TTT (Transport-Travel-Tourism)

Silviu Sîntea's page
It is currently Thu 28 Mar 2024 15:53

All times are UTC + 3 hours




Post new topic Reply to topic  [ 207 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Mon 09 Nov 2009 18:15 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3297
Umor negru.


Attachments:
00 Plai cu boi.jpg
00 Plai cu boi.jpg [ 73.77 KiB | Viewed 4047 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 26 Nov 2009 19:21 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56064
Boureanu si Dinescu. Sau invers.


Attachments:
Gandul 11-26-01.pdf [452.48 KiB]
Downloaded 147 times
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 08 Dec 2009 13:34 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56064
As vrea sa plece amandoi! Urgent!


Attachments:
mazare,pa.jpg
mazare,pa.jpg [ 312.54 KiB | Viewed 3898 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 08 Dec 2009 13:38 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:26
Posts: 195
Location: Bucuresti
Trist e ca nu a plecat si nu va pleca niciunul. De prost gust bannerul, oricum.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 08 Dec 2009 14:28 
Offline
User avatar

Joined: Wed 18 Jul 2007 15:09
Posts: 2032
Location: Brasov
Daca tot vorbim de prost gust:


Attachments:
PB203512 (Medium).JPG
PB203512 (Medium).JPG [ 73.29 KiB | Viewed 3879 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 08 Dec 2009 14:55 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3297
Cine se aseamana se aduna (dupa fr. Qui se semble, se resemble).

Definitia generalizata a comunismului si a altor "derapaje" autoritariste: INFRACTIONALITATE ORGANIZATA, ATENTAND LA ORDINEA STATALA NATURALA, LA NIVEL MONDIAL. Comunismul nu poate exista decat in conditii de saracie. Va genera saracie, pentru ca numai din saracie se poate alimenta cu simpatia maselor. Va distruge clasa de mijloc, prin impozite, taxe, persecutii, nationalizari, pentru ca aceasta nu poate sa-i fie fidela. Va elogia prostimea, pentru a-i lua votul sau increderea. Va pune infractori si interlopi in structurile statului, pentru a anula orice speranta intr-o politica onesta si pentru a compromite ideea de politica in general. Asta e comunismul, indiferent de ce culoare, poate sa fie chiar verde sau mov la nevoie.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 08 Dec 2009 15:13 
Si la Buzau acelasi tip de banere oribile, din care ne zambeau had reprezentantul local si cel national al PSD-ului, dandu-si mana, probabil in semn "ca s-au inteles"...

Din pacate, papagalii astia politici, de toate culorile lor actuale (ca si le schimba dupa cum bate vantul...) guita care pe unde apuca despre comunism si alte basme, "uitand" ca aproape toti politrucii zilelor noastre sunt "scoliti" la scoala politica comunista, din care au luat doar partea proasta - demagogie, populism ieftin, umflarea "realizarilor", "planuri marete" cincinale samd - in loc sa ia capacitatea de constructie si organizare a acelora; mai mult, au "altoit" caracteristicile comuniste negative pe un capitalism salbatic, nenorocit, pe o furaciune fara jena, generand un virus mutant - "furaciune (de la) A- (la) Z" care deja a cuprins intreaga tara si pentru care nu s-a gasit un "vaccin"...

Nici macar nu se mai mimeaza ca ar exista o orientare catre ocuparea functiilor pe baza pregatirii si experientei, au ajuns sa-si puna fatis gasca de prieteni, sponsori si sustinatori care trebuie "rasplatiti" corespunzator, cel mai adesea pe bani publici, ca doar nu din buzunarele lor... :evil:

Mi s-a facut asa o scarba de clasa asta poltica care misuna in latrina asta de tara ca nici nu am fost la vreun vot! Pe cine sa votezi?!? Pe Basescu? Asta care a tinut-o numai in scandaluri, de a invrajbit aproape pe toata lumea prin iesirile si pornirile sale?!? Pe Geoana, cel atat de bine poreclit Prostanacul de catre "tatucul" lui spiritual ?!? Ca sa prospere apoi baronii LOR locali si sa nu mai am nicio speranta de a scapa de parazitii maxi-taxi care au sustinut vizibil PSD-ul si probabil trebuie rasplatiti prin mentinere pe trasee?!?

La ce sa mai ma duc la vot?!? Mie, simplu cetatean, nu imi ajuta la nimic, pot - cel mult, daca voturile ar fi pe corecte - sa schimb doar gloata de la putere, aia "rosii" sau aia "portocalii". In rest... vorbe, palavre, manipulare. promisiuni fara acoperire, furaciuni cu acoperire din bani publici, promovarea intereselor personale si de grup ale "noilor" ajunsi la ciolan s.a.m.d.

Bleah!


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 08 Dec 2009 19:05 
O idee ar fi sa fi mers toti la vot ca sa nu se mai iroseasca atata banet public cu al doilea tur de scrutin, da nu stiu ce ar fi facut organizatorii cand ar fi vazut ca se strang buletine de peste 50%, probabil ar fi ingropat surplusul pe terenul de fotbal al scolii...aaa...sectiei de votare.
O alta idee ar fi sa mergem toti la vot si sa votam orice partid numa sa aiba UDMR procent cat mai mic, da sub 3% oricum nu are cum sa aiba, si cum mi-a zis cineva, absolut toate partidele care s-au perindat pe la guvernare, nu conteaza ca au fost sociali, democrati, conservatori, taranisti, toate au bagat si UDMR in coalitie, deci cam degeaba si asta.

Alte idei?


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 10 Dec 2009 10:33 
Am citit un articol in "Academia Catavencu" care mi s-a parut revelator:
Se spunea ca in tara noastra nu avem democratie (conducerea tarii de catre popor, explicatia e pentru cei cu "studii" la nivelul lu' "care este"), ci ... CLEPTOCRATIE, adica un termen nou creat, dar care e definitia cea mai fidela a realitatii pe care o traim, adica conducerea tarii de catre HOTI, de catre CLEPTOMANI!

Am avut o revelatie: DA, chiar asa e!

Hotie generalizata, in toate domeniile si pe toate palierele!

De acum incolo voi prelua acest cuvant pentru a defini starea reala de fapt din tara, nu gargara ieftina de la televizor si nici ascunderea gunoiului sub pres din "raportarile" oficiale.

CLEPTOCRATIA este pentru starea de fapt de la noi exact ce este "PROSTANACUL" pentru Mircea Geoana, e ceva urat, dar care se potriveste manusa imaginii persoanei sau starii de fapt careia ii este atribuita!


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 10 Dec 2009 11:14 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56064
La ora actuala sunt doua Romanii, incarcate de ura.

Rezultatul alegerilor prezidentiale? Iata explicatiile:

http://www.cotidianul.ro/fotoreportaj_l ... 04759.html

http://www.cotidianul.ro/fotoreportaj_l ... 04744.html


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 10 Dec 2009 11:42 
Din pacate, politicienii astia de carton, simulantii astia, m-au facut si pe mine, dar si pe altii, sa-mi pierd increderea in clasa asta politica actuala.

Ce incredere pot sa am in ei cand singura "ideologie" pare sa fie ciolanul - de orice fel, oricat de mare sau mic - dar ciolan sa fie?!?

A fost alianta aia penibila PD-PNL ? A fost !
A fost alianta aia penibila, impotriva firii, PD-PSD ? A fost !
A fost acum si ultima combinatie posibila, alianta care cred ca-i face sa se rasuceasca in morminte pe revolutionarii "pe bune", groteasca alianta PSD-PNL ? A fost si asta
UDMR e mereu cu aia "de la putere", astia sunt pe fata.

Ce sa mai comentezi? De ce sa mai votezi, cand oricum ai vota prostitutia politica e in floare, se fac "aliante" de tip "Vrem si noi la ciolan" sau "Noi mai vrem un rand de ciolan", cand multi "politicieni" isi schimba chilotii politici dupa cum bate vantul, ba rosii, ba portocalii, ba galbeni, desi, dupa mine, ar trebui sa-i aiba toti maro, care mi se pare mie cea mai buna reprezentare si culoare pentru partidul UNIC, tainic, al CLEPTOMANILOR ?

Si uite asa se ajunge sa regretam comunismul - cu toate bubele lui - si sa ne dorim o dictatura adevarata, sincera, sa-i vedem p-astia de acum spanzurati de limbile alea cu care azi ling unde au scuipta ieri? Si exemplu cel mai recent, de la campania asta, e Antonescu! Azi il scuipi pe Geoana, te dai mare om "de bun simt", apoi te aliezi cu el! Yak!

Eu mizez ca PNL-ul se va "sparge", caci sunt deja 2 "aripi", in functie de marimea halului in care isi doresc sa ramana sau sa ajunga la ciolane si ciolanele, probabil ca asta si incearca sa faca Basescu prin propunerile de "negocieri" cu anumiti tovarasi penelisti...


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 10 Dec 2009 12:51 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3297
Asta a fost si scopul celor care au infleuntat inca din primele momente din 1990 directia spre care a luat-o Romania:
"Nu vreti comunism? Nu mai vreti subordonare URSS? Lasa ca o sa va facem noi sa regretati comunismul!"
Si au reusit. Teoretic suntem in UE, practic in Asia Centrala.
Problema noastra este ca e imposibil de maturat aceasta cleptocratie prin alegeri libere. In fapt, tara e condusa de deasupra partidelor.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 10 Dec 2009 15:28 
Dupa ultimii zece ani de comunism, care au fost si cei mai groaznici, absolut sigur se convinsese toata lumea ca cu rusii si cu comunismul sigur nu se mai poate, Razboiul Rece se terminase, America castigase si Rusia pierduse, si cum e valabil peste tot, "to the victor, the spoils".
Deci era clar ca salvarea vine din partea Americii, rezultand doua variante:
- sa profite America si noi sa fim civilizati
- sa profite America si noi sa furam
Acum daca ne gandim cine conducea comunismul in '89, facand abstractie de Ceausescu si cercul imediat apropiat(ca astia oricum traiau intr-un univers propriu), sa nu-mi ziceti ca erau oameni care munceau acolo pentru prea maritele idealuri si valori comuniste, ca nu cred asta nici sa ma pice cu fier topit. Acolo erau oameni care se zbateau pentru interese, pentru pile, pentru influenta, pentru cea mai buna mancare de la casa de comenzi, pentru vile de protocol, pentru masina la scara si chestii dastea, premiantii scolii de coruptie si nepotism comunist.
Cum in primavara lui '89 teoretic RFG se prabusise, in vara se taiase gardul granitei Ungaria - Austria si apoi Zidul Berlinului a cazut si el fizic la scurt timp, era clar ca nu se mai poate cu comunism, iar cei din Timisoara, care erau cei mai apropiati de aceste evenimente, logic ca au pornit Revolutia(ca au mai pus si altii umarul nu neg, dar era inevitabila).
Deci cine ramanea sa conduca tara? Pai cei de care am zis mai sus, premiantii scolii de coruptie si nepotism comunist, pe care nu au facut decat sa-l adapteze la teoretica democratie, impusa cu batele minerilor.
Urmasii acestei scoli conduc acum tara, si e normal ca fura cat pot, nu au nici un fel de rusine fata de nimic, popor, constiinta, culoare politica, si cele mai bune produse ale acestei cleptocratii se iau la omor pe la toate colturile, pentru ca cei mai puternici dintre ei sa ajunga si ei sus.
Deci cu cine sa elimini coruptia?


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 10 Dec 2009 16:27 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3297
shoppy wrote:
Deci cu cine sa elimini coruptia?

In nici un caz cu stupid people. Soarta RDG, Ungariei, Cehiei si Poloniei a fost mai blanda, pentru ca aia nu s-au lasat prostiti in halul in care s-au lasat romanii. Nu au plecat de la manifestatii pana nu au plecat si neamurile de comunisti din "guvernele provizorii". E drept ca nici nu i-a impuscat nimeni. Romanul, daca a primit dreptul la avort si n-zeci de salarii acasa, fara munca, a fost multumit si nu i-a mai trebuit dreptate. Acum culege ce-a semanat.

Daca ai un teren cu buruieni, este foarte usor sa le smulgi cu radacina atunci cand sunt tinere si cat timp pamantul este inca afanat si umed. Mai tarziu le vei smulge greu, iar radacina va ramane si va da de 10 ori mai multi pui. Si mai tarziu, nu mai ai cum sa faci nimic, decat sa dai foc la tot si sa incepi de la zero.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 19 Dec 2009 00:37 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3297
Si nu a apucat sa o mai vada, si inca in patru ipostaze.

http://www.youtube.com/watch?v=bx_EFCAH ... re=related


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun 17 Jan 2010 18:38 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56064
O analiza exceptionala a recentelor alegeri prezidentiale din Romania (si diaspora!) realizata de catre Fundatia Institutul "Ovidiu Sincai", preluata de aici: http://www.fisd.ro/

De ce am postat-o in acest topic? Pt. ca perdantul de serviciu, proaspat intors dintr-o vacanta in America (asta in timp ce social-democratii din teritoriu sunt prigoniti, de nu mai stiu pe unde sa scoata camasa), mai vrea inca o data presedinte. Al PSD, fireste (nu insemna ca Mircea Geoana nu are calitati, nu este un om onest si ca este singurul vinovat de pierderea alegerilor. Nu poti insa sa sacrifici un partid pentru un om, asa cum s-a intamplat pana acum).

Inca un corigent, supranumit "Manivela", face si el valuri. Ca transportul pe calea ferata l-a nenorocit.

Parerea mea: electoratul PSD este demobilizat. Are nevoie de un soc puternic pt. a reveni la lupta. Asta inseamna schimbarea Conducerii PSD, schimbarea modului de abordare, ancorarea in realitate. Si lepadarea de comunism.


Attachments:
Raport_OV. Sincai.pdf [744.03 KiB]
Downloaded 163 times
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 12 Feb 2010 14:56 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56064
Mistretii bipezi, la distractie si în administratie

Până în anul 1990, presa românească din luna ianuarie gemea de articole omagiale închinate zilelor de naÅŸtere ale celor doi dictatori, soÅ£ii CeauÅŸescu fiind veniÅ£i pe lume ÅŸi pe capul poporului român în aceeaÅŸi lună. Acele două evenimente erau mai importante, pentru mass-media comunistă, decât ziua de naÅŸtere a poetului naÅ£ional, Mihai Eminescu (15 ianuarie) sau Ziua Unirii (24 ianuarie). ÃŽn presa aÅŸa-zis democrată, locul pe prima pagină în, luna ianuarie a fiecărui an, a fost preluat de „celebra" vânătoare de la Balc, organizată de omul de afaceri Ion Å¢iriac. Măcelul acesta, care numai a vânătoare sportivă nu seamănă, a debutat în anul 2005, cu recordul fostului prim-ministru al României, Adrian Năstase, care a împuÅŸcat doar el singur 24 de porci mistreÅ£i. Dacă este să judecăm după aspectul fizic ÅŸi lăcomia nepotului mătuÅŸii Tamara, acele omoruri inutile pot să fie încadrate, criminalistic, la categoria fratricid! De atunci a început nebunia care trebuie să ne îngreÅ£oÅŸeze în prima lună a fiecărui an, indiferent că citim presa sau deschidem televizorul. CeauÅŸescu, care a fost înfierat pentru vânătorile sale „cu mânie democratică", fiindcă „proletară" nu-i mai putem spune, era un amator, dacă raportăm trofeele lui la munÅ£ii de cadavre rezultate din defularea unor bătrânei parveniÅ£i ÅŸi impotenÅ£i, dar plin de bani, colectaÅ£i de prin Europa de către cel pe care odată îl stimasem ca jucător de tenis ÅŸi finalist în trei ediÅ£ii ale Cupei Davis. Ce diferenÅ£ă este între vânat ÅŸi vânător? Dacă judecăm după comportament, putem afirma, liniÅŸtiÅ£i: niciuna! MistreÅ£ul sau porcul sălbatic (denumit ÅŸtiinÅ£ific Sus scrofa attila) este un animal mamifer ÅŸi omnivor, care se asociază în grupuri (ciurde). Produc stricăciuni în culturile de porumb ÅŸi cartofi de la marginea pădurilor, acestea fiind uneori distruse în totalitate. Lăcomia acestui animal sălbatic a fost transmisă genetic ÅŸi urmaÅŸului său, porcul domestic. Cu termenii subliniaÅ£i intenÅ£ionat pot fi caracterizaÅ£i ÅŸi vânătorii de la Balc, nu doar animalul vânat de ei. Să nu fim înÅ£eleÅŸi greÅŸit. Nu avem nimic împotriva vânatului sportiv, atunci când acesta se desfăşoară în condiÅ£ii de fair-play ÅŸi animalul are ÅŸanse egale cu vânătorul! ÃŽnsă, ceea ce se întâmplă an de an la Balc nu are nimic în comun cu canoanele vânatului sportiv. MistreÅ£ii măcelăriÅ£i - nu vânaÅ£i! - la Balc sunt crescuÅ£i, începând cu un an înainte de „vânătoare", în spaÅ£ii închise, fiind hrăniÅ£i de către îngrijitori ÅŸi deveniÅ£i astfel pe jumătate domesticiÅ£i. Am înÅ£eles că unii au fost aduÅŸi de la astfel de crescătorii din Ungaria. Ei ÅŸi-au pierdut din abilităţile ÅŸi capacităţile de sălbăticiuni (instinct de conservare, miros, auz, văz sau mobilitate) devenind în felul acesta o pradă uÅŸoară pentru orice ageamiu în ale vânatului. Animalele nu au nici o ÅŸansă de scăpare, mai ales că nici nu au unde să fugă atunci când sunt încolÅ£ite de gonaci (hăitaÅŸi) ÅŸi „vânători", spaÅ£iul restrâns de ,,vânătoare" fiind împrejmuit cu garduri. „Vânătoarea" aceasta, prin care parveniÅ£ii Europei vor să simtă ceva din nobleÅ£ea aristocraÅ£iei autentice, este similară cu mitralierea unor porci domestici în grajdul unei ferme. DeÅŸi tema este dureroasă pentru lumea civilizată, motiv pentru care aÅŸa-zisa vânătoare se desfăşoară in România, alte ţări europene neacceptând astfel de masacre pe teritoriile lor, subiectul a fost abordat de unii ironic, dar tot pe ideea că nu există deosebiri între vânatul de la Balc ÅŸi aÅŸa-ziÅŸii „vânători cu ÅŸtaif" invitaÅ£i de Å¢iriac Ion, tatăl aurolacului cu acelaÅŸi nume ÅŸi prenume, ultimul bisat, de parcă a fost bâlbâit popa care l-a botezat. Am savurat un pamflet cules de pe site-ul Daily Cotcodac (http://www.dailycotcodac.ro/), intitulat „MistreÅ£ul cu ceas de argint" ÅŸi semnat de Julius Constantinescu. ÃŽl reproducem, în virtutea „hazului de necaz", atât de specific românesc, dar ÅŸi pentru a vă descreÅ£i puÅ£in frunÅ£ile înaintea lecturării restului de articole, proprii unei reviste de atitudine ÅŸi luptă împotriva corupÅ£iei, aÅŸa cum este „JustiÅ£iarul sibian", care prezintă ticăloÅŸia ÅŸi nimicnicia umană, reprezentate de indivizi care încalcă toate poruncile biblice, „oameni" fără Dumnezeu ÅŸi fără tată, fără mamă, atunci când trebuie să-ÅŸi atingă scopurile mârÅŸave. Iată textul, care nouă ne-a plăcut: „Sâmbătă noaptea, am visat că am fost la vânătoare. ÃŽn realitate n-am vânat niciodată, dar în vis mi s-a părut foarte miÅŸto, am trăit senzaÅ£ii cu adevărat unice. Se făcea că eram la Balc ÅŸi vânam mistreÅ£i cu niÅŸte amici. Primul porc pe care l-am împuÅŸcat a fost un porc imens, cu mustăţi; atins de glonÅ£, a guiÅ£at de moarte, aÅŸa, ca ÅŸi cum ar fi fost silit să dea bani, ÅŸi ÅŸi-a dat duhul, înroÅŸind zăpada cu sângele care i se scurgea din trup. Am călcat nepăsător peste el ÅŸi am continuat să gonesc ÅŸi să dobor mistreÅ£i. Următorul porc pe care l-am împuÅŸcat a fost un neamÅ£ de 60 de ani, preÅŸedintele unei corporaÅ£ii multinaÅ£ionale din domeniul plasamentelor financiare. Nici ăsta n-a ÅŸtiut să moară cu demnitate: a umplut pădurea cu guiÅ£atul lui sfâşietor, a încercat să mă cumpere, îmi pupa picioarele ÅŸi grohăia că mă face general manager pentru divizia Europa de Est, numai să-l las în viaÅ£ă. Avea doi copilaÅŸi acasă ÅŸi unul de la o secretară poloneză de la sucursala din VarÅŸovia. I-am promis că o să am grijă de copilaÅŸi ÅŸi de secretara poloneză ÅŸi i-am tras un glonÅ£ între ochi. ÃŽntre timp, prietenii mei chiuiau ca nebunii: răniseră un exemplar superb de miliardar elveÅ£ian ÅŸi acum goneau pe urmele lui. Miliardarul încercase să se facă nevăzut în desiÅŸ, însă i-am tăiat calea ÅŸi i-am proptit Å£eava puÅŸtii în rât: "Unde vroiai să fugi, porcule?". DeÅŸi grav rănit, porcul s-a ridicat în picioare ÅŸi a început să Å£ipe isteric: "DaÅ£i-mi drumul! Sunt cetăţean elveÅ£ian! Sunt investitor! Am drepturi!". I-am dat, scurt, un bocanc în gură: "Ai pe mă-ta! De ce n-ai rămas în ElveÅ£ia atunci, porcule? ÃŽÅ£i spun eu de ce, fiindcă acolo n-ai voie nici să guiÅ£i!". L-am executat fără nici cea mai mică remuÅŸcare: un porc mai puÅ£in pe lume. Duminică spre seară, l-am văzut pe porcul cel mare, cu mustăţi. Era bine mersi, n-avea nici pe dracu', se plimba cu Mercedesul pe Calea Victoriei. Pentru că, ÅŸi dacă rumânii ar trage în el cu rachete balistice, nimic nu poate trece de un asemenea ÅŸorici."

Mistreţi pe două picioare întâlnim, din păcate, la tot pasul. Ei pot să fie mistreţi de rând, dar şi oameni de afaceri, nu neapărat cu ,,puşcă şi curea lată", participanţi la „vânători" de fraţi patrupezi, ci şi politicieni, formatori de opinie, vedete din lumea artistică, sportivi, ş.a.m.d.. Mistreţul de rând se rezumă doar la acte de vandalism şi dovezi de nesimţire, ca de exemplu: zgârierea maşinii vecinului din invidie, distrugerea băncilor din parcuri şi a leagănelor de la locurile de joacă pentru copii, aruncarea gunoaielor pe jos sau la un metru de tomberon. Mistreţii obişnuiţi vorbesc tare şi porcos, pentru a atrage atenţia scroafelor tinere în călduri şi a se evidenţia astfel în cadrul ciurdei. Ei scuipă pe trotuar şi râgâie în public, ca să nu existe dubii privind specia din care fac parte. Atunci când sunt în turmă, nesimţirea şi tupeul sunt mai accentuate, ele crescând direct proporţional cu numărul membrilor de acelaşi soi care se grupează. Sunt şi mistreţi cu şcoală, care au ridicat mârlănia şi vulgaritatea la rang academic. Aceştia trebuie să-şi expună blana, dar mai ales colţii de argint „pe sticlă" pentru a influenţa mistreţul de rând şi a-i forma opinia, fiindcă mistreţii nu au gândire proprie, ei acţionând la un loc cu restul turmei şi luând exemple de la vierii grohăitori pe ecran şi scroafele bătrâne care le ţin isonul.

Tipică pentru mistreÅ£i este nesimÅ£irea, susÅ£inută de tupeul cu care dau buzna în casele oamenilor prin intermediul „ochiului magic" al televizorului, ca să vedem cu toÅ£ii câtă prostie ÅŸi incultură poate încăpea într-un ÅŸorici sau altul. Un godac din acesta, tânăr ÅŸi fără prea multă carte, apare des pe un post local de televiziune, unde invită mai mulÅ£i indivizi, în special politicieni ÅŸi primari, ca să vedem cu toÅ£ii câtă democraÅ£ie pe pâine poate fi servită în Å£ara aceasta atât de greu încercată. Păi, cum Dumnezeu să nu fie democraÅ£ie, dacă nu trebuie să ai prea mulÅ£i neuroni sub freza de mistreÅ£ pentru ca restul turmei, adunate în studio, să te aplaude la comandă, chit că ai grohăit platitudini sau bazaconii. Este destul să râzi tâmp în deschidere, să mai ÅŸi răcneÅŸti „doamnelor ÅŸi domnilor", fiindcă aÅŸa face un mistreÅ£ mai cunoscut pe acelaÅŸi post de televiziune, dar la nivel naÅ£ional, că prinde la turmă ÅŸi are audienÅ£ă mare printre mistreÅ£ii mâncători de seminÅ£e ÅŸi băutori de bere. Mai faci niÅŸte glumiÅ£e deÅŸuchiate ÅŸi răsuflate, mai dai din mâini că ai epuizat puÅ£inele cuvinte din vocabularul propriu ÅŸi...gata! Este suficient pentru ca alÅ£i mistreÅ£i, colegi de branşă, să te declare „vedetă". „Normal" ca tu, mistreÅ£ fiÅ£os, îmbrăcat în „uniformă" de mason, cu cămaşă albastră ÅŸi cravată roÅŸie, să chiar crezi că-i aÅŸa! La una din emisiunile godacului cu pricina a fost invitat însuÅŸi marele om politic Klaus Iohannis, cel care a fost prezentat în colecÅ£ia vestimentară de toamnă a anului trecut pe post de haină de vreme rea pentru poporul român ÅŸi „salvator al naÅ£iunii". Pe domnul primar nu putem să-l facem porc mistreÅ£, deoarece dânsul nu este sălbatic, iar „echipa" cu care a defilat prin turnee la BucureÅŸti ÅŸi TimiÅŸoara era una selectă, chiar dacă în ultima localitate a fost huiduită ÅŸi bombardată cu ouă. Spre surprinderea noastră, godacul-prezentator a pus o întrebare delicată. Åži anume, dacă Herr primar se consideră învins, după eÅŸecul în alegeri al echipei care l-a susÅ£inut pe post de proiect, fiindcă aceasta era parola magică în campania electorală: „proiectul Iohannis". Destul de iritat de întrebare - cu toate că o ÅŸtia dinainte de transmisia în direct! -, domnul premier de o noapte a răspuns că nu, nu consideră ca pe o înfrângere personală faptul că „echipa" din care făcea parte a suferit un insucces, fiindcă el nu a candidat. Adică doar ceilalÅ£i coechipieri au pierdut, dar el, „mascota echipei", nu! Un răspuns tipic pentru Iohannis, obiÅŸnuit să cadă veÅŸnic în picioare, ca pisica. Acesta da tupeu, l-a întrecut până ÅŸi pe mistreÅ£ul tânăr de alături! O ghiduÅŸie mai mare ne-a fost dat să auzim doar după alegeri, când acelaÅŸi primar a declarat că sibienii au votat cu Băsescu, doar ca să nu devină Klaus prim-ministru ÅŸi să plece la BucureÅŸti. Deci votul contra echipei susÅ£inătoare a „proiectului Iohannis", a fost în favoarea celui cu nume de proiect! Domnul primar chiar ne crede tâmpiÅ£i sau mistreÅ£i pe toÅ£i, că altă explicaÅ£ie nu găsim pentru dezinvoltura cu care acesta transformă o înfrângere evidentă în succes ÅŸi cum un vot de blam, împotriva lui, poate să devină un act de susÅ£inere! O interpretare demnă să fie cuprinsă în „Manualul manipulatorului cu mintea odihnită", fiind în ton cu „flacăra violetă" a hrebenciucilor din fosta lui echipă, prezentată ÅŸi aceea ca un argument la fel de „solid" pentru a motiva eÅŸecul. Åži, de parcă nu ar fi fost suficiente aceste fandoseli penibile, cel mai ipocrit individ pe care ne-a fost dat să-l vedem a încercat să dreagă umilinÅ£a înfrângerii ÅŸi cu gogoriÅ£a „scrisorii de ameninÅ£are". PENIBIL! Acest singur termen spune tot, la fel ca ÅŸi cuvântul PROSTÄ‚NAC, foarte uzitat în ultima vreme. Doar oamenii taraÅ£i psihic sau cei fără caracter nu pot suporta înfrângerile ÅŸi caută justificări ridicole.

Cu aceeaÅŸi crasă atitudine de tip mistreÅ£, cu o făţărnicie de-a dreptul nesimÅ£ită, a fost înfăţiÅŸat în presa sibiană ÅŸi „Raportul de activitate al primarului Iohannis pe anul 2009". Acolo sunt prezentate, în nota deja cunoscută, o serie de nereuÅŸite ca fiind „măreÅ£e realizări". Raportări la fel de mincinoase ca pe vremea lui CeauÅŸescu! Păzit de poliÅ£ia comunitară, mai ceva decât era „nea Nicu", marele conducător trâmbiÅ£ează, din inaccesibilul său turn de fildeÅŸ, către „poporul sibian" realizări pe toate planurile, de parcă noi , cei care trăim în acest oraÅŸ nu vedem aspectul execrabil al străzilor pe care circulăm zilnic. Se vorbeÅŸte despre „un nou concept în transportul public", în timp ce călătorii îngheaÅ£ă prin staÅ£ii, atunci când nu stau ca sardelele în autobuzele tot mai rare ÅŸi bombăne că, pe lângă frecvenÅ£a tot mai redusă a autobuzelor, au dispărut ÅŸi legăturile dintre cartiere prin scurtarea liniilor, fiind nevoie de două maÅŸini pentru a ajunge dintr-o parte în alta a oraÅŸului. Dar, cea mai mare prostie a anului trecut, la „rubrica" transport în comun, a fost, de departe, renunÅ£area la troleibuze. Adică la acel mijloc de transport nepoluant, silenÅ£ios ÅŸi fiabil pentru care alÅ£i primari se dau peste cap ca să-l introducă în comunităţile pe care le gospodăresc! Se prezintă cu neruÅŸinare crearea de noi locuri de parcare, când de fapt s-a îngustat carosabilul prin trasarea cu vopsea a locurilor de parcare pe un sens de mers, incomodând traficul. Se face mare caz de turism, cu toate că acesta este în regres clar pe plan mondial, dar, le fel, se raportează cifre mincinoase, cu abundenÅ£ă de vizitatori, deÅŸi hotelurile sunt goale ÅŸi bate vântul prin ele. Realizările din anul 2009 sunt magnifice, dar lipsesc cu desăvârÅŸire, cum ar spune Caragiale, dacă ar trage o tură prin oraÅŸul nostru.

Sibienii nu mai înghit să fie minţiţi la infinit şi nici nu mai sunt aşa sensibili la manipulare. S-a văzut chiar la cele două runde de alegeri, de la sfârşitul anului trecut, când nu au votat în majoritate cu Băsescu nu „pentru ca să nu plece Iohannis", ci pur şi simplu pentru că s-au săturat de manevrele politicianiste ale acestuia din urmă, realizând că pentru cel ales de ei este mai important interesul propriu, decât cel al comunităţii pe care o reprezintă. Mulţi au înţeles că primarul a exploatat capitalul de imagine al oraşului în folos propriu, el arogându-şi totalitatea meritelor pentru schimbările din ultimii ani, de parcă absolut toate le-a făcut de unul singur şi pe banii săi de acasă. S-a cam diluat percepţia aceea pe care au mizat şi iniţiatorii „proiectului Iohannis", de neamţ cinstit şi independent politic, la fel cum a început să cadă tencuiala de pe casele spoite în anul 2006 pe centru, tot numai pentru poza artistică... A devenit pregnantă doar imaginea unui BMW alb parcat în Piaţa Mare, sfidător şi contrar legii iniţiate de iubitul nostru primar, de un bărbat înalt, cu aspect îngrijit, îmbrăcat cu haine elegante, cumpărate din magazinele vieneze de lux, dar cu apucături de mistreţ balcanic.


Justitiarul sibian
21.01.10
http://sibiu.justitiarul.ro/index.php/e ... ratie.html

Sublinierea imi apartine, Sintea.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 15 Feb 2010 16:28 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56064
Un articol ceva mai vechi aparut in Financiarul, referitor la SC Unistil SRL Negresti, societate care deserveste cateva trasee in municipiul Iasi.

Nu comentez articolul. Insa apar anumite "coincidente".

Nu uit ca s-a demontat reteaua fostei linii de troleibuz 44, la propunerea RATP ("gospodari": sa desfiintam, nu sa reabilitam), subiect despre care am scris. S-a desfiintat, in mare graba, reteaua de troleibuz de pe traseul care putea fi folosit ca punct de plecare pentru reintroducerea troleibuzelor in Iasi.


“Unistil”: să facem bani cărând oamenii în “cazane pe roţi”!

- Participând la licitaţia organizată de Finanţele ieşene, “Unistil” a achiziţionat cu numai 300.000 de euro o benzinărie evaluată iniţial la 2 milioane euro, în condiţiile în care pe site-ul ANAF figurează cu datorii la toate cele 4 bugete ale statului
- Foştii şi actualii angajaţi reclamă abuzuri şi încălcări ale legii la firma care, împreună cu RATP, asigură transportul public de persoane din Iaşi
- Patronul Vasile Puşcaşu susţine că zguduielile caroseriilor şi mirosurile insuportabile din autobuzele „Unistil” sunt… impresii de-ale călătorilor
- Sub ocrotirea Finanţelor şi nu numai, „Unistil” îşi desfăşoară ILEGAL activitatea în locaţia din zona Tudor Vladimirescu (Splai Bahlui), firmă având un singur punct de lucru declarat – la Motel Bucium.


După ce şi-a extins domeniile de afaceri de la textile şi transport public, la restaurante şi media, începând de vineri, 25 septembrie, “tăticul şoferilor” Vasile Puşcaşu (născut în Corodeşti, judeţul Vaslui) a devenit şi „petrolist”.

Mai exact, acesta a cumpărat la aproximativ 15% din valoarea iniţială staţia de carburanţ a RATP Iaşi, de pe Splai Bahlui Mal Drept nr. 32 (foto).

După a 11-a licitaţie organizată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Judeţene (DGFPJ) Iaşi, la care nu s-a mai prezentat nimeni, „Unistil” SRL Negreşti a achiziţionat benzinăria executată de Fisc de la RATP.

Pentru că „Unistil” a fost „singura din parcare” interesată de staţia de carburanţi ce zăcea abandonată la doar câţiva metri de poarta garajului său, licitaţia s-a poticnit chiar la preţul de pornire, adică 1.044.837 RON (exclusiv TVA).

„Eu urmăream de mult să cumpăr benzinăria aia pentru că era chiar lângă garajele noastre. Pentru că avem un parc de peste 40 de autobuze şi 20 de microbuze cu care facem transport local ne vine tocmai la fix.

De ce să plătesc la altul carburantul, mai ales că se consumă lunar circa 150 de tone de motorină, când pot să am benzinăria mea şi să mai fac şi un oarece profit din asta”, ne-a declarat Vasile Puşcaşu, patronul „Unistil” şi al Motelului „Bucium”.

Acesta a menţionat că nu a cumpărat până acum staţia întrucât nu a avut un disponibil financiar suficient de mare. Însă, s-a decis să profite de oportunitate abia recent, când şi-a rotunjit conturile în urma unei tranzacţii imobiliare.

Puşcaşu ne-a dezvăluit că a vândut o proprietate deţinută la Ploieşti, localitate unde şi-a desfăşurat afacerile până la începutul anilor 2000, când şi-a relocat business-urile în judeţul natal, Vaslui.

Puşcaşu a adăugat că a stabilit deja relaţii cu „Lukoil” şi „Petrom”, de la care intenţionează să achiziţioneze combustibil la preţ de furnizor, după care îl va revinde cu adaos comercial la pompele propriei benzinării.

„Încă nu mi-am făcut nişte calcule economice cu privire la adaosul comercial. Voi vedea, în funcţie de preţul cu care voi cumpăra. Dacă iei o cantitate mai mare, ai un preţ, la cantităţi mai mici, ai alt preţ”, ne-a mai spus Puşcaşu.

Autobuze pe gaz, de la Viena

Cu toate că tocmai şi-a cumpărat o staţie cu 3 pompe de distribuţie, 5 rezervoare de carburanţi cu capacitate totală de 64 de tone, patronul „Unistil” intenţionează să mai achiziţioneze patru autobuze second-hand pe gaz, de la municipalitatea Viena.

„Încă nu am ajuns la o înţelegere în privinţa preţului. Ei cer circa 30.000 de euro pe un astfel de autobuz. Le cumpăr doar dacă mai lasă la preţ, pentru că pe drumurile noastre oricum au un consum mai mare decât cel din specificaţiile tehnice şi nu sunt atât de economice, mai ales că sunt second-hand”, a mai spus Puşcaşu.

Angajaţii reclamă ilegalităţi peste ilegalităţi la „Unistil”

Cu toate că se laudă că nu are decât patru autobuze non-euro în garajul de la „Unistil”, pe care le ţine doar de rezervă, atât călătorii, cât şi şoferii sunt îngroziţi de calitatea tehnică şi nivelul de poluare al autovehiculelor scoase pe cele şase trasee concesionate de societatea privată.

„Sunt toate nişte cazane pe roţi, care zăngănesc din toate şuruburile de zici că mai au un pic şi se dezmembrează.

Verificările se fac la staţia ITP a RATP-ului, unde responsabilii închid ochii şi dau aviz de bun tehnic aşa pe ochi frumoşi, de trebuie să faci o cruce mare înainte de a intra în cursă”, ni s-a plâns Mihai Ghibu, un fost şofer al „Unistil”.

Foşti şi actuali angajaţii ai firmei cu sediul social în Negreşti (localitate în care „Unistil” nu are nici un fel de activitate) nu văd cu ochi buni extinderea afacerilor „şefului cel mare”.

„Domnul Puşcaşu s-a îmbogăţit din exploatarea celor ca mine şi ca alţii cărora le-a inventat, cu ajutorul acoliţilor lui, tot felul de penalizări abuzive, din te miri ce motive.

Am muncit, luni la rând, fără contract, fără asigurări de sănătate sau pensie. Iar când ne ceream drepturile, ne duceau cu vorba. În loc să cumpere moteluri şi benzinării, mai bine ar plăti salariile şi taxele la stat”, ne-a mai spus Voctor Istrate, fost taxator pe autobuzeze Unistil.

„Zguduielile caroseriilor sunt doar impresii de-ale dumneavoastră”

ÃŽntrebat cum comentează plângerile călătorilor ÅŸi ale ÅŸoferilor, cu o nonÅŸalanÅ£ă debordantă, Vasile PuÅŸcaÅŸu a afirmat că „zguduielile caroseriilor sunt doar impresii de-ale dumneavoastră. Toate maÅŸinile sunt verificate tehnic”.

În ceea ce priveşte numeroasele incidente în care sunt implicate maşinile de pe traseele administrate de firma sa, patronul „Unistil” a dat vina, în exclusivitate, pe angajaţi.

„Şoferii din zilele noastre sunt făcuţi la repezeală, nu au abilităţi. Îi dai maşina bună pe mână şi el intră cu ea în stâlp. Dacă frânele sunt bine strânse, aţi văzut că au fost călători care au căzut şi şi-au rupt mâinile.

Şi bătrânica aia care a ajuns la spital a fost un caz aparte. A pus bastonul pe trotuar şi când a dat să coboare şi-a prins picioarul rub roată”, a dat vina Puşcaşu pe bătrâna care „a îndrăznit” să-şi pună piciorul sob roata autobuzului, înainte să apuce să coboare din mijlocul de transport.

Garanţii oprite abuziv din banii salariaţilor

Fostul ÅŸofer al „Unistil” a mai dezvăluit faptul că, în discordanÅ£ă totală cu exigenÅ£ele cerute unei firme de transport persoane, maÅŸinile erau trimise pe traseu fără documentele de identificare, iar conducătorii auto fără verificarea medicală anuală la policlinica de profil.

„Unde mai pui că ne oprea câte 50 RON la fiecare şofer, drept garanţie, în fiecare lună, indiferent de câte luni erai angajat, sub menţiunea că suma reţinută ţi se returnează în momentul în care pleci.

De fapt, angajat este mult spus, pentru că majoritatea nu aveam încheiate contracte de muncă. Salariile nu se plăteau pe state de plată, ci pe nişte tabele scrise de mână, fără a se înregistra sau declara undeva”, a mai spus Ghibu.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) sunt de părere că, în această situaţie, se încalcă legislaţia muncii şi cea în domeniul gestiunii, pentru care administratorul riscă amendă penală.

„Reţinerile salariale pentru angajaţii cărora li se constituie o gestiune sau li se dă în grijă un bun cu valoare mare se fac în conformitate cu o serie de prevederi stricte.

Se evaluează bunul respectiv şi se stabileşete, de comun acord cu salariatul, o sumă de garanţie în contul căreia se opreşte lunar un procentaj ce nu trebuie să depăşească 10% din retribuţie. De asemenea, oprirea cotei de garanţie nu se face a la long, ci un anumit număr de luni, stabilit în prealabil”, a specificat Georghe Tanasievici, purtător de cuvânt al ITM Iaşi.

Ditamai garajul ILEGAL în zona Tudor Vladimirescu

Deşi „tăticul şoferilor” Vasile Puşcaşu susţine altceva, sediul social al firmei „Unistil” este, conform informaţiilor furnizate de Registrul Comerţului, în localitatea Negreşti (judeţul Vaslui), şi are doar două sedii secundare (puncte de lucru) declarate oficial:

- în Iaşi, chiar la Motel „Bucium” (Şos. Iaşi-Vaslui KM 12)
- în Bârlad, pe strada Tecuciului nr.6

Din aceste evidenţe OFICIALE ale Registrului Comerţului rezultă foarte clar că „punctul de lucru” ieşean din zona Tudor Vladimirescu (Splai Bahlui 32) funcţionează ILEGAL, situaţie care ar fi trebuit să implice aplicarea unor sancţiuni de către Finanţe, care se pot concretiza şi prin confiscarea sumelor obţinute prin intermediul acelei locaţii.

Numai că Finanţele Iaşi a ajuns partener de afaceri al lui Puşcaşu (prin „Unistil”, dar şi prin alte firme) şi nu ar fi exclus ca această societate să-şi fi adjudecat şi benzinăria ilegal, dacă luăm în calcul faptul că pe site-ul ANAF figurează cu datorii la bugetele de stat, inclusiv cu stopaj la sursă (la data de 30 iunie 2009) . Dar, desigur, asta este doar… o impresie de-a noastră!


26.09.2009
http://www.financiarul.ro/2009/09/26/un ... e-pe-roti/


Attachments:
Unistil-datorii-1.jpeg
Unistil-datorii-1.jpeg [ 302.97 KiB | Viewed 4184 times ]
Unistil-datorii-2.jpeg
Unistil-datorii-2.jpeg [ 290.13 KiB | Viewed 4184 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 15 Feb 2010 17:42 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3297
Ar fi de ras daca nu ar fi de plans. Pot rade doar cei din diaspora, sau cei aflati vesnic la asa-zise studii, "pe la scoalele cele 'nalte" din UE. Cand te stii cu sacii-n caruta, privesti mai relaxat, mai cinic.

http://www.youtube.com/watch?v=fm7Ulfcr ... _embedded#


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 15 Feb 2010 23:14 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7774
Totusi, transportul cu vehiculele Unistil se desfasoara destul de civilizat in raport cu cel al altor firme. Tare imi e ca in acest articol sa nu fie mana vechilor dubari care s-au vazut scosi de pe trasee acum cativa ani de catre Unistil (aduceti-va aminte de scandalurile care au fost, cu accidente, dube care blocau autobuzele s.a.).


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 19 Feb 2010 21:45 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56064
Mircea Geoană acuză:
Manipulare violetă marca PDL


Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a pus pe seama preşedintelui României amplasarea la Romexpo a unui banner în care este parodiat.

Liderul social democrat a spus, vineri, despre bannerul în care este parodiat - în calitatea sa de candidat la funcţia de preşedinte al partidului cu ocazia congresului de sâmbătă -, că face parte din “tehnica de campanie a lui Traian Băsescu”.

Geoană a subliniat că „această tehnică de campanie a domnului Băsescu prinde şi la PSD, ceea ce este destul de amuzant”. Părerea sa a fost că „s-a depăşit limita unei campanii decente în PSD”.

Liderul PSD s-a amuzat pe seama fondului violet al bannerului: “Măcar să fi fost roşu”.

La rândul său, vicepreşedintele PSD Victor Ponta spune că bannerul este “o chestie de prost gust”.

Vineri, la intrarea în complexul Romexpo, în care va avea loc Congresul PSD, a apărut un banner-parodie la adresa lui Mircea Geoană, pe care scrie “Câştigăm împreună, eu şi Vanghelie”.

Asemenea bannere-parodie la adresa lui Geoană şi a PSD au fost plasate şi în campania electorală de anul trecut pentru alegerile prezidenţiale.


Comentariul meu, Sintea.
Parodie? E purul adevar. Suparator. Gata, Van Ghelie. Gata, P. Nacu.


Attachments:
Vanghelie.jpg
Vanghelie.jpg [ 118.9 KiB | Viewed 4089 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 23 Feb 2010 14:07 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56064
Cand minciuna sta cu regele la masa

Rar ne-a fost dat să întâlnim un astfel de individ, aşa ca primarul Klaus Iohannis, care să cadă veşnic în picioare precum pisica. Oare o avea şi nouă vieţi? Tot ca pisica se lipeşte de „stăpânul" cel mai generos sau cel mai puternic, adică de partidul care-i la putere şi care este dispus să-i tolereze furtişagurile din bani public ori chiar se face părtaş la jaf. Doar la ultimele alegeri, cele prezidenţiale de la sfârşitul anului trecut, nu i-au ieşit calculele şi, mai mult, a făcut parte din echipa învinşilor, fiind premierul doar de o noapte al României. Cât tupeu trebuie să ai, ca să afirmi după acel fiasco total, că tu nu te consideri un învins, chit că echipa din care făceai parte, ba purta şi numele tău - trâmbiţatul „proiect Iohannis"! - a capotat lamentabil în faţa unui singur om? Câtă neruşinare trebuie să posezi ca să afirmi că tu nu ai pierdut, fiindcă nu ai candidat, când de fapt tu erai tocmai „arma secretă", „asul din mânecă", „el lider maximo" pe care miza toată şleahta de partide şi partiduleţe care defilaseră cu tine în frunte de parcă erai un prapur într-un alai religios?

Un impostor cocoţat pe un soclu construit din minciuni nu poate rezista decât prin perpetuarea născocirilor, prin permanenta falsificare a realităţii. „Neamţul cinstit şi gospodar" nu a existat niciodată în realitate, ci a fost un personaj plăsmuit la comandă şi menţinut în centrul atenţiei de o presă coruptă, „mogulizată" aproape în întregime, care reprezintă doar interese mafiote de grup, în nici un caz pe muritorii de rând! Idolul turmei de votanţi, „viţelul de aur" în faţa căruia se prosternau naivii, s-a dovedit a fi doar tinichea poleită cu aur, la fel de efemeră ca şi spoiala cu care au fost zugrăvite imobilele de pe centru şi care a început să cadă.

Baron de Sibiu, sosit în sandale la primărie în anul 2000 ÅŸi devenit putred de bogat după zece ani de potlogării, acum se îmbracă doar la luxoasele magazine vieneze. Acest veritabil baron Münchaussen minte sibienii în faÅ£ă la toate conferinÅ£ele de presă, când se iÅ£eÅŸte de după pupitrul acela caraghios , vrând să pară un Obama la Casa Albă, dar în realitate aduce cu un Fritz aburcat pe turela unui Panzer. Servila presă sibiană, intrată pe mâna unor indivizi care fac afaceri cu primăria, distorsionează din greu realitatea ca să menÅ£ină „mitul Iohannis" sau Johannis cum îi falsifică ei până ÅŸi numele pe care-l are în acte, tot din slugărnicie. Pseudo-ziariÅŸti se ploconesc până la umilinÅ£ă pentru un apartament ANL sau o excursie în Vest pe banii contribuabilului sibian ÅŸi aduc osanale Führer-ului local pentru tot felul de banalităţi sau activităţi normale pentru un primar, deÅŸi acesta nu face altceva decât să desfăşoare o activitate pentru care a fost votat de alegători ÅŸi pentru care primeÅŸte salariu. Nu-i vorba nici de muncă voluntară, nici de gesturi filantropice sau de banii lui aduÅŸi de acasă, din propria puÅŸculiÅ£ă!

La această preamărire non-stop contribuie din plin şi trepăduşii bugetivori dintr-o administraţie locală supradimensionată. Aparatul primăriei a devenit un soi de S.R.L. aglomerat, alcătuit din prietenii familiei Iohannis şi rubedeniile lor. Cu şezuturi tăbăcite de stat pe scaun şi obraji asemenea, dar din nesimţire, majoritatea indivizilor pripăşiţi prin birouri nu sunt altceva decât agenţi electorali permanenţi ai primarului, conştienţi că dacă pică „tătucul" lor rămân şi ei fără sinecuri. Trepăduşii întreţin minciuna, o amplifică şi o propagă, fiind „răspândacii" ideali, mai ales că sunt plătiţi din banii sibienilor.

Toate aceste elogiile deşănÅ£ate au Å£inut până mai ieri-alaltăieri, dar se pare că s-au perimat ÅŸi plebea a văzut într-un final că hainele cele frumoase ale împăratului nu există, iar acesta este în piele goală! După ce au fost minÅ£iÅ£i ani de-a rândul cu „pachete de străzi" reabilitate ÅŸi au asistat, prin intermediul scornelilor presei, la câte trei inaugurări - pe segmente! - ale unei singure străzi, sibienii constată cu stupoare că oraÅŸul este praf, atât carosabilul, cât ÅŸi trotuarele, deÅŸi tocmai ieÅŸim dintr-o iarnă blândă faÅ£ă de restul ţării, care a fost acoperită de nămeÅ£i săptămâni întregi. Nu doar cei care-ÅŸi distrug propriile autoturisme prin gropile din oraÅŸ ocăresc administraÅ£ia locală, ci ÅŸi călătorii de pe mijloacele de transport în comun care circulă anapoda. De fapt vorbim doar despre autobuze, deoarece troleibuzele au fost scoase din circulaÅ£ie prin cea mai idioată decizie din anul trecut! Cu toate acestea, Kaiser-ul iese pe sticla televizorului ÅŸi minte cu neruÅŸinare că programul cel nou de transport în comun este un succes! De unde să ÅŸtie el, cel care traversează până ÅŸi PiaÅ£a Mare cu B.M.W.-ul, doar pentru a nu străbate ca pieton cei 100 de metri, care despart sediul F.D.G.R.-ului de Primărie?

Sumele enorme de bani oferite cu generozitate de Guvernul României în anul de graÅ£ie 2007, când cu programul „Sibiu, capitala culturală a Europei", baÅŸca împrumuturile exagerate ÅŸi iresponsabile de la bănci europene nu se regăsesc în infrastructura oraÅŸului! La câţi bani a absorbit Sibiul, trebuia ca oraÅŸul să înflorească, să fie o adevărată bijuterie urbanistică. Unde sunt banii ÅŸi cu ce ne-am ales? Cu două pieÅ£e sinistre (PiaÅ£a Mare ÅŸi PiaÅ£a Gării) fără pic de verdeaÅ£ă, ultima distrugându-se după doar doi ani, exact cât a fost ÅŸi garanÅ£ia „firmei serioase, austriece" care a executat lucrarea la preÅ£uri supraevaluate, cu un „aeroport internaÅ£ional" foarte scump ÅŸi cu vicii de execuÅ£ie, dar fără avioane ÅŸi pasageri, cu niÅŸte sensuri giratorii care mai mult încurcă circulaÅ£ia decât să o fluidizeze sau cu câteva fântâni arteziene amplasate aiurea ÅŸi total neadecvate cu peisajul urbanistic medieval. Acestea sunt măreÅ£ele realizări din „Epoca de Aur" Iohannis.


Justiţiarul sibian
22.02.2010
http://sibiu.justitiarul.ro/index.php/e ... -masa.html


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 25 Feb 2010 20:06 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3297
Silviu Sintea wrote:
boc vrea
Mai bine ar lasa in sopron coasa cu care a ciuruit economia si cureaua lata cu care a plesnit peste bot mica proprietate privata, si-ar imbraca odata zeghea si ar pune mana, alaturi de bercitura din subordine, sa repare podurile de la Gradistea, Arpasu etc.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 24 Mar 2010 00:05 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3297
Statul administreaza prost >> Statul face jocurile lumii interlope >> Statul intra in incapacitate de plata >> Statul da faliment >> Se scot la "licitatie" activele care prezinta interes, adica anumite provincii istorice >> Statul astfel redimensionat si rentabilizat are liber sa faca iarasi credite si mai are bani de imprastiat pentru vreo cativa ani buni.

Deja i s-a transmis Greciei recomandarea cinica: "Daca nu aveti cum sa va platiti datoriile, mai vindeti-va din insule".

Vad ca nu sunt singurul care am sesizat directia spre care ne indreptam. Sper doar ca la momentul potrivit sa ma aflu pe felia de tara care va fi vanduta, sa scap, chiar si in acest mod dureros, de cleptocratia damboviteasca. Oare de ce nu ma intristeaza perspectiva de a nu mai fi contribuabil in Rromania?

http://www.catavencu.ro/foto/mardale_17 ... 15299.html


Attachments:
1ef234d142d076df7d1e8746b18922c8.jpg
1ef234d142d076df7d1e8746b18922c8.jpg [ 22.63 KiB | Viewed 3723 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 30 Mar 2010 10:28 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3297
Corigenti au existat mereu pe plaiurile carpato-danubiano-pontice. Dar de la datoria externa de 11 miliarde dolari din anul 1982 si pana la aceea de peste 100 miliarde dolari de astazi este o mica mare diferenta... Diferenta care se vede in modul de viata al "noilor miliardari de carton", in numarul de SUV-uri si alte vehicule de fitze, in numarul de vile uriase de neamuri proaste, in aroganta functionarilor, nesimtirea politicienilor si colapsul din serviciile publice. Nu in ultimul rand, in saracia lucie care inghite un segment din ce in ce mai mare al populatiei.

De ce trebuia schimbat Ceausescu in 1989, si nu mai devreme? De ce nu mai tarziu? Pentru ca, printre altele, acesta a platit pana in martie 1989 datoriile externe ale tarii, producand multa nemultumire romanilor, prin masurile de austeritate impuse. Si condamnand economia la o inapoiere tehnologica irecuperabila. Dar creand premizele unui posibil nou inceput, fara datorii si dobanzi. Cei care l-au inlaturat au preluat tara fara datorii si cu asentimentul a milioane de fraieri, care si-au facut iluzia ca Romania se va alatura din acel moment natiunilor civilizate. Ceausescu nu permitea subordonatilor sai sa fure din avutia nationala decat in proportii minime, tolerate in functie de importanta fiecaruia. Dar, datorita politicii sale de a promova in functii de conducere oameni doar pe criterii de apartenenta la Partid (la fel ca si astazi), la scurt timp dupa preluarea puterii in 1965, acesta a reusit performanta sa aduca in posturile de conducere infractori mai mici sau mai mari, cu care practic impartea puterea. Acestia nu s-au mai multumit cu cat puteau fura de la cetateni, le trebuia acces la averea cea mare, "a statului". Si si-au creat acest acces, la timpul potrivit.

http://1989.jurnalul.ro/stire-special/c ... 02628.html

Fostul guvernator al Băncii Naţionale a României, Florea Dumitrescu, dezvăluie cum în martie 1989 s-au terminat de plătit toate datoriile externe ale României socialiste

În 1978, când Florea Dumitrescu a predat mandatul de ministru de Finanţe, datoria României era de aproximativ 5 miliarde de dolari. Din acel an şi până în 1982, această datorie a ajuns la aproape 11 miliarde de dolari, dublându-se din cauza creşterii preţului petrolului şi preţului la materiile prime.

La mijlocul anilor '80, Nicolae Ceauşescu a făcut o obsesie din plata anticipată a acestor datorii. Pe preşedintele României socialiste îl agasau dobânzile. În fiecare zi de luni, echipa însărcinată cu rezolvarea acestei probleme îi raporta lui Nicolae Ceauşescu ce se plătise în săptămâna care trecuse. Din această echipă mai făceau parte, pe lângă guvernatorul BNR, ministrul Finanţelor, Petru Gigea, şi apoi Gheorghe Paraschiv şi Mihai Diamandopol, preşedintele Băncii Române de Comerţ Exterior.

Florea Dumitrescu povesteşte cum Nicolae Ceauşescu a cerut să se vândă din rezerva în aur a ţării pentru a-şi vedea îndeplinită dorinţa. Totodată, fostul guvernator al BNR dezvăluie cum oficialii finanţelor internaţionale au cerut României socialiste să se oprească din plata anticipată a datoriei şi să se orienteze, mai bine, pe investiţii în industrie, pentru a creşte exporturile.
Răzvan Belciuganu

La 31 martie 1989 s-a declarat încheierea acţiunii de rambursare a datoriei externe. În anul 1987 se plătiseră 4.252 milioane de dolari, iar în anul 1989 (trimestrul I) - suma de 1.790 milioane de dolari. Ceauşescu a avut iniţiativa şi a luat hotărârea în cadrul conducerii ţării să se ramburseze datoria externă în totalitate, ca să nu se mai plătească dobânzi.

Efortul de a lichida întreaga datorie a fost mare. Pentru a achita cât mai repede această datorie, Ceauşescu a recurs la folosirea - vânzării unei părţi din rezerva de aur. S-a luat hotărârea să se vândă 80 de tone de aur, cantitate care să fie reconstituită ulterior, când, nemaiexistând credite, nu se vor mai plăti dobânzi. Ni s-a cerut nouă, celor de la BNR, Ministerul de Finanţe să vindem cât mai repede cantitatea aprobată. Piaţa aurului era însă foarte sensibilă. A oferi o cantitate mai mare de aur decât cea obişnuită - câteva tone pe zi - ducea la reducerea preţului. Cu greu l-am convins pe Nicolae Ceauşescu să se vândă aurul în cantităţi mai mici pe zi, pentru a se menţine un nivel de preţ acceptabil.

În legătură cu această acţiune de lichidare a datoriei sunt de relevat două momente. La jumătatea anului 1987, când din datoria externă mai erau de rambursat circa 5 miliarde de dolari, am avut o discuţie cu conducerea Băncii Reglementelor Internaţionale de la Basel - Elveţia (BRI) la care România era membru. Directorul general al acestei bănci mi-a spus într-o discuţie restrânsă că România a făcut până acum dovada lumii financiare mondiale că îşi respectă obligaţiile privind plata datoriei şi că este timpul ca restul datoriei să nu mai fie plătită anticipat, iar valuta pe care o economisim prin neplata anticipată a creditelor să fie folosită pentru modernizarea şi retehnologizarea întreprinderilor care produc pentru export. Vom putea mări exportul şi vom avea bani să achităm la termen creditele externe.

La întoarcerea în ţară, m-am prezentat la Nicolae Ceauşescu să-i spun ce a zis directorul general al BRI. M-a însoţit Mihai Diamandopol - preşedintele Băncii Române de Cmerţ Exterior, care fusese prezent la dialogul de la Basel. Ceauşescu m-a ascultat şi în final mi-a spus să luăm măsuri să continuăm lichidarea datoriei conform hotărârii conducerii şi să lăsăm părerile altora.

După o jumătate de oră, eram în birou la viceprim-ministrul Ibănescu Nicolae, care ne coordona activitatea, pentru a-l informa asupra deplasării în Elveţia. În acel moment intră pe uşă Ştefan Andrei, viceprimministrul care se ocupa cu relaţiile economice externe, şi zice: "Ce-aţi făcut, măi fraţilor? M-a chemat tovarăşul Nicolae Ceauşescu şi mi-a zis că aţi fost la dumnealui să-i propuneţi să oprim rambursarea datoriei. Mi-a spus că, dacă nu vă vedeţi de treabă, vă dă afară din funcţiile pe care le aveţi". I-am spus lui Ştefan Andrei că l-am informat cu ceea ce ne-a declarat directorul general al BRI, noi nu am avut o propunere. Nu ne-a eliberat din funcţie atunci, imediat, dar mai târziu, când acţiunea de rambursare a datoriei externe s-a încheiat, a găsit un motiv şi a făcut-o.

Ştefan Andrei trăieşte. Să-i dea Dumnezeu sănătate că a făcut multe lucruri bune pentru ţară. Am rugămintea ca atunci când îşi scrie memoriile să-şi aducă aminte de acel moment şi să redacteze discuţia cu Ceauşescu şi cu mine şi, dacă mai are un alt exemplu cu un membru al conducerii partidului sau cu un specialist, care a îndrăznit să-i spună lui Ceauşescu într-o formă sau alta că nu este potrivit să ramburseze anticipat datoria într-un termen aşa de scurt şi cu asemenea sacrificii, să facă referire, la un astfel de caz, fără nici o reţinere.

Un al doilea moment s-a petrecut la una din şedinţele săptămânale de luni dimineaţa, când colectivul tehnic de la Banca Naţională, Banca Română de Comerţ Exterior şi Ministerul Finanţelor raporta cât şi cum s-a rambursat din datoria externă în săptămâna anterioară şi când a fost prezentă şi Elena Ceauşescu. Nici ea şi nici Nicolae Ceauşescu nu puteau să înţeleagă din prezentarea noastră cum modificările de curs ale unor valute, în care erau contractate unele credite prin revalorizare, duceau la creşterea datoriei echivalent în dolari.

Plătisem în săptămâna anterioară din datorie circa 400 milioane de dolari. ÃŽn structură, această sumă era compusă ÅŸi din datoria în mărci vest-germane, la care cursul se întărise (de la două mărci = un dolar în momentul primirii creditului la una marcă = un dolar în momentul achitării creditului). ÃŽn acel moment, datoria de 200 milioane de mărci echivala cu 200 milioane de dolari faÅ£ă de 100 milioane de dolari, echivalent cuprins în raportarea anterioară pe care o cunoÅŸtea Nicolae CeauÅŸescu. Din situaÅ£ia prezentată de noi rezultă că datoria a scăzut cu numai 300 de milioane de dolari faÅ£ă de 400 de milioane de dolari, cât plătisem - diferenÅ£a de 100 de milioane plătite în plus reprezintă diferenÅ£a de curs la marcă, ce se întărise. CeauÅŸescu nu înÅ£elegea de ce am plătit 400 de milioane de dolari ÅŸi datoria echivalent dolari a scăzut numai cu 300 de milioane de dolari.

Ne-a făcut nepricepuţi, ne-a certat, ne-a beştelit, iar pe mine, care am încercat să explic în mod insistent operaţiunile tehnice, m-a sancţionat cu scoaterea din colectivul de specialişti, interzicându-mi să mai particip la şedinţele săptămânale viitoare. (După una-două şedinţe mi s-a spus să vin din nou la şedinţele respective.) Silviu Curticeanu, şeful Cancelariei partidului, care era prezent, încerca să-i liniştească pe Ceauşescu şi pe Elena Ceauşescu, îşi aduce aminte de acel moment penibil. Poate că ar fi bine ca Silviu, care are o memorie bună şi are contribuţii importante la bunul mers al activităţii în acea vreme, să încerce în unul dintre volumele sale, unde scrie bine şi corect privind trecutul, să prezinte cum am fost umilit de cuplul Ceauşescu, care nu putea să înţeleagă că o datorie de 200 de milioane de mărci la contractare echivala cu 100 de milioane de dolari (cursul valutar fiind 2 mărci = 1 dolar), iar la plată, ca urmare a creşterii cursului la marcă (1 marcă = 1 dolar), datoria era de 200 milioane în dolari echivalent.

Florea Dumitrescu


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 02 Apr 2010 14:27 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56064
Faptele imputate primarilor arestati au fost savarsite si de Klaus Iohannis!

Primarul Sibiului este un autentic dictator local. Din anul 2004, când Klaus Werner Iohannis a obţinut al doilea mandat de primar, etnicii germani (toţi fiind membri F.D.G.R. unde Iohannis este preşedinte şi deci nu era câtuşi de puţin „independent politic", aşa cum susţinea marioneta Crin Antonescu în campania electorală din toamna anului trecut!) au devenit majoritari în C.L. Sibiu. Aici nu există absolut nici un fel de opoziţie, acei membri majoritari ai Forumului Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.) - 14 consilieri din totalul de 23, câţi are Consiliul Local Sibiu! - nefiind decât o maşină de vot, care „merge ceas"... Adică Iohannis propune (toate proiectele hotărârilor de Consiliu Local sunt iniţiate în exclusivitate de primar!), ei aprobă fără să crâcnească (în 10 minute se supun la vot câte 40 de proiecte, că te şi miri cum de au timp suficient doar pentru a le citi titlurile, care se votează automat, fără nici un comentariu din parte consilierilor!), iar apoi Iohannis execută ceea ce au vrut muşchii lui de la început, când a şi venit cu propunerea. Astfel, când zici F.D.G.R. spui C.L. şi totodată zici Iohannis, la fel şi în ordine inversă, aşa că autocraţia este clară şi nu poate să o conteste nimeni. La Sibiu doar se mimează democraţia!

Din păcate, acest satrap nu conduce doar municipiul, ci întreg judeţul Sibiu, deoarece Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean şi subordonat lui Iohannis pe linie de partid (F.D.G.R.), nu este decât o insignifiantă marionetă în mâinile „marelui cârmaci" sas.

Recent întors din concediul petrecut în Republica Dominicană, pe aceeaÅŸi insulă unde haitienii nu ÅŸi-au revenit încă după dezastruosul cutremur, bronzat ÅŸi cu minte odihnită, despotul sibian a declarat presei, legat de arestările ÅŸi condamnările unor primari, că „nu se simte vânat". Probabil a dorit să zică „vizat", nu „vânat" sau poate a apărut o nouă specie de mamifer prădător, „klausul" ÅŸi noi nu ÅŸtim! Omul acesta minte atât de firesc, încât este posibil ca el să ÅŸi creadă că spune adevăruri. Nu a făcut public faptul că în data de 4 decembrie, anul trecut, a primit prin intermediul poÅŸtei o citaÅ£ie pentru D.N.A. care l-a alarmat întrucâtva. ÃŽn schimb a lăsat „să transpire" că ar fi primit o scrisoare de ameninÅ£are, exact în aceeaÅŸi perioadă, pozând în victimă, dar într-un mod lamentabil ÅŸi penibil. CoincidenÅ£ă sau citaÅ£ia a fost considerată ca fiind „scrisoarea de ameninÅ£are"? S-a sustras anchetei, motivând că doreÅŸte să-ÅŸi angajeze un apărător, după care a inventat o aÅŸa-zisă gripă care, chipurile, l-a Å£intuit la pat. Panicat, Iohannis, înainte de a pleca în concediu, i-a adresat preÅŸedintelui Traian Băsescu, prin intermediul presei, invitaÅ£ia de a-ÅŸi ridica titlul de „cetăţean de onoare al municipiului Sibiu", acordat în urmă cu trei ani (Hotărârea nr. 353/2007). Cât tupeu, cătă umilinÅ£ă, după ce acest „Klaun Ciolanis", devenit „proiect", s-a lăsat plimbat, precum femeia cu barbă din iarmaroacele de odinioară, pe la TimiÅŸoara ÅŸi BucureÅŸti de către ceilalÅ£i doi foÅŸti pretendenÅ£i la preÅŸedinÅ£ia României, Crin Antonescu ÅŸi Mircea Geoană, fiind parte din acest triumvirat malefic, pe post de milog politic!

Penibil, la fel de jenant ca şi întoarcerea de la Râmnicu Vâlcea din dimineaţa zilei de 7 decembrie, cu coada între picioare, după ce plecase în calitate de „prim-ministru" şi a aflat de la radio, pe drum, că cel cu „Mihaela, dragostea mea", din seara anterioară, nu a învins, ci a „înfrânt"!

Iohannis a comis infinit mai multe ilegalităţi decât primarii arestaÅ£i (în arhiva publicaÅ£iei noastre există articolul „Dosarele penale ale primarului Klaus Iohannis", cu probe, numere ale dosarelor penale ÅŸi tot „tacâmul"). Iată, totuÅŸi, două dintre isprăvile imputate celor aflaÅ£i după gratii, „mici copii" la capitolul ilegalităţi faÅ£ă de Iohannis, fapte comise ÅŸi de către „neamÅ£ul cinstit de la Sibiu", cum îl alinta presa naÅ£ională cu doar câteva luni în urmă.

1) Una din acuzele ce au dus la arestarea primarului craiovean Antonie Solomon se referă la Primăria şi Consiliul Local Craiova, care au pus la dispoziţia clubului de fotbal, în mod gratuit, Stadionul „Ion Oblemenco". Păi, Klaus Iohannis, primarul sibian, a comis aceeaşi faptă în favoarea prietenului său, Werner Keul, punând la dispoziţia firmei acestuia, ,,W.K. Group", stadionul municipal în mod gratuit pentru mai mulţi ani. Întrebat fiind de jurnalişti, care au sesizat ilegalitatea, despotul Sibiului a răspuns cu infatuarea care-l caracterizează: „Unde vreţi să-şi aibă birourile, într-o crîşmă din Sibiu? Keul a finanţat stadionul şi echipa din buzunarul său propriu. Că mai stă acum acolo, nu e treaba voastră şi nici a municipiului Sibiu". Vă vine să credeţi că vorbele acestea, aruncate cu trufie, aparţin unuia care a fost la un pas de funcţia de premier al României?

2) Primarul din Baia Mare, Cristian Anghel, a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. Acesta, în calitate de primar, ar fi determinat, cu încălcarea legii, achiziţionarea de către Primăria Baia Mare, la un preţ supraevaluat, a unui imobil situat în aceeaşi localitate, având ca destinaţie locuinţele sociale, prejudiciind bugetul municipiului Baia Mare cu suma de 394.500 de euro. Klaus Iohannis a comis mai multe abuzuri în serviciu, având şi dosarul nr. 5/P/2007 la DNA Bucureşti taman pentru astfel de învinuiri. Ce să mai vorbim despre licitaţii trucate, lucrările pe bani publici fiind oferite preferenţial - contra şpagă, că doar nu pe ochi frumoşi! - tot prin abuz în serviciu, cum s-a întâmplat în cazul licitaţiei pentru reabilitarea Pieţei Gării din Sibiu, mânărie pentru care există documente acuzatoare clare. Şi această lucrare a fost supraevaluată, dar a fost ales taman constructorul care solicita preţul cel mai mare. Au participat trei firme, iar constructorul austriac „Strabag" a fost preferat, în detrimentul societăţii britanice „Scanmoor" deşi oferta acestora din urmă era de 11,2 milioane euro, în timp ce austriecii, în combinaţie cu firma „Search Corporation" (ca proiectant) a controversatului om de afaceri Michael Stanciu, şi-au estimat valoarea lucrărilor la 15,7 milioane euro. Deci, surprinzător - oare? - a fost preferat executantul cel mai scump, diferenţa fiind de 4,5 milioane de euro! Ulterior, această sumă oricum exagerată, umflată cu pompa ca şi imaginea publică a lui Iohannis, a fost suplimentată! Acesta este doar un singur exemplu, cazurile fiind însă numeroase! Dar primarul Klaus Iohannis a executat o manevră identică cu fapta pentru care primarul din Baia Mare a fost condamnat! Chiar în primul său mandat de primar, în perioada 2000-2004, Iohannis a achiziţionat, de la magnatul Ilie Carabulea, blocul situat în Sibiu, str. Henri Coandă, nr. 57 cu destinaţia locuinţe sociale! Că afacerea a fost una cu scop clar de ciugulire a banului public se poate vedea chiar din cercul vicios, pe circumferinţa căruia s-a învârtit dreptul de proprietate asupra acestui imobil! Iniţial blocul aparţinuse I.T.A., devenită ulterior, după revoluţie, „Transmixt", cu Ilie Carabulea ajuns acţionar principal. Astfel blocul a trecut din proprietatea statului român în proprietate domnului Carabulea. Acesta a evacuat chiriaşii, a tras o zugrăveală în mare viteză şi cu aceeaşi viteză, ca să nu-şi iasă din mână, a vândut blocul Primărie Sibiu, deci tot statului român, cu o sumă exorbitantă, la mica înţelegere cu Klaus Iohannis. Această tranzacţie a şi reprezentat prima „întâlnire de gradul zero" dintre cei doi şi a creat premisele pentru următoarele afaceri derulate pe bani publici de proaspeţii parteneri.

Dacă Parchetul îşi va face datoria ÅŸi va trimite în instanÅ£ă dosarele penale ale lui Klaus Iohannis, iar acesta va fi condamnat, o să vedeÅ£i cum vor apărea o grămadă de politicieni „viteji", care vor declara presei cum au luptat ei, „neicusorule", cu sistemul corupt ÅŸi ticăloÅŸit instituit de primar la Sibiu. Aiurea! Singurul care a adus acuze, probate cu documente, consecvent ÅŸi permanent timp de zece ani, a fost cel care semnează ÅŸi acest articol. StimaÅ£i cititori, nu vă cer decât să daÅ£i dovadă de puÅ£ină logică. CredeÅ£i că dacă subsemnatul ar fi spus baliverne, timp de un deceniu, pe seama acestui personaj, în fond un impostor slăvit de restul presei, care i-a ÅŸi creat un mit, acum mai aveam posibilitatea să mă adresez dumneavoastră în paginile acestei publicaÅ£ii? Sau, mai degrabă, aveam posibilitatea să studiez infractorii României chiar din mijlocul lor, devenind coleg de penitenciar cu aceÅŸtia? GândiÅ£i-vă!


23.03.10, Marius Albin MARINESCU
http://sibiu.justitiarul.ro/index.php/c ... annis.html


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 02 Apr 2010 17:01 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56064
Der Spiegel: România, printre ţările unde Daimler ar fi dat mită la stat

România apare pe o listă a ţărilor, în care compania germană Daimler ar fi dat mită, pentru obţinerea unor contracte. Ţara noastră a fost menţionată pe o listă neagră, apărută pe site-ul publicaţiei Der Spiegel, unde se vorbeşte de autobuzele Mercedes, livrate României în ultimii ani.

Constructorul german produce autobuze în Turcia, pe care le vinde în ţări din toată lumea, printre care Bulgaria, România, Rusia, Letonia şi Coreea de Nord. Compania este acuzată că a dat mită 3,3 milioane de euro ca să-şi asigure afacerile în aceste ţări.

La ancheta din Statele Unite, reprezentanţii Daimler au recunoscut că, între 1998 şi 2008, au dat zeci de milioane de dolari unor oficiali guvernamentali din 22 de ţări pentru a obţine contracte cu statul.

În 2007, RATB a cumpărat, în urma unei licitaţii câştigată de firma Evo Bus România, importatorul autobuzelor Mercedes, 500 de autobuze la pretul de 188 de mii de euro bucata. Presa a scris atunci despre valoarea prea mare a contractului, mai ales ca mijloacele de transport in comun nu aveau nici măcar aer condiţionat. Aşa că în 2008, primăria generală, prin RATB, a mai cumpărat încă 500 de autobuze, de această dată dotate cu aer condiţionat, dar şi mai scumpe - peste 200 de mii de euro bucata.

Reprezentanţii regiei bucureştene de transport spun că licitaţia a fost una corectă. Reprezentanţii firmei care a câştigat licitaţia pentru importul autobuzelor, nu au putut fi contactaţi până acum. Pe cele o mie de autobuze, RATB a pătit 200 de milioane de euro. Pentru a evita declanşarea unei anchete în Statele Unite, Daimler va plăti o amendă de 185 de milioane de dolari.


2.04.2010, Realitatea TV
http://www.realitatea.net/der-spiegel-- ... 07418.html


Attachments:
autobuz_mercedes_02930300.jpg
autobuz_mercedes_02930300.jpg [ 108.74 KiB | Viewed 3577 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 02 Apr 2010 17:06 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56064
Patinoarul olimpic din BraÅŸov, o afacere de partid

Costurile exorbitante ale complexului sportiv din Parcul Tractorul creează suspiciuni. Jurnalistul Cătălin Tolontan a dezvăluit faptul că investiţia a fost încredinţată direct unei firme patronate de un consilier local PDL din Turda.

„În ultimele 6 luni, firmele consilierului Gabriel Silagyi erup în afacerile din bani publici. Iau contracte în toată ţara, unele uriaşe", scrie Tolontan. Printre contractele atribuite firmelor lui Silagyi figurează Patinoarul olimpic din Braşov, cu peste 10 milioane de euro. Potrivit ziaristului, procesul de achiziţie a început pe când Compania Naţională de Investiţii „se afla sub Vasile Blaga".

Omul de afaceri Gabriel Silagyi consideră că acuzaţiile care i s-au adus, legate de anumite contracte cu Ministerul Tineretului şi Sportului, reprezintă „o abordare tendenţioasă şi neadevărată".

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, susţine că decizia de a construi patinoare în câteva oraşe din ţară a fost luată împreună cu specialiştii ministerului. „Licitaţiile au fost corecte, toate detaliile au fost publicate pe SEAP. De altfel, caietele de sarcini şi procedurile au fost derulate de beneficiarii proiectelor şi nu de reprezentanţii fostului Minister al Tineretului şi Sportului. Dacă preţul e mare sau mic, sunt în măsură să se pronunţe doar specialiştii", a declarat Sorina Plăcintă.

Şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, care a fost prezentă la inaugurarea patinoarului de la Braşov, a precizat că atribuirea contractului de execuţie nu a fost realizată de ministerul pe care-l conduce. Întrebată despre modul în care s-a făcut această investiţie, informaţiile fiind că este vorba despre o atribuire directă fără licitaţie, unui consilier local al PDL, ministrul Dezvoltării a răspuns: „Eu nu cunosc cine e persoana respectivă, important e ca procedura să fi respectat legea...".

Ministrul a precizat, ulterior, că din cauza incapacităţii bugetului local de a mai susţine investiţia, proiectul a fost preluat spre finalizare de Compania Naţională de Investiţii (CNI), prin programul naţional de construcţie a patinoarelor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare la acea dată.

Investiţie pentru FOTE

Elena Udrea a declarat că fondurile pentru execuţia patoniarului au fost aprobate prin hotărâre de guvern, având în vedere organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013, de pe Valea Prahovei şi în Braşov.

Licitaţia pentru patinoarul olimpic Braşov a fost organizată perfect legal, în mod public, firma câştigătoare, MBS Group, al cărei acţionar principal este consilierul local PDL Gabriel Silagyi, fiind singurul ofertant, susţine conducerea Primăriei Braşov. Primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat, la Realitatea TV, că investiţiile au fost necesare pentru dotări impuse de organizarea Festivalului Olimpic pentru Tineretul European. Primăria Braşov a scos la licitaţie publică proiectul de construcţie a patinoarului olimpic în anul 2007, însă la primele două licitaţii nu a existat niciun participant, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

„Au fost mai multe sesiuni de licitaţii pentru că nu erau participanţi. În cele din urmă, la cea de-a treia licitaţie organizată în martie 2008 a câştigat o firmă, MBS Group SRL, care a îndeplinit toate condiţiile necesare. A fost o licitaţie publică, la vedere, unde putea să participe oricine", a declarat Toarcea.

El a fost contrazis de preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu: „Cel mai performant patinoar olimpic din Germania a costat 5,5 milioane de euro. Nimeni nu spune că nu este necesar un patinoar la Braşov, dar nu e firesc să ne batem joc de banul public, mai ales în vreme de criză".

Inflaţie mare...

Potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobaţi de Consiliul Local prin HCL 582/august 2007, pentru realizarea investiţiei, investiţia era evaluată la 3,6 milioane de euro. În 2009, preţul patinoarului se triplează. Astfel, consilierii locali aprobă prin HCL 251, din 6 aprilie 2009, „preţul corect", respectiv 11,3 milioane de euro.

Din această sumă, 8 milioane au fost asiguraţi de Ministerul Dezvoltării, prin încredinţare directă, firmei MBS, deţinută de Gabriel Silagy. Restul au fost asiguraţi de Primăria Braşov.


2.04.2010
http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Pa ... 76777.html


Attachments:
Racul.jpg
Racul.jpg [ 2.63 KiB | Viewed 3575 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 03 Apr 2010 15:54 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56064
Cum a ajuns Syda lui EBA diplomat ilegal la Paris

Iubitul Elenei Băsescu, Bogdan Ionescu, zis şi Syda, a devenit secretar economic III la Ambasada României de la Paris fără a îndeplini una dintre condiţiile prevăzute de lege. Pentru a ocupa funcţia, Ionescu avea nevoie de cel puţin şase luni vechime în Ministerul Economiei.

Posturile de secretari economici de pe lângă ambasadele României în străinătate fac parte din reţeaua externă a Ministerului Economiei. La nivelul instituţiei există un regulament intern (publicat pe site-ul propriu) care stabileşte condiţiile şi criteriile de selecţionare pentru aceste posturi.

Documentul prevede la punctul II, litera q, că, „în vederea numirii la post în exterior", personalul selecţionat din Ministerul Economiei trebuie să aibă o vechime de minim 6 luni în minister. Or, potrivit relatărilor apărute în presă, iubitul Elenei Băsescu s-a angajat în Ministerul Economiei la data de 5 martie, iar la nicio lună, adică în data de 22 martie, a participat la concursul pentru ocuparea postului de secretar economic III la Ambasada din Paris.

Comunicat evaziv al Ministerului Economiei

Biroul de Presă al Ministerului Economiei, citat de Mediafax, a confirmat că Bogdan Ionescu a obţinut postul în urma concursului din data de 22 martie. În plus, comunicatul de presă postat pe site-ul Ministerului Economiei nu infirmă că Ionescu a devenit angajatul instituţiei începând cu data de 5 martie.

Dealtfel, comunicatul nu aduce precizări referitoare la situaţia lui Bogdan Ionescu, ci se rezumă la generalităţi. „Ocuparea posturilor din reţeaua externă a Ministerului Economiei se face în conformitate cu prevederile legale (...) precum şi cu regulamentele interne privind recrutarea şi selectarea personalului din cadrul Birourilor de Promovare Comercială şi Economică", se spune în comunicat.

În acelaşi text se mai menţionează că „anunţarea selecţiei pentru ocuparea posturilor din reţeaua externă a Ministerului Economiei s-a făcut în conformitate cu prevederile regulamentelor interne de recrutare şi selecţie, prin afişare la toate sediile instituţiei".

O altă condiţie pentru ocuparea unui post de secretar la ambasadele României impune obţinerea avizelor din partea MAE şi ORNISS (Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat). Certificatul ORNISS este necesar deoarece diplomatul va avea acces la informaţii clasificate. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei, Cerasela Pătrăşcanu, nu a putut să ne ofere lămuririle necesare cu privire la situaţia lui Bogdan Ionescu. Nici acesta şi nici ministrul Economiei, Adriean Videanu, nu au putut fi contactaţi pentru precizări.

În 2007, Bogdan Ionescu a deţinut pentru scurt timp funcţia de consilier ministerial la Ministerul Integrării, condus pe atunci de democrat-liberala Anca Boagiu.

Din Dorobanţi la Paris

Bogdan Ionescu, alias Syda, şi Elena Băsescu formează un cuplu de aproape un an. Îşi consumă povestea de amor peste hotare, în locuri exclusiviste, departe de cluburile din Dorobanţi. În vârstă de 30 de ani, Syda este cunoscut ca un „devorator" de femei frumoase şi celebre, printre cuceririle sale numărându‑se Alexandra Dinu şi Lili Sandu.

Elena Băsescu (31 ani) a mai trăit o poveste de dragoste cu Andrei, fiul lui Viorel Hrebenciuc. Despre tatăl lui Syda, Gheorghe „Bebe" Ionescu, presa a scris că a deţinut funcţia de director general al FPS în perioada în care actualul ministru al Economiei, Adriean Videanu, devenea proprietar al Marmosim. Unele ziare au susţinut că Ionescu senior este văr cu Videanu.


2.04.2010
http://www.adevarul.ro/actualitate/even ... 76856.html


Attachments:
SIDA pt. Franta.jpg
SIDA pt. Franta.jpg [ 46.46 KiB | Viewed 5690 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 03 Apr 2010 19:00 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56064
Syda, logodnicul Elenei Băsescu, a renunţat la postul din Ministerul Economiei

Iubitul Elenei Băsescu, numit de prieteni Syda, a anunÅ£at că renunÅ£ă la postul pe care îl deÅ£inea în Ministerul Economiei. Acest post i-a dat posibilitea să câştige concursul pentru preluarea funcÅ£iei de secretar pe probleme economice al Ambasadei Românei din Paris.

Logodnicul Elenei Băsescu susţine că a absolvit cursuri de relaţii internationale şi diplomaţie ale unei universităţi din Franţa şi vorbeşte fluent două limbi străine.

"Nu mi-am imaginat însă că prezentarea la un concurs anunţat transparent pentru o funcţie de nivel tehnic poate stârni atatea acuzaţii nedrepte la adresa unor demnitari ai statului român care nu au avut nici un rol în cariera mea", se arată în compunicatul lui Bogdan Ionescu.

Premierul a evitat sa comenteze modul în care iubitul Elenei Basescu a ajuns secretar econimic în Ambasada României la Paris.

Presa a semnalat că Bogdan Ionescu, zis şi Syda, a fost singurul candidat pentru postul de secretar economic la Ambasada României din Paris. Concursul nu a fost anunţat public şi nici pe site-ul Ministerului de Externe.

Syda, singurul candidat la concursul pentru postul de la ambasada din Paris

Bogdan Ionescu trebuia să îşi ia în primire postul de secretar economic la ambasada României din Paris, după ce a câştigat un concurs de care n-a ştiut nimeni şi la care a concurat doar el. Pentru postul de la ambasadă, iubitul Elenei Băsescu şi-a făcut încălzirea la ministerul lui Adriean Videanu, un ministru cu care mama lui este asociată într-o firmă.

ÃŽnainte de a câştiga postul de secretar în Ambasada României la Paris, Syda a fost consilier la Ministerul Economiei, sub mandatul lui Adriean Videanu. S-a angajat la începutul lunii martie ÅŸi pe 22 ale aceleiaÅŸi luni a participat la concursul de la Externe. JurnaliÅŸtii de la Libertatea scriu că Bogdan Ionescu a fost singurul candidat, iar concursul nu a fost anunÅ£at în nici în presă, nici pe site-ul instituÅ£iei. Nota obÅ£inută a fost maximă, în condiÅ£iile în care Bogdan Ionescu lucra doar de câteva săptămâni în minister ÅŸi nu avea experienÅ£ă în domeniu
.

După ce ar fi preluat postul de secretar economic de la Paris, Syda ar fi primit ÅŸi o locuinÅ£ă în capitala FranÅ£ei, fiind astfel mai aproape de iubita lui, care stă mai mult la Bruxelles de cînd este europarlamentar.

Mama lui Syda, asociată cu ministrul Videanu într-o firmă de brokeraj

Bogdan Ionescu are prieteni în cabinetul Boc. Mama lui, Sida Ionescu, este asociată într-o firmă de brokeraj, Equity Invest, cu ministrul Adriean Videanu, după cum arată documentele de la Registrul Comerţului.

Presa economică scrie că firmă de brokeraj Equity Invest a avut afaceri de succes. Anul trecut a intemediat tranzacÅ£ii de 77,2 milioane de lei, întrecând casele de brokeraj cu vechime pe piaÅ£ă.


3.04.2010
http://www.antena3.ro/stiri/romania/log ... 96113.html


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 207 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group