TRANSPORT PUBLIC

Transportul public din Romania si din lume. Unicul forum cu informatii corecte, oficiale!
It is currently Thu 25 Feb 2021 08:41

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu 29 Mar 2012 18:52 
Offline

Joined: Thu 29 Mar 2012 13:29
Posts: 2
Hello everybody,

Am dezvoltat in urma cu ceva vreme un website pentru mersul trenurilor din Romania pe care il puteti consulta aici
Mersul trenurilor din Romania

Ofera informatii despre toate trenurile din Romania inclusiv ale operatorilor particulari plus trenuri internationale care tranziteaza Romania.
Informatiile despre trenurile cfr calatori sint preluate de pe website-ul oficial saptaminal.
Informatiile despre trenurile operatorilor particulari sint actualizate de un colaborator de incredere.

Doresc sa dezvolt un website asemanator pentru mersul autobuzelor din Romania pentru ca nu sint deloc multumit de oferta website-ului autogari.ro.
Am vrut sa colectez toate informatiile de pe acel website si dupa ce am aruncat o privire sumara am observat foarte multe informatii aberante, exemplu
http://www.autogari.ro/autocar.php?&id=65454

Comentariul meu : apar majoritatea oraselor din Romania in ordine alfabetica ! Cum e posibil sa se ofere astfel de informatii ?
Am depistat foarte multe alte informatii care nu inspira incredere.
Cautati rute de la Piatra Neamt la Suceava si vedeti primele doua informatii : plecare la ora 0:00 sosire la ora 0:00 ?

A colecta informatii despre cursele auto din Romania e o munca dificila mai ales daca dorim sa oferim informatii de incredere.
Exista voluntari care sa sprijine un astfel de proiect ? Care sa se angajeze sa introduca date despre cursele auto pe care le cunosc ?

Va multumesc anticipat.

Nelu Cozac


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 29 Mar 2012 20:10 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50456
Efortul dumitale e de apreciat. Ti-am vizitat site-ul cu trenuri si mi-a placut: e practic, rapid si ofera mersul trenurilor internationale. Chiar te rog sa il descrii mai amanuntit.

Ma bucur ca te inhami la munca cu mersul autobuzelor, ca autogari.ro nu stiu cat de actualizat este, dar este singurul site de profil si informatiile de aici sunt de ajutor. Te poate ajuta topicul in care am adunat date (rute, programe, tipuri de vehicule) din cateva judete: http://forum.transira.ro/viewtopic.php?t=4784

Din lipsa de timp, completarea acelui topic decurge anevoios.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 30 Mar 2012 03:39 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7820
Problema cu mersul autobuzelor e că există n'şpe mii de firmuliţe şi doar câteva au şi site-uri (dar şi aşa, actualizarea ar trebui făcută tot 100% manual). Pentru o ,,inspiraţie" mai bună, cel puţin în cazul programelor de circulaţie şi a operatorilor (că tarifele şi le fac fiecare cum vor) există pe site-urile Consiliilor Judeţene programele de transport aprobate în trafic judeţean (şi pe site-ul ARR-ului ar trebui să fie cele inter-judeţene) şi pe care, teoretic, firmele de transport trebuie să le respecte. De exemplu ăsta e programul pentru traseele ce vor fi atribuite azi în licitaţie în Jud. Prahova: http://www.cjph.ro/download.php?_file=h ... T20%2C+T49 şi o HCJ pentru modificări de trasee http://www.cjph.ro/doc/progr_transport/924.pdf

Problema e că fiecare CJ are alt format: unii folosesc pdf, unii xls / xlsx, alţii le afişează pur şi simplu pe site , unii le pun pe toate la un loc, la alţii trebuie să stai să scormoneşti prin hotărâri ca să le găseşti.
Va fi nevoie de FOARTE multă muncă.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 30 Mar 2012 17:43 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3335
Mai este si problema schimbarilor continui. Practic nu apuci sa termini niciodata, ca deja primele informatii stranse sunt iesite din actualitate. Mai sunt si trasee exploatate de asociatii intercomunitare sau operatori urbani, ce nu se supun sau se sustrag licitarii, si pe care nu le vei gasi probabil nicaieri.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon 02 Apr 2012 20:13 
Offline
User avatar

Joined: Sat 31 Mar 2012 16:50
Posts: 2
Scurt istoric Autogari.RO

Pentru inceput am dori sa va spunem cate ceva despre proiectul Autogari.RO Mersul autobuzelor online.
Ideea acestui proiect ambitios a aparut spre finele anului 2002 pe fondul lipsei de informare online in acest domeniu al transportului de persoane cu microbuzul/autocarul.
Autogari.RO nu este de “stat” cum apara pe unele website-uri, ci este o inițiativă privată fiind Primul sistem naţional de informare privind Mersul Autobuzelor.

De la idee la site…

În 2003 am inceput sa creionam obiectivele și strategia.

ÃŽncepand cu 29 iunie 2003 Autogari.RO a inceput sa aiba o prezenta constanta in mediul online.


În perioada 2003-2005 am dezvoltat platformele de lucru ale Autogari.RO (care mai tarziu, in 2006 au devenit REZMax), dezvoltarea aplicatiilor cu ultimele tehnologii fiind prioritatea noastra nr.1 și astăzi.

ÃŽn data de 9 Aprilie 2005 s-a lansat oficial site-ul Autogari.RO.

Publicul larg a aflat de Autogari.RO de abia in 20 iunie 2005, cand pe fondul grevei CFR a aparut nevoie de informare pentru solutii alternative de transport. Cu aceasta ocazie am lansat comunicatul de presa ” Autogari.RO reînvie tradiţia “Mersului Autobuzelor” ” preluat de majoritatea presei romanesti si site-urile de stiri, cand am solicitat implicarea autoritatilor (Ministerul Transporturilor) in acest proiect, Primul sistem naţional de informare privind Mersul Autobuzelor.

In tot acesti ani, 2003-2010 am avut diverse intalniri cu autoritatile competente din Ministerul Transporturilor (incepand de la cel mai inalt rang pana la directori), discutii prelungite fără nici un rezultat nici azi, renuntand intru totul in a solicita acest sprijin.

In 2006 am creat REZMax – Primul sistemul de rezervari pentru transportul auto de persoane.

In prezent, Autogari.RO duce o campanie pentru a intelege nevoia de transport civilizat (impreuna cu presa de specialitate). Acest lucru se bazeaza pe relatia Călător – Transportator, pe Respect reciproc.

Platforma Autogari.RO pune la dispozitia companiilor de transport persoane GRATUIT (inca din 2005) tehnologii moderne și facile pentru ca dvs. Călătorii să primiți informația de calitate in timp real.
Companiile de transport persoane ar trebui sa inteleaga importanta prezentei online si a informarii Călătorilor, conturile fiind GRATUITE.

Unele companii de transport care au inteles mesajul nostru si au devenit Parteneri Autogari.RO

Bineinteles ca mereu vor fi nemultumiti. Experienta echipei Bileteria in transporturile de persoane este de peste 11 ani, iar in partea de programare de peste 15 ani.

http://www.autogari.ro/
http://www.bileteria.ro/
http://www.rezmax.ro/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 05 Apr 2012 15:34 
Offline
User avatar

Joined: Wed 18 Jul 2007 15:09
Posts: 2039
Location: Brasov
Quote:
Platforma Autogari.RO pune la dispozitia companiilor de transport persoane GRATUIT (inca din 2005) tehnologii moderne și facile pentru ca dvs. Călătorii să primiți informația de calitate in timp real.

Nu ştiu de ce fel de informaţii dispuneţi, dar eu nu găsesc preţul unui bilet, spre exemplu, pe ruta Braşov - Bran, iar pe lângă asta, ştiu că există curse la o oră, ba chiar şi la jumătate de oră, nu 3 curse pe zi, aşa cum apare pe site. Având în vedere aceste chestiuni, este binevenită orice altă alternativă, ca cea propusă de Nelu Cozac.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 06 Apr 2012 16:49 
Offline
User avatar

Joined: Sun 05 Aug 2007 19:54
Posts: 167
Location: Iasi
Pentru inceput este bine sa figureze toate firmele de transport cu toate traseele judetene, interjudetene cu numere de telefon de la fiecare firma de transport. Aceste informatii pot fi obtinute de la fiecare consiliu judetean mai ales ca unele sunt facute publice la sectiunea transport de la fiecare consiliu judetean. Numai ca unele consilii pun informatiile, altele deloc. Cat priveste unele firme se tem de concurenta incat nu gasesti nici macar un numar de telefon sau o alta informatie.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 07 Apr 2012 16:53 
Offline
User avatar

Joined: Sat 31 Mar 2012 16:50
Posts: 2
Prima aplicatie Android InfoAutogari Mersul autobuzelor, acum pe Google Play

Scopul aplicatiei InfoAutogari este de a gasi informatii actualizate despre Mersul Autobuzelor pe telefonul mobil, momentan aplicatia este accesibila pe Android, aplicatie realizata de Suciu Laura Diana.

De aici poti descarca si instala GRATUIT aplicatia InfoAutogari de Google Play Info Autogari pe Google Play.

https://play.google.com/store/apps/deta ... rch_result


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 10 Apr 2012 15:12 
Offline

Joined: Thu 29 Mar 2012 13:29
Posts: 2
Observatii in legatura cu proiectul mersul autobuzelor

Mai intii multumiri tuturor pentru mesajele trimise

Se pare ca website-ul autogari ofera mare parte din informatiile amintite de Florin Condurache, nu stiu in ce masura sint actualizate. De exemplu am comparat informatiile despre compania Fany din Cluj Napoca : website-urile fany.ro si autogari. Autogari pretinde ca Fany e partener dar unele informatii nu sint confirmate de website-ul firmei. Un exemplu : curse intre Cluj Napoca si Cojocna nu exista la Fany. Oare un partener nu ar trebui sa actualizeze informatiile pe autogari ?

Poate ca ar trebui sa existe voluntari care sa actualizeze informatiile despre curse, si asta destul de des. Ar fi doua posibilitati de inregistrare a voluntarilor : gen yahoo, gmail etc, sau sa fie inregistrati de administrator.

Din pacate informatiile despre pret sint foarte greu de obtinut de la majoritatea operatorilor de transport.

Am vazut o parte din informatiile afisate de consiliile judetene si cele mai multe sint destul de sumare : afiseaza doar ora plecarii din prima statie si ora sosirii in ultima statie. Multe curse trec prin mai mult de doua localitati, si ar fi mai bine daca s-ar afisa si orele in care se ajunge in localitati intermediare de pe traseu. Nu spun sa se afiseze absolut toate opririle, doar cite una pentru fiecare localitate.

Se afiseaza zilele din saptamina cind circula cursele respective. Nu e suficient : majoritatea curselor care circula doar de luni pina vineri nu circula nici in sarbatori legale (a doua zi de Pasti, doua zile de Craciun etc). Unele curse circula intr-o anumita zi din saptamina, de exemplu daca este un tirg cunoscut intr-o localitate. Cum circula acele curse intr-o zi de sarbatoare legala ?

Astfel de informatii sint foarte detaliate pe website-urile mersul trenurilor : pentru trenurile care nu circula zilnic se afiseaza pentru fiecare zi daca circula sau nu.

Un website mersul autobuzelor ar trebui sa afiseze si rute compuse din doua sau trei autobuze (patru ar fi prea mult). Si daca utilizatorul cere informatii pentru o anumita zi, sa i se afiseze doar cursele care circula in ziua respectiva. Asa am vazut ca procedeaza Deutsche Bahn (www.db.de) si am preluat regula pentru website-ul meu merstrenuri.

Daca urmatoarea cursa pleaca din aceeasi statie totul e ok. Dar daca urmatoarea cursa pleaca din alta statie, calatorul trebuie sa stie asta. Website-ul meu merstrenuri.ro stie sa determine astfel de situatii (inspiratie Deutsche Bahn) : cautati rute de la Ploiesti Vest la Oltenita.

Ar trebui evitata introducerea de rute aberante gen Adjud - Santa Cruz de Mudela, unde apar in ordine alfabetica majoritatea localitatilor din Romania. Asta presupune ca o persoana (de exemplu administratorul) sa introduca harta retelei care indica legaturi (sosele, drumuri etc) dintre doua statii apropiate.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group