TRANSPORT PUBLIC

Transportul public din Romania si din lume. Unicul forum cu informatii corecte, oficiale!
It is currently Wed 14 Apr 2021 18:56

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
PostPosted: Thu 10 May 2012 22:21 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50633
Reţea nouă de cale ferată în Portul Constanţa. Investiţia a fost deblocată
după aproape 2 ani


Portul Constanţa va avea o reţea de cale ferată internă ce va facilita transportul pentru operarea mărfurilor, încărcarea şi descărcarea pe nave. Lucrările de sistematizare vor face legătura între zona Agigea Nord şi Constanţa şi vor decongestiona semnificativ traficul în port.

Contractul pentru proiectul „Dezvoltarea capacităţii feroviare în zona fluvio-maritimă a Portului Constanţa“ a fost semnat de Administraţia Porturilor Maritime şi Consal Trade SRL Constanţa, câştigătorul pe cale judecătorească a licitaţiei derulate la finele lui 2010. Consal şi-a adjudecat contractul în faţa altor 4 companii ce-şi depuseseră ofertele: Arcada, Swietelsky, Leonhard Weiss şi Alpine. Procedura de achiziţie a fost suspendată pentru soluţionarea în instanţă a litigiilor şi contestaţiilor aflate pe rol, iar adjudecarea lucrărilor de execuţie a fost făcută în baza hotărârii Curţii de Apel Bucureşti. Proiectul este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial – Transporturi. Valoarea contractului este de 54.294.348 lei (12.709.946 euro), termenul de finalizare a lucrărilor fiind de 18 luni de la predarea amplasamentului.

Investiţia va îmbunătăţi exploatarea portuară prin construirea unui complex de linii ferate sistematizat. Liniile de cale ferată vor fi electrificate şi vor avea aproape 11 kilometri lungime, cu toate accesoriile aferente.

Actuala linie Comvex va fi refăcută şi va fi construită o alta paralelă în lungime de aproape 2 kilometri. Vor fi construite linii de manevră, de primire-expediere, de aşteptare şi de scoatere pentru locomotive, treceri la nivel pentru calea ferată, precum şi un triaj într-o zonă cu potenţial de dezvoltare, cu clădire pentru exploatare. Lucrările de sistematizare vor face legătura între zona Agigea Nord şi Constanţa şi vor decongestiona semnificativ traficul în port. Operatorii portuari vor avea astfel facilităţi pentru creşterea capacităţii pentru transportul mărfurilor uscate vrac.


http://www.adevarul.ro/locale/constanta ... 30501.html


Attachments:
44.jpg
44.jpg [ 46.83 KiB | Viewed 1544 times ]
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group