficul şi ne va aduce şi nouă mai mulţi clienţi“, spune Vladimir Şopov, directorul STP.

De asemenea, din această lună vor începe campanii de promovare a transportului public în unităţile şcolare din municipiu. Elevii vor fi recompensaţi cu rechizite.

O călătorie cu autobuzul costă, la Tulcea, 2 lei, iar un abonament cu 90 de călătorii costă 110 lei. De asemenea, tulcenii pot opta pentru abonamentele cu 60 de călătorii, care costă 80 de lei.


http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/Pr ... 43399.html


Attachments:
stp tulcea.jpg
stp tulcea.jpg [ 47.39 KiB | Viewed 4672 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 17 Jan 2012 14:59 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 44907
Un autobuz al Societăţii de Transport Public a luat foc în trafic

Traficul de pe strada 1848 este blocat la momentul de faÅ£ă. Un autobuz al Societăţii de Transport Public din Tulcea a luat foc în trafic, în zona sediului Inspectoratului JudeÅ£ean de PoliÅ£ie Tulcea

Pompierii militari au ajuns la faţa locului pentru a lichida incendiul. Din spusele martorilor, şi şoferul a încercat să stingă flăcările cu ajutorul unui extinctor. Pasagerii au coborât din autobuz şi sunt în afara oricărui pericol.

„Nu am mai văzut aşa ceva... Treceam cu maşina prin zonă şi am văzut autobuzul în flăcări. Sincer îmi era teamă că explodează“, ne spune un martor ocular.

Incendiul se manifesta în partea din faÅ£ă a autobuzului, iar cel mai probabil acesta a izbucnit de la o defecÅ£iune electrică.

În luna mai a anului trecut, un autobuz al STP care circula pe linia 4 a luat foc în trafic, în aceeaşi zonă a oraşului.


http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/Un ... 7542.html#


Attachments:
tl45stp.jpg
tl45stp.jpg [ 36.84 KiB | Viewed 4348 times ]
tl45stp 1.jpg
tl45stp 1.jpg [ 38.19 KiB | Viewed 4347 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 25 Sep 2013 10:34 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 44907
Un autobuz al Societăţii de Transport Public a intrat în doi stâlpi de electricitate. Şoferul spune că a fost o defecţiune tehnică

Autobuzul a pus la pământ un stâlp de electricitate. S-a întâmplat luni după amiază, pe strada Gavrilov Corneliu din Tulcea. Şoferul Societăţii de Transport Public (STP) Tulcea a pierdut controlul autovehicului şi a ajuns cu autobuzul într-un stâlp de electricitate, după care a ricoşat în altul.

Autobuzul care circula pe strada Gavrilov Corneliu se întorcea spre staÅ£ie în momentul accidentul, astfel că ÅŸoferul era singur. Din câte a spus bărbatul care conducea autobuzul, a fost vorba despre o defecÅ£iune tehnică: a rămas fără frâne. ÃŽn urma accidentului nu a fost nimeni rănit: unul dintre stâlpii pe care autobuzul tulcean i-a pus la pământ a ajuns chiar lângă o femeie care se afla pe stradă împreună cu un copil. CirculaÅ£ia în zonă a fost închisă timp de câteva ore, iar luni după amiază locatarii din cartier nu au avut curent electric. Este vorba despre unul dintre celebrele autobuze aduse în urmă cu câţiva ani din Olanda. De curând, chiar directorul Societăţii de Transport Public spunea, într-o conferinÅ£ă de presă, că o parte din aceste autobuze au fost trase pe dreapta din cauza defecÅ£iunilor tehnice. Åžoferii se plângeau de faptul că pun în pericol vieÅ£ile lor, dar ÅŸi ale pasagerilor, atunci când ies cu aceste autobuze pe ÅŸosele. Directorul Societăţii de Transport Public amintea faptul că autobuzele aduse la Tulcea în 2010 (suma cheltuită era de peste 200.000 de euro) au un consum foarte mare, de peste 100 de litri la sută.


adevarul.ro


Attachments:
stp tulcea.jpg
stp tulcea.jpg [ 60.71 KiB | Viewed 2199 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 24 Jan 2014 22:03 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 44907
Quote:
STP vrea să cumpere autobuze noi: Trei sunt prea puţine, pentru cinci trebuie împrumut

Conducerea Societăţii de Transport Public (STP) are intenţia de a cumpăra autobuze noi. De fapt, anunţul a fost făcut de către primarul Constantin Hogea într-o recentă conferinţă de presă.

Primarul municipiului a declarat că, în urma discuţiilor cu societatea de transport local, a rezultat că disponibilităţile financiare asigură achiziţia a doar trei autobuze (plata integrală). „E un moment bun să cumpărăm anul acesta cinci autobuze noi, care, într-o oarecare măsură, rezolvă problema parcului auto. După cum mi-a comunicat directorul societăţii, domnul Bălan, dacă nu le achiziţionăm acum, preţul acestora va creşte anul viitor cu 25.000 de euro, datorită trecerii de la normele Euro 5 la normele Euro 6. Dacă este să cumpărăm cinci bucăţi, ceea ce ne va obliga să recurgem la un împrumut, preţul se ridică la peste 500.000 de euro. Şi zic eu că ne putem permite un împrumut, Primăria Tulcea are un grad de îndatorare de 7%”, a declarat Hogea.

Potrivit lui Daniel Lucian Bălan, directorul general interimar al STP, parcul auto funcţional al unităţii este format din douăzeci şi cinci de autobuze, dar condu­cerea vrea să renunţe la cele şase (de culoare albastră) pe gaz, nemulţumită de consumul acestora şi de problemele de confort şi siguranţă înregistrate.

http://www.obiectivtulcea.ro/stp-vrea-s ... rumut.html


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 25 Jul 2014 19:18 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 44907
Quote:
Jaf pe bani publici la Tulcea. Transportul în comun, pe butuci din cauza achiziţiilor păguboase făcute de primărie

În 10 ani de mandat, primarul PDL Constantin Hogea a pus pe butuci Compania de Trasport Public Local.

Primăria din Tulcea plătit din bugetul local 250.000 de euro pentru 10 autobuze la mâna a doua, deşi primarului Constantin Hogea i s-a adus la cunoştinţă de către angajaţi că autobuzele consumă foarte mult şi sunt depăşite moral.

Imediat ce şoferii au început să se plângă de starea tehnică proastă a maşinilor, conducerea companiei de transport în comun a început să îi ameninţe cu disponibilizarea. Aşa că şoferii au intrat in grevă.

După ce şi-au câştigat drepturile, nu au mai avut unde să se intoarcă pentru că posturile lor au fost desfiinţate.

Primarul PDL Constantin Hogea are grave probleme cu legea. A pierdut anul acesta un proces cu ANI, după ce nu a putut să justifice peste 77.000 de euro, bani cu care şi-a achiziţionat o casă şi un spaţiu de producţie.

http://gandul.re/jaf-pe-bani-publici-la ... -primarie/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue 04 Nov 2014 08:33 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 44907
Turcisme noi la Tulcea.

Tulcenii se vor putea plimba cu trei autobuze de ultimă generaţie

Începând de luni, 3 noiembrie, tulcenii se vor putea plimba cu trei noi autobuze. Achiziţionate cu bani de la bugetul local, ele costă 1.415.612 lei, fără TVA.

„Noi am vrut să luăm cinci autobuze, însă refăcând calculele am decis că ne ajung banii doar pentru trei“, a spus primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea. Licitaţia a fost câştigată de ISUZU.

Cele trei autobuze sunt de ultimă generaţie. Ele îşi pot lăsa platforma la nivelul trotuarului şi astfel cu ele pot călători şi persoanele cu dizabilităţi urcând pe o rampă specială. Dispun de aer condiţionat şi de sistem de încălzire. Parcul auto din Tulcea numără 28 de autobuze. „Sperăm ca până în anul 2017 să le înlocuim pe toate. Dispunem de opt vehicule care au o vechime foarte mare, unele având 15 ani de exploatare“, adaugă primarul din Tulcea. În câţiva ani se va reabilita şi toată infrastructura oraşului. Achiziţii de mijloace de transport în comun s-au făcut în 2006, 2007 şi 2009.


http://adevarul.ro/locale/tulcea/tulcen ... index.html


Attachments:
Isuzu.jpg
Isuzu.jpg [ 30.82 KiB | Viewed 1634 times ]
turcisme isuzu.pdf [43.16 KiB]
Downloaded 74 times
Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 07 Jul 2016 13:31 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 44907
Inca 4 turcisme. Bineinteles, toate albe (cu o dunga gri) :evil:

Primăria municipiului Tulcea a achiziţionat, cu fonduri de la bugetul local, 4 autobuze de transport public urban, care au fost livrate în cursul zilei de miercuri, urmând să fie puse în funcţiune în perioada următoare.

Este vorba despre 3 autobuze noi Isuzu Citibus Euro 6-Lot 1 cu o capacitate de 70 de locuri pe scaune şi în picioare şi un autobuz nou cu o capacitate de 55 locuri pe scaune şi în picioare – Isuzu Novociti Euro 6-Lot 2.

Primarul Constantin Hogea a declarat că,d e fapt, este vorba despre aceleași tipuri de autobuze care circulă, deja, în municipiu, deoarece licitația a fost câștigată de aceeași firmă care a livrat și lotul anterior.

Toate autobuzele sunt prevăzute cu rampă specială de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.


http://radioconstanta.ro/2016/07/06/tul ... -calatori/


Attachments:
autobuze-noi-tulcea-1.jpg
autobuze-noi-tulcea-1.jpg [ 130.84 KiB | Viewed 596 times ]
autobuze-noi-tulcea-2.jpg
autobuze-noi-tulcea-2.jpg [ 138.98 KiB | Viewed 596 times ]
autobuze-noi-tulcea-3.jpg
autobuze-noi-tulcea-3.jpg [ 120.18 KiB | Viewed 596 times ]
autobuze-noi-tulcea-4.jpg
autobuze-noi-tulcea-4.jpg [ 123.79 KiB | Viewed 596 times ]
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group