TRANSIRA

Transportul public din Romania si din lume. Unicul forum cu informatii corecte, oficiale!
It is currently Wed 05 Aug 2020 23:19

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
PostPosted: Thu 24 Dec 2009 15:22 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 49760
În Piteşti, Moş Crăciun circulă cu autobuzul

Sute de copii vin zilnic în „Orăşelul Copiilor” cu o cursă specială gratuită, condusă de Moş Crăciun.

Moş Crăciun se plimbă prin Piteşti cu un mijloc de transport mai puţin obişnuit. Nu are nevoie de sanie şi nici de reni, ci de motorină care să pună în mişcare caii putere.

Autobuzul lui Moş Crăciun este cadoul pe care municipalitatea l-a oferit tuturor piteştenilor care vor să viziteze „Orăşelul Copiilor”, amplasat în Ştrandul de pe malul răului Argeş. „ Ne-am gândit să le dăm o mână de ajutor părinţilor şi bunicilor care vin cu cei mici în Orăşelul Copiilor şi nu au cu se să se deplaseze. Transportul cu autozubul lui Moş Crăciun va funcţiona pe perioada sărbătorilor. Mai exact până pe 4 ianuarie anul viitor”, precizează primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc.

Sania cu volan costă 80.000 de euro

Cursa specială este gratuită, iar „sania” cu volan ÅŸofată de MoÅŸ Crăciun străbate din jumătate în jumătate de oră centrul oraÅŸului. Asta se întâmplă în fiecare zi, în intervalul orar 11.00-22.00. ÃŽi agaÅ£ă din staÅ£iile pentru transportul în comun pe copiii cuminÅ£i care vor să pătrundă pentru câteva ore în lumea magică din „Orăşelul Copiilor”.

Autobuzul moÅŸului cu barbă albă ÅŸi lungă costă 80.000 de euro ÅŸi reprezintă ultima achiziÅ£ie a Publitransului, firma care asigură transportul public local. Åžoferul îmbrăcat în MoÅŸ Crăciun este acelaÅŸi în fiecare zi. ÃŽl cheamă Marian Cârstea ÅŸi este ÅŸofer de autobuz de 25 de ani. Chiar dacă traseul pe care îl repetă de zeci de ori pe zi este anevoios la orele de vârf, nu oboseÅŸte deloc ÅŸi spune că se simte plin de viaÅ£ă în hainele lui MoÅŸ Crăciun.

„Mă simt plin de energie. Nu mă plâng că fac pe Moş Crăciun la volan zi de zi. O dată pe an sunt sărbătorile de iarnă. Se merită”, spune şoferul îmbrăcat în roşu. Sania automatizată care opreşte în staţiile „Casa Cărţii”, „Teatrul Al. Davila”, „Maternităţii” şi „Ştrand”, este plină cu călători la orice oră din zi. „ În prima parte a zilei, de obicei vin în <or> cei mici. După-amiaza e rândul tinerilor să călătorească cu <Rudolf> al meu”, spune Marian Cârstea.

Şoferii îi fac loc „moşului” în trafic

Fie că sunt prichindei, fie că sunt adolescenţi, părinţi, sau bunici, toţi pasagerii cursei speciale au aceeaşi întrebare când urcă în autobuz: „ Ce cadouri ne dai, Moşule!”. De departe cel mai fidel client al „moşului” Marian Cârstea este fetiţa sa, Maria, care are 11 ani. „O plimb cu autobuzul de 3-4 ori pe zi. Creşte inima în mine când o văd cum mă aşteaptă în staţia de la Casa Cărţii. Îmi zâmbeşte, îmi face cu mâna, apoi mă întreabă: <mă iei şi pe mine cu tine, Moşule!”, povesteşte şoferul lui Moş Crăciun.

Şi şoferii îi zâmbesc şi chiar îi fac loc în trafic. „Când mă văd la volan, şoferii se uită miraţi la mine, apoi zâmbesc. Nu am probleme nici când traficul este aglomerat, pentru că toţi îmi acordă prioritate. Doar conduc autobuzul lui Moş Crăciun, nu?”, conchide Marian Cârstea.


Ionut Ghergu, 23.12.2009
www.adevarul.ro


Attachments:
Pitesti.jpg
Pitesti.jpg [ 26.14 KiB | Viewed 2153 times ]
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group