TTT (Transport-Travel-Tourism)

Silviu Sîntea's page
It is currently Fri 29 Mar 2024 00:08

All times are UTC + 3 hours




Post new topic Reply to topic  [ 207 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Fri 17 Sep 2010 10:15 
Cat i-a costat pe retardati sa confectioneze si sa monteze ditamai "reclama" ?!?

Asta e ilustrativa pentru ganditul cu dosul din RRomania: "Uite, aia de la putere sunt niste nenorociti, nu ne dau bani etc etc, da' las ca noi cheltuim pe reclame stupide si inutile"... :evil:

Si cine le permite umflatilor sa puna aceasta reclama care obtureaza iluminarea naturala a unui SPITAL ?!?


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 17 Sep 2010 10:52 
Offline
User avatar

Joined: Wed 18 Jul 2007 15:09
Posts: 2032
Location: Brasov
Catalin Ghita wrote:
Si cine le permite umflatilor sa puna aceasta reclama care obtureaza iluminarea naturala a unui SPITAL ?!?

Din cate stiu eu (sper sa nu gresesc), cei din Consiliul Judetean "dirijeaza treburile" prin spital, mai precis PNL-ul. Nu este singurul afis de acest gen. Mai este unul pe partea din dreapta, daca privesti poza din unghiul din care am pozat.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 17 Sep 2010 10:53 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Ziaristii elvetieni confunda Pata Rat cu Clujul

Jurnalistii elvetieni de la ziarul Blick, Von Heiko Ostendorp si fotograful Toto Marti au publicat in editia de astazi a cotidianului elvetian mai multe fotografii din zona Pata Rat, insotite de comentarii in care Clujul era numit un oras mai sarac decat Mexico City. Jurnalistii au incercat sa acrediteze ideea ca cele cateva fotografii de la Pata Rat ilustreaza felul in care arata majoritatea strazilor din Cluj.

Galeria de fotografii publicate de Blick prezinta un Cluj saracacios si jegos, unde utilitatile sunt un lux, potrivit sport.ro. "Aventura noastra nu incepe la Londra sau la Madrid ci in inima Transilvaniei. Drumul este denivelat, plin de gropi gigantice care trebuie neaparat evitate de soferi pentru ca altfel risti sa ramai cu masina in drum. Daca mergi pe strada ai sansa sa te intalnesti cu o vaca care mananca linistita pe marginea soselei”, scriu elvetienii.

Pentru ziaristii straini, Clujul e “mai sarac decat Mexico City”, iar “oamenii de aici traiesc pe strada in cabane din lemn la fel ca si cele din Africa de Sud”. De asemenea, pentru clujeni “apa si energia electrica sunt un lux” si aici aproape toti sunt someri mai scriu elvetienii de la Blick.

Jurnalistii prezinta o imagine pe care au intalnit-o in Cluj, sustin ei. “In fata unui bloc saracacios am dat peste un caine mort pe strada, in mijlocul drumului si mult gunoi in jurul caruia se joaca mai multi copii. Masini vechi, abandonate... Mexico City este orasul in care aproape nimeni nu are un loc de munca. Oamenii de aici traiesc pe strada in cabane din lemn la fel ca si cele din Africa de Sud. Apa si energia electrica sunt un lux la Cluj”, sustin ziaristii citati de sport.ro.

Cu toate acestea elvetienii au observat ca in Cluj exista si oameni bogati. Acestia explica in materialul lor ca “diferenta dintre cei bogati si cei saraci este imensa”. Centrul orasului este un loc al drogatilor si al copiilor care se lupta sa traiasca.

“In timp ce intr-o piata din centrul orasului gasesti dependenti de droguri, alcoolici, copii care lupta in fiecare zi pentru o gura de apa sau de mancare echipa cu care Basel o sa joace in Liga nu are probleme cu banii. Proprietarul clubului Arpad Paszkany este un antreprenor de succes. In ultimii ani el a pompat peste 100 de milioane de euro in clubul de fotbal. Are Ferrari si a reusit sa ii aduca pe cei de la Iron Maiden sa cante pe stadion", au mai consemnat ziaristii de la Blick, conform sport.ro.


Foto: www.blick.ch
http://www.citynews.ro/cluj/chestiunea- ... jul-93459/

Tabloidul Blick descrie Clujul ca pe un sat mizer din lumea a treia

"Oraşul se afla la jumătatea drumului dintre Bucureşti şi Budapesta. Diferenţa dintre oamenii bogaţi şi cei săraci este foarte mare. Cu cât te îndepartezi de centrul oraşului cu atât te afunzi mai mult în săracie. Dacă în piaţa din Cluj poţi întâlni drogaţi şi beţivi, echipa de fotbal nu are probleme cu banii. În ultimele sezoane, patronul Arpad Paszkany a pompat peste 100 de milioane de euro în CFR Cluj. Omul de afaceri conduce un Ferrari şi i-a adus să cânte pe cei de la Iron Maiden", scrie Blick.

"Clujul este pe locul patru, ca mărime, în România. Printre blocurile dărăpănate, un câine mort zace în mijlocul străzii. Copiii se joacă printre maşini ruginite şi abandonate. Două fetiţe curăţa cu sârg un covor ca să-l poată vinde. Oraşul ar fi trebuit să se numească Mexico City, deoarece cu greu îţi poţi găsi aici de lucru. Oamenii trăiesc pe străzi sau în cocioabe. Apa şi energia electrică sunt un lux", punctează publicaţia.

"Locuitorii acestui oraş lucrează ori în industria feroviară, ori în cea auto", continuă articolul. Paradoxul nu deranjează logica logica materialului publicat în Blick: "În timpul anului universitar, peste 100.00 de studenţi vin aici să înveţe".

De altfel intenţia autorului articolului transpare chiar de la debutul articolului: "Aventura din Champions League nu începe la Londra sau la Madrid ci în inima Transilvaniei. Drumul este plin de gropi pe care trebuie neaparat să le eviţi, altfel poţi rămâne cu maşina în drum. La marginea şoselei poţi vedea cum vacile rumegă relaxate".


http://www.adevarul.ro/locale/cluj-napo ... 66894.html
http://www.blick.ch/sport/fussball/cham ... ell-156554


Attachments:
2.jpg
2.jpg [ 58.86 KiB | Viewed 4481 times ]
3.jpg
3.jpg [ 54.61 KiB | Viewed 4482 times ]
4.jpg
4.jpg [ 63.57 KiB | Viewed 4481 times ]
5.jpg
5.jpg [ 74.5 KiB | Viewed 4482 times ]
1.jpg
1.jpg [ 49.86 KiB | Viewed 4481 times ]
1a.jpg
1a.jpg [ 45.87 KiB | Viewed 4482 times ]
6.jpg
6.jpg [ 31.02 KiB | Viewed 4478 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 17 Sep 2010 10:55 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Primăria Clujului răspunde jurnaliştilor obraznici de la Blick

Jurnaliştii de la publicaţia elveţiană „Blick” au prezentat în ediţia de astăzi Clujul într-o lumină total nefavorabilă, publicînd o serie de fotografii cu animale moarte, zone marginale şi sărace, cimitire de maşini etc., drept reprezentative pentru oraş.


Oficialităţile locale din Cluj au replicat că vor căuta modalitatea în care vor putea îndrepta imaginea oraÅŸului în urma publicării acestui material. „Sîntem revoltaÅ£i de maniera în care jurnaliÅŸtii de la publicaÅ£ia elveÅ£iană „Blick” le-au prezentat cititorilor oraÅŸul nostru. Generalizarea unor realităţi marginale drept reprezentative pentru Cluj-Napoca, exagerările ÅŸi inexactităţile din materialul apărut astăzi în „Blick” nu le fac cinste nici lor, nici publicaÅ£iei pe care o reprezintă, ÅŸi arată un respect scăzut faÅ£ă de cititori. Am fi apreciat dacă reprezentanÅ£ii publicaÅ£iei amintite ne-ar fi contactat în perioada de documentare, pentru a le putea prezenta o imagine completă a Clujului, care să îi ajute la redactarea unui material în conformitate cu normele deontologice ale breslei jurnaliÅŸtilor”, transmite Primăria Cluj-Napoca.

„Ne pare rău că aceştia au ales să transforme o zi de sărbătoare fotbalistică într-una de întinare a imaginii oraşului nostru şi vom studia modalităţile legale de a contracara răul pe care l-au făcut Clujului şi clujenilor prin acest material”, se încheie comunicatul remis de Primăria Cluj-Napoca.


http://www.ftr.ro/primaria-clujului-ras ... -43475.php


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 17 Sep 2010 11:13 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Intre timp, blick-arii au sters articolul de pe internet.

Jurnalistul care a murdărit Clujul: „Nu sunt ghidul turistic al oraşului. Am prezentat ce am văzut, iar pozele nu mint”

R.: De ce ai publicat doar imagini în care prezinţi mizeria, nu şi cele cu centrul oraşului?

H.O.: Au apărut imagini şi cu Clujul văzut de pe Belvedere, dar şi una cu Opera din centru. Eu am trimis mai multe imagini, însă redacţia le-a selectat pe cele care au apărut. Ziarul nostru este un tabloid. Ştii, trebuie show...


Interviul integral aici: http://www.adevarul.ro/locale/cluj-napo ... 67016.html


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 17 Sep 2010 11:18 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Raspund si romanii.

Cit despre Basel, credem ca e cel mai nasol si mai odios oras din toata Elvetia. Un anti-oras, aglomerat, murdar, cu parcari subterane nascatoare de claustrofobie, cu cozi la intrarea si iesirea de pe autostrada (by the way – 40 de euro vigneta!), cu tramvaie kilometrice de care nu poti trece niciodata strada, cu mizeria batuta de vint, betivi, constructii inestetice, noul alipit cu forta peste vechi, fara gust, fara culoare. Gri. Nasol. Plictisitor. Cum va arata si Clujul in citeva decenii daca mergem tot asa…

http://ghilotina.wordpress.com/2010/09/ ... a-emigrat/

http://www.ziuadecj.ro/editorial/nice-c ... 50844.html


Attachments:
Basel.jpg
Basel.jpg [ 73.58 KiB | Viewed 4475 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 18 Sep 2010 08:41 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Colegii de facultate ai primarului

Unul din cele mai controversate aspecte ale CV-ului actualului primar al Braşovului este cel referitor la facultate. Primarul George Scripcaru a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Braşov în anii 2000, după ce ani de zile a fost suspectat că nu şi-ar finalizat studiile liceale.

Problema e că Scripcaru a absolvit facultatea într-o perioadă în care era viceprimar şi nu frecventa deloc şcoala. Şi nici nu şi-a dat licenţa ci a preferat să o facă la Timişoara, creând şi mai multe suspiciuni că n-ar fi trecut deloc pe la şcoală, în stilul celor care-şi cumpără diploma de facultate. Or un om care înşeală sistemul de învăţământ în felul acesta ar putea să facă acelaşi lucru în mai multe domenii, ştiut fiind faptul că obiceiurile proaste mor greu.

AÅŸa că, până face dl. Primar o conferinÅ£ă de presă în care să ne povestească cum era la facultate ÅŸi cam care i-au fost colegii (că tot trebuie să facă întâlnirea de 10 ani în curând) o să-i prezentăm poza alături de o altă persoană cu multe diplome deÅŸi nu dăduse vreodată pe acolo. Poate cineva înÅ£elege aluzia.


http://www.brasovultau.ro/Colegii-de-fa ... 37659.html


Attachments:
1284412911.jpg
1284412911.jpg [ 40.31 KiB | Viewed 4450 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 02 Oct 2010 10:40 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
"Proiectul" Volosevici peste tot!


Attachments:
VOLOSEVICI.jpg
VOLOSEVICI.jpg [ 108.74 KiB | Viewed 4364 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 02 Oct 2010 18:27 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
A aparut cartea "Iluzia democratiei" scrisa de ziaristul Dan Tomozei. O puteti citi si on-line aici: http://potiinvinge.ro/

Veti vedea fatza ascunsa de trompetele fuhreriei sibiene a premierului fara Guvern, Johannis, dar si a altor oficialitati sibiene. In Sibiu doar 4 oameni isi permit sa scrie adevarul: Dan Tomozei, Marius Albin Marinescu (revista Justitiarul), Calin Blaga (partial) si Traian Deleanu de la Turnul Sfatului (doar despre imperiul Johannis nu scrie, poate datorita apropierii de crinul johannisian pe care geoana basesciana l-a indepartat de functia dorita, dar si de sibieni). Traian Suciu de la ziarul "Dimineata", ziar aparut in 1990, scria cu impartialitate si combativitate.

Sunt multi, daca ne uitam la Brasov, unde exista 5 gazete de perete ale scripcariei, diferind doar numele publicatiei mincinoase.

Introducere în concluzii

Într-o vreme în care jurnalismul local a devenit serviciu gratuit de mesagerie între autorităţi şi beneficiarul de informaţie, o voce critică este din alt film. Dacă în şcoala de jurnalism înveţi că jurnalistul are o singură caracteristică, anume aceea de a fi sceptic, de a nu crede nimic până la proba contrarie, în presa locală înveţi că nimic nu se mai pune sub semnul întrebări. Că tot ce este servit de administraţie, de autorităţi, în general, este şi adevărat, necesar şi suficient pentru o corectă informare a publicului.

ÃŽn exerciÅ£iul de faÅ£ă, aÅŸa cum am ajuns să fiu cunoscut la Sibiu, am adunat o parte dintre experienÅ£ele jurnalistice din ultimii ani. ExperienÅ£e jurnalistice care au deschis uÅŸile instanÅ£elor de judecată pentru a ajunge la adevărul pe care, ca jurnalist, îl simÅ£eam, iar autorităţile îl doreau ascuns. ÃŽn urma proceselor pentru aflarea adevărului, am adăugat ÅŸi proba că democraÅ£ia românească este originală ÅŸi în cadrul instanÅ£elor de judecată. Åži, în final, că, deÅŸi poÅ£i să ai dreptate cu document ÅŸi parafă prezidenÅ£ială, autorităţile locale nu pun prea mare preÅ£ pe JustiÅ£ie.

Sunt 20 de ani de libertate în România, iar după patru ani de ezitări, am îndrăznit să risc să lansez un proiect care iniţial avea un titlu apropiat de romanele poliţiste. Însă nu asta mi-am dorit după ce am înţeles slăbiciunea celor care ne conduc ca efect al exerciţiului electoral.

“Iluzia democraţiei” este un îndemn la curaj, la realism şi, de ce nu, un îndemn la revoltă împotriva celor care se sprijină pe indiferenţa generală pentru a transforma administraţia în afacere personală şi de grup. Şi, dacă tot nu este un roman poliţist, nu m-ar mira să trezesc suficiente emoţii pentru ca prezentul volum să fie probă pentru noi procese sau, de ce nu, pentru autorităţile cu atribuţii de control. Oricum ar fi, în cele ce urmează, nu veţi descoperi anchete jurnalistice şi nici judecăţi la adresa unor persoane publice, chiar dacă cei vizaţi sunt în prima linie a oraşului şi judeţului Sibiu. Jurnaliştii şi studenţii la jurnalism vor descoperi proceduri şi experienţe de lucru în baza Legii 544/2001, a accesului la informaţiile publice. Cei interesaţi de o parte de adevăr, vor descoperi cum se fac afaceri la Sibiu, admirând documente care s-au dorit ţinute secrete şi care, prin intermediul Justiţiei, au fost scoase la lumină, în unele cazuri. În altele, procedurile continuă, pentru că sentinţele Justiţiei nu sunt suficiente. Dar, toate la un loc, sunt o bucăţică din ceea ce îndrăznesc să numesc “afacerea Sibiu”. O afacere în care, dacă vrei să descoperi un adevăr public, un răspuns, trebuie să ai răbdare. Uneori chiar şi mai mult de doi ani. Uneori cu ajutorul Justiţiei, alteori aducând la exasperare Birourile de presă.


Attachments:
Coperta1.jpg
Coperta1.jpg [ 207.7 KiB | Viewed 4348 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 07 Oct 2010 13:26 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3297
O rezolvare miraculoasa, anuntata de viitoarea prim-ministra si apoi presedinta a Romaniei: a murit si capra - pardon, frunza - vecinului. Sau a fost ajutata sa moara, ca doar avem bani de cheltuit pentru binele tarii. Aka "Hotul neprins, negustor cinstit". Valabil si la Camera Deputatilor.

http://www.jurnalul.ro/stire-observator ... 56473.html

Udrea: Problema cu frunza a fost rezolvată

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, astăzi, la deschiderea târgului de turism Winter Holiday din Bucureşti, că falsa problemă cu frunza din logoul brandului turistic al României a fost rezolvată prin dispariţia site-ului străin care conţinea o frunză similară.

"Falsa problemă cu frunza din logo, care ar mai fi fost conţinută în logoul unei societăţi comerciale care închiria maşini, am reuşit să o rezolvăm, în sensul în care pagina de web, site-ul respectivei societăţi, a dispărut după o lună", a spus Udrea, potrivit Mediafax. Ea a adăugat că firma care apărea pe respectivul site nu există în acest moment în Irlanda.

"Aşa că, în afară de foarte multă promovare care s-a făcut în acel moment pentru brandul turistic, în rest tot scandalul n-a reuşit să ne oprească în a continua să susţinem acest brand aşa cum s-a decis în urma cercetărilor", a afirmat ministrul.

Udrea a spus că nici până acum nu a fost o problemă şi că cel mult exista riscul să mai existe frunză în logo-ul unei alte companii. "Nici măcar această problemă nu o avem, consiliul decisese oricum că rămâne acelaşi brand. În acest moment am satisfacţia că nici acea problemă, despre care s-a discutat pe televiziuni, nu există", a afirmat Elena Udrea.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 08 Oct 2010 12:28 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Când aud de Băsescu văd imaginea lui Iohannis...

Pe bună dreptate, România se află în criză politică ÅŸi socială. O dreptate care nu mai Å£ine cont de reguli, legi, bun simÅ£. Mogulul Traian Băsescu, preÅŸedinte peste România ÅŸi insituÅ£iile de forÅ£ă, îşi calcă în picioare argaÅ£ii, slugile ÅŸi moÅŸierii, după cum îi vine pe chelie. Numai că, executarea, rând pe rând, a celor care i-au fost tovarăşi până de curând, este o practică veche de când lumea la români. Până ÅŸi înÅ£eleptul Neagoe Basarab, care lăsa emancipate poveÅ£e fiului său Teodosie, a urcat la domnie ... prin crimă! Dar, odată ajunÅŸi în scaunul domniei, conducătorii sunt pricepuÅ£i în a strâmba istoria după chipul ÅŸi asemănarea lor. Cert este că, dacă la Sibiu am avea o presă măcar pe jumătate sprintenă precum este cea de la BucureÅŸti, imaginea lui Băsescu s-ar regăsi fidel în gesturile ÅŸi activitatea primarului de Sibiu, Klaus Iohannis.

Se vor grăbi destui apărători, lipsiţi de minimul contact cu primarul Iohannis, să apere imaginea şi prestaţia celui care se impune drept primarul de aur al României. Asta, ca şi cum numai la Sibiu se asfaltează, se amenajează şi se fac proiecte cu dedicaţie. Ca şi cum la Sibiu nu există relaţii de cumetrie, alese pe criterii filo-lingvistico-prieteneşti pentru partenerii de tocat banul public.

Susţin, fără teama unor replici contondente din partea celor care au altă opinie, faptul că diferenţele de prestaţie dintre Băsescu şi Iohannis sunt minimale. Cu excepţia faptului că Iohannis nu jigneşte cu „păsărică”, „ţigancă împuţită” etc., acesta este la fel de lipsit de maniere în conferinţele de presă atunci când se simte deranjat de întrebările pertinente, este la fel de brutal şi chiar mitocan atunci când uită că este în serviciul public. Iar dacă sibienii nu ajung să fie jigniţi frontal de primarul Iohannis, există şi pentru asta o explicaţie. Pur şi simplu Iohannis, de 10 ani, refuză să ţină audienţele cu electoratul sibian. Câţi sibieni ştiu asta, dar români?

Dacă despre Băsescu şi PDL se spune că sunt apărătorii şi protectorii găştii Udrea - Cocoş & Co, Iohannis şi FDGR sunt protectorii găştii Keul - Kobber, la care se adaugă firmele filo-germane Geiger, Max Boegl & Co. Cele mai importante performanţe pe sute de milioane de euro la Sibiu sunt centura ocolitoare şi Aeroportul Sibiu, care nu se mai termină sau se prăbuşesc cu metodă germană, aplicată româneşte sub mândra domnie a primarului de Sibiu şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, fireşte, tot FDGR! A plătit cineva pentru asta? Sau pentru străzile pe care le contractează societatea locală de energie termică şi le execută Geiger şi Boegl? Pentru că după asfaltare vine obligatoriu cineva care să spargă ...

Dacă Băsescu se descotoroseşte cu sânge pe bara de protecţie a istoriei de toţi cei care nu-i sunt excesivi de servili şi supuşi, Iohannis a executat şi el fără număr. Exemplele viceprimarilor PD (Gheorghe Tuluc), PSD (Ioan Banciu), a directorilor Mărie de la Urbana sau a altora pe măsură, ce pot să reprezinte? Doar faptul că la nivelul lui, Iohannis este un individ la fel de lipsit de scrupule ca şi preşedintele Băsescu. Iar câtă vreme Iohannis are cu ce să deconteze liniştea către Guvernare, fie că se numeşte PSD, PNL sau PDL, nimic nu contează.

Dacă Băsescu a luat o vilă, două, trei în Bucureşti, cu fiicele lui cu tot, din vânzări anterioare şi afaceri de succes, primarul Iohannis are ceva mai mult … 7 vile. Dacă Băsescu se judeca pentru reputaţia personal, Iohannis se judecă pentru că este acuzat că a folosit acte false cu ajutorul cărora a distrus destine şi vieţi, lăsate fără acoperiş deaspura capului. Iar dacă Iohannis nu este târât la DNA cu spectacol este o dovadă că Iohannis este un bun contributor la afacerile celor de la putere. Contribuţie care se traduce inclusiv în “prietenii” şi alianţe politice conjucturale de tipul PNL.

De departe, pentru România, oricare dintre variantele unui premier Iohannis nu vor face decât să consolideze supremaţia imposturii şi prostiei. Sibienii nu sunt nici suficient de plimbaţi fie numai prin România, ca să nu spun în Europa, pentru a vedea că peste tot oraşele se schimbă. Diferenţa vine din nivelul sumelor investite. La Sibiu au fost tocate sute de milioane de euro în ultimii 7 ani, iar reultatele, dincolo de zona centrală, sunt ruşinoase. Stăduţele pe care Iohannis le inaugurează cu fastul unor succese mondiale nu sunt decât dovada capacităţii lui de primar de provincie, slujit de o presă care serveşte, la Sibiu, prea puţin interesul public şi realitatea. Cu câţi bani a avut la dispoziţie primarul de Sibiu, în alte oraşe s-au renovat cartiere întregi, nu doar câteva străzi şi câteva faţade care acum dau semen de oboseală.

Dacă imaginea preÅŸedintelui Traian Băsescu începe să capete formele realităţii, a mitocanului ÅŸi impostorului care conduce o Å£ară ca pe un vapor cu mateloÅ£i slugarnici, imaginea lui Iohannis continuă să fie una la înălÅ£ime. Asta pentru ca mulÅ£i dintre noi preferăm să vedem realitatea din postura comodă, puÅ£in racordată la bunul simÅ£. Ori bunul simÅ£ ne obligă să nu acceptăm hoÅ£ia drept performanÅ£ă. Iar hoÅ£ul trebuie pus în rândul hoÅ£ilor nu al domnilor.


Autor: Dan Tomozei
http://www.daciiliberi.ro/stire.php?id= ... m=&ed=1359


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 08 Dec 2010 09:09 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Cum se trage spuza şi cum se face zid în jurul primarului
„De la Mazăre mai puţin, de la Dumnezeu mai mult!"


„Tot ceea ce se întâmplă bun în Constanţa a făcut Mazăre, absolut tot. Noi suntem, după câte se pare, masa de votanţi. Ar fi trebuit să spună măcar că totul a fost posibil cu ajutorul consilierilor locali, nu doar al lui", ne-a declarat consilierul PDL Nicolae Şandru, în replică la afirmaţia edilului constănţean prin care şi-a apropriat dreptul de a le fi dat doar el copiilor pachetele cu dulciuri cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

„De la Mazăre mai puţin, de la Dumnezeu mai mult!". Aşa şi-a încheiat primarul Constanţei, Radu Mazăre, discursul scurt în faţa copiilor adunaţi luni seara în parcul de la primărie, veniţi să asiste la deschiderea Orăşelului copiilor. Şi părinţii şi copiii l-au crezut pe primar pe cuvânt, chiar dacă proiectul de hotărâre de a le acorda pachete copiilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă a fost votat şi dezbătut de toţi consilierii locali, indiferent de culoarea lor politică.

De altfel, sintagma prin care primarul Radu Mazăre personalizează proiectele votate şi dezbătute în Consiliul Local Municipal cu ajutorul tuturor aleşilor răsună de ani buni în urechile constănţenilor. Mazăre asfaltează, Mazăre dă pachete bătrânilor, Mazăre dă ajutoare europene, Mazăre face tot. Este adevărat că proiectele s-au definitivat la iniţiativa primarului, unele dintre ele, dar dacă în Consiliul Local nu ar fi existat o colaborare, sau unii aleşi locali s-ar fi grupat şi ar fi fost împotriva unor astfel de proiecte, nimic din ceea ce explică acum edilul constănţean nu ar fi fost posibil. Am încercat să aflăm părerea mai multor consilieri locali, de coloraturi politice diferite, care să ne spună care este punctul lor de vedere în legătură cu aproprierea tuturor proiectelor benefice municipalităţii.

Un strop de revoltă

Într-un final, cu câteva excepţii, am constatat că, indiferent de culoarea lor politică, pentru aleşii locali, chiar dacă se simt relativ lezaţi că meritul de a fi votat şi ei proiectele nu le este recunoscut public, Mazăre a devenit un brand care prinde la publicul dezinformat.

„Fiecare primar are tendinţa să personalizeze iniţiativele şi aşa face şi Mazăre cu proiectele pe care le facem împreună. Meritul referitor la acordarea acestor pachete copiilor este al nostru, al tuturor consilierilor, chiar dacă el a fost cel care a venit cu iniţiativa. Cred că ar fi fost frumos să spună că şi noi am contribuit la pachetele pe care le primesc copiii", ne-a declarat consilierul liberal Ovidiu Cupşa. În consens cu liberalul Cupşa este şi democrat-liberalul Dănuţ Moisoiu, care a susţinut că, în ciuda faptului că „primarul este ordonatorul de credite, restul, aprobarea bugetului, este votul consilierilor, consensul lor". „Chiar dacă nu sunt orgolios deloc, totuşi cred că ar fi trebuit să spună că el a venit cu iniţiativa şi că noi, din Consiliul Local, am votat în cele din urmă proiectul".

De aceeaÅŸi părere este ÅŸi colegul său democrat-liberal Nicolae Åžandru, care, foarte supărat faÅ£ă de ceea ce a afirmat Mazăre ne-a spus: „Nu se poate să îşi asume toate meritele". „Tot ceea ce se întâmplă bun în ConstanÅ£a a făcut Mazăre, absolut tot, noi suntem, după câte se pare, masa de votanÅ£i. De parcă ar da din buzunarul său. Dacă el aÅŸa crede că tot ce face este meritul lui... Ar fi trebuit să spună măcar că totul a fost posibil cu ajutorul consilierilor locali, nu doar al lui. Mai ales că nu este bine să acaparezi toate activităţile, tu, ca primar".

„Mazăre nu are nevoie să iasă în evidenÅ£ă"

ÃŽn schimb, colega de aceeaÅŸi coloratură politică cu primarul, social-democrata Carmen Onciu, l-a apărat pe primar cum îşi apără pasărea puii. „Mazăre nu a spus acest lucru ca să iasă în evidenÅ£ă, nu are nevoie de acest lucru. Chiar dacă aÅŸ avea altă coloratură politică tot nu m-ar fi deranjat modul în care s-a exprimat primarul. ÃŽn primul rând, iniÅ£iativa a fost a lui, s-a zbătut ani de zile să o menÅ£ină ÅŸi nu are nevoie deloc de publicitate sau să-ÅŸi facă o imagine, pentru că o are deja, construită în atâţia ani. Cu excepÅ£ia probabil a colegului nostru liberal, Victor Manea, nu cred că există vreun coleg care să fie deranjat de această exprimare", a precizat Onciu.


http://www.ziuaconstanta.ro/rubrici/des ... 88979.html


Attachments:
mazare_consilieri_Radu_Mazare_001.jpg
mazare_consilieri_Radu_Mazare_001.jpg [ 61.56 KiB | Viewed 5644 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 10 Dec 2010 08:29 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Iohannis despre Trihenea: "E OK că a plecat"

Primarul Sibiului spune că nu–şi aminteşte nicio acţiune pozitivă făcută de prefectul Trihenea * În ultimii ani, fostul prefect, Constantin Trihenea, a atacat mai multe hotărâri ale Consiliului Local Sibiu * Între Iohannis şi Trihenea au fost de–a lungul anilor situaţii tensionate * Trihenea a fost de două ori candidat la funcţia de primar al Sibiului * Constantin Trihenea a renunţat la funcţia de prefect şi din această săptămână este consilier al ministrului Economiei, de unde urmează să plece pe funcţia de director general la Hidroelectrica

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a spus ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, despre plecarea din funcţia de prefect a lui Constantin Trihenea, că "e OK că a plecat. Am citit în ziar că va pleca". Iohannis a răspuns astfel unei întrebări, deşi iniţial s-a ferit să comenteze în plus acest subiect.

"Îmi amintesc de puţine acţiuni ale prefectului Trihenea, dar unele sunt, de exemplu, că a atacat hotărârea cu vânzarea stadionului Voinţa, că a atacat creşterile salariale pentru angajaţii Primăriei", a completat primarul Sibiului.

Întrebat dacă îşi aminteşte vreo acţiune pozitivă a lui Trihenea, Iohannis a replicat că aşa repede nu-i vine în minte niciuna.

De la Prefectură la Hidroelectrica, via Guvern

Constantin Trihenea a renunţat, săptămâna trecută, la funcţia de prefect, pe care o ocupa din anul 2009 şi a plecat pe postul de consilier la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, condus de senatorul de Sibiu Ion Ariton.

De aici, cel mai probabil, Trihenea va pleca la compania Hidroelectrica, unde va ocupa funcţia de director general, în locul lui Mihai Barbu.
În acest moment, interimatul la prefectură este asigurat de subprefectul Rareş Macrea. Noul prefect nu a fost numit încă.

Tensiuni vechi

Între primarul Klaus Iohannis şi Constantin Trihenea au fost, în ultimii ani, mai multe situaţii tensionate.

Fostul prefect a atacat în instanÅ£ă hotărârea prin care Consiliul Local Sibiu aprobase vânzarea bazei VoinÅ£a, iar apoi a atacat hotărârea prin care Consiliul aprobase acordarea de suplimente salariale angajaÅ£ilor din instituÅ£ia condusă de Iohannis.

De asemenea, Trihenea a criticat, în câteva rânduri, modul în care Primăria Sibiu a atras fondurile europene.

Constantin Trihenea a candidat de două ori la funcţia de primar al Sibiului. La alegerile din 2004, câştigate de Iohannis cu 88,7%, Trihenea a primit 1,6 % din voturi, iar la alegerile din 2008, când Iohannis a câştigat cu 83,26 %, Trihenea a fost votat de 6,53% dintre sibieni.


http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/i ... 59271.html


Attachments:
2010_12_10_0_1_iohannis-despre-trihenea-e-ok-ca-a-plecat_8157.jpg
2010_12_10_0_1_iohannis-despre-trihenea-e-ok-ca-a-plecat_8157.jpg [ 72.54 KiB | Viewed 5605 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 21 Dec 2010 21:07 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Franţa şi Germania cer oficial amânarea intrării României în Schengen

Parisul şi Berlinul cer oficial amânarea aderării Bulgariei şi României la Spaţiul Schengen. Într-o scrisoare a miniştrilor francez şi german de Interne către comisarul pentru Afaceri Interne în Comisia Europeană, Cecilia Malmstrom, se spune că această aderare ar fi "prematură", dacă ar avea loc în martie 2011, potrivit RFI, scrie realitatea.net.

"Nu sunt reunite toate condiţiile pentru aderarea celor două ţări în Spaţiul Schengen", scriu cei doi miniştri în scrisoare. Ei vorbesc despre "carenţe", care au legătură cu securitatea şi justiţia, cu corupţia şi criminalitatea organizată.

"Nu este posibil să nu luăm în calcul aceste carenţe, constatate de Comisia Europeană în Mecanismul de Cooperare şi Verificare", spun cei doi miniştri. Aceste carenţe ar putea avea consecinţe grave pentru securitatea internă a Uniunii Europene, din cauza influenţei pe care o pot avea asupra frontierei şi asupra accesului la bazele de date Schengen.

Ca urmare, ignorarea defectelor observate nu ar fi nici realistă, nici responsabilă, conchid cei doi : “Estimăm că decizia ar trebui luată când principalele subiecte de preocupare vor fi rezolvate, adică atunci când vor fi făcute progrese ireversibile în lupta împotriva corupţiei şi a criminalităţii organizate”.

În aceeaşi scrisoare se recunoaşte însă că din punct de vedere tehnic, procesul aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen este global pozitiv.


http://www.cotidianul.ro/132705-Franta- ... n-Schengen

Băsescu: Un act de discriminare la adresa României

Preşedintele Traian Băsescu a arătat, marţi, într-o declaraţie de presă, că scrisoarea celor doi miniştri francez şi german este un act de discriminare la adresa României.

"Apreciez că scrisoarea celor doi miniştri este un act de discriminare la adresa României. Introducerea de noi condiţionalităţi contravine dreptului european şi crează un precedent inacceptabil. România are un tratat de aderare la UE, în care sunt precis stipulate condiţiile de acces în Schengen", a spus şeful statului.

Parisul şi Berlinul cer oficial amânarea aderării Bulgariei şi României la Spaţiul Schengen. Într-o scrisoare a miniştrilor francez şi german de Interne către comisarul pentru Afaceri Interne în Comisia Europeană, Cecilia Malmstrom, se spune că această aderare ar fi "prematură", dacă ar avea loc în martie 2011.

UPDATE: "Menţin afirmaţia că cei doi miniştri au atitudinea de discriminare a României şi a românilor, dar în acelaşi timp observ că se fac legături incorecte cu privire la fapte reale în privinţa modului în care funcţionează instituţiile noastre", a declarat Băsescu.

Nu în ultimul rând, Traian Băsescu a atras atenţia că România trebuie să lucreze în continuare la problemele de funcţionare a CSM-ului, să accelereze reformele în administraţie, "să fim eficienţi în combaterea corupţiei şi să luăm acele măsuri de reformă în administraţia publică, fie că e vorba de bani ai UE sau din bugetul de stat". Însă, "toate acestea nu au legătură cu criteriile pe care trebuie să le îndeplinească România pentru a intra în spaţiul Schengen", a subliniat şeful statului.

Declaraţiile preşedintelui:
- introducerea de noi condiţionalităţi pentru acest spaţiu Schengen contravine dreptului european şi creează un precedent inacceptabbil nu numai pentru România ci şi pentru orice alt stat UE
- intrarea unei ţări în spaţiul Schengen are numai condiţii tehnice
- toate rapoartele care vizau intrarea României în Spaţiul Schengen arată că România a îndeplinit condiţiile
- trebuie să admitem că încă avem probleme majore în funcţionarea CSM-ului şi modul în care s-au desfăşurat alegerile pentru noul CSM este deja notat, şi a creat multe semne de întrebare pentru unii membri CSM, care sunt la al doilea mandat
- numai săptămânile trecute am văzut că parlamentul nu înţelege că deciziile de protejare ale unor membrii ai săi este de asemenea un risc pe care Parlamentul şi l-a asumat dar prin care a dat un element în plus de analiză, că în România politicul protejează oameni care comit fapte de corupţie
- menţin afirmaţia că cei doi miniştri au atitudinea de discriminare a României şi a românilor, dar în acelaşi timp observ că se fac legături incorecte cu privire la fapte reala în privinţa modului în care funcţionează instituţiile noastre
- în scrisoarea celor doi miniştri, ei leagă accesul în spaţiul Schengen de gestionarea frontierelor europene, este vorba despre migraţia ilegală
- cei doi miniştri fac referire la politica de azil a UE ca şi cum această decizie ar avea legătură cu aderarea României
- sper ca în perioada următoare să putem clarifica toate aceste lucruri şi la nivel bilateral şi la nivelul Uniunii
- pentru a fi un bun membru al UE trebuie să accelerăm reformele în administraţie, să fim eficienţi în combaterea corupţiei şi să luăm acele măsuri de reformă în administraţia publică, fie că e vorba de bani ai UE sau din bugetul de stat
- dar toate acestea nu au legătură cu criteriile pe care trebuie să le îndeplinească România pentru a intra în spaţiul Schengen
- în momentul de faÅ£ă, în urma deciziei, s-a înaintat la Parlament decizia pentru intrarea în UE
- cei doi miniştri cer o amânare a discutării aderării României
- aceasta este poziţia statului român şi nu vom accepta nicio discriminare fie ea şi din partea unor state puternice
- poate conduce la alte abuzuri în continuare
- România are dreptul să se bată pentru drepturile ei.

http://www.cotidianul.ro/132735-Basescu ... a-Romaniei


De aceasta data, pozitia presedintelui Basescu mi se pare binevenita. Corecta si ferma.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 22 Dec 2010 20:36 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Declaraţia politică a senatorului Valer Marian
Banda lui Gheorghe Falcă


Traian IgaÅŸ - un fost tâmplar ÅŸcolit "la distanÅ£ă"; Eugen Pistru - secretar de stat, fost tinichigiu auto; Senatorul Nicolae IoÅ£cu - fost fochist; Deputatul Iustin Arghir Cionca - fost chelner; Deputatul Rivis Tipei - fost dresor de câini etc.

Săptămâna trecută, în ultima ÅŸedinÅ£ă de plen a Senatului în care au fost prezentate declaraÅ£ii politice, un coleg din PDL a prezentat o declaraÅ£ie intitulată "VocaÅ£ia trădării în PSD", prin care a adus critici virulente unor foÅŸti ÅŸi actuali lideri ai Partidului Social Democrat. DeclaraÅ£ia respectivă m-a îndemnat să prezint astăzi o declaraÅ£ie despre vocaÅ£ia corupÅ£iei în PDL, partid care a cucerit teren politic în frunte cu fostul ÅŸi actualul său lider, preÅŸedintele Traian Băsescu, printr-un mesaj justiÅ£iar ÅŸi printr-o retorică anticorupÅ£ie. Culmea ironiei, după ÅŸase ani de retorică anticorupÅ£ie la putere, PDL este pe cale să-l aleagă preÅŸedinte pe un corupt aproape dovedit, primarul municipiului Arad Gheorghe (GhiÅ£ă) Falcă. De profesie inginer, absolvent al Institutului Politehnic din TimiÅŸoara, cunoscut drept un apropiat al preÅŸedintelui Traian Băsescu, care i-a fost naÅŸ la primul copil, lansat în politică de socrul său Gheorghe Seculici (fost preÅŸedinte al OrganizaÅ£iei judeÅ£ene a PDL ÅŸi al Consiliului JudeÅ£ean Arad, fost vicepremier ÅŸi ministru al Economiei în guvernul PNL-PD, lider al Cultului adventist de ziua a ÅŸaptea din România), devenit preÅŸedinte al OrganizaÅ£iei judeÅ£ene Arad a PDL ÅŸi vicepreÅŸedinte naÅ£ional al PDL, primarul Aradului a fost dat deja favorit într-o emisiune intitulată "100%" de către primul purtător de cuvânt al ÅŸefului statului ÅŸi al principalului partid de guvernământ, ministresa Elena Udrea: "Candidat la preÅŸedinÅ£ia partidului, până acum, din câte ÅŸtiu, cu mari ÅŸanse, este primarul Aradului, GhiÅ£ă Falcă". Primarul Falcă are ambiÅ£ii politice mari, având obiceiul să afirme în faÅ£a amicilor ÅŸi discipolilor săi politici că ar fi putut deveni ministru de interne sau chiar prim-ministru dacă nu avea dosar penal.

După cum se ştie, primarul Gheorghe Falcă are statut de inculpat pentru infracţiuni de corupţie de peste trei ani, fiind trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice. DNA a reţinut în sarcina lui Falcă că, în calitate de primar, a primit mită sub forma unui schimb imobiliar avantajos, o vilă pentru un apartament la bloc, pentru a-i ajuta pe doi oameni de afaceri să obţină un teren din domeniul public al municipiului Arad la un preţ de trei ori mai mic decât cel real. Dosarul de corupţie al lui Falcă a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Arad în data de 29.10.2007, sub nr. 4015/108/2007, dar a fost tergiversat până în prezent prin cereri de amânare pe diverse motive şi prin invocarea unor excepţii de neconstituţionalitate, care au fost respinse, până la urmă, de Curtea Constituţională. Specialişti în drept penal care au consultat dosarul lui Falcă afirmă că probatoriul DNA este mai mult decât concludent şi că inculpatul nu are şanse să scape necondamnat. Relativ recent, respectiv după alegerile parlamentare parţiale din Colegiul electoral Haţeg, judeţul Hunedoara, câştigate de un candidat al opoziţiei, Gheorghe Falcă a intrat iar în vizorul instituţiilor anticorupţie după ce, din convorbirile înregistrate ale unor lideri locali ai PDL, a rezultat că, cu prilejul unei vizite electorale în zonă, în calitate de vicepreşedinte naţional al PDL, Gheorghe Falcă ar fi promis unor primari din partidul său finanţări în sumă de cinci milioane euro dacă PDL câştigă mandatul de deputat pentru care au fost organizate alegeri.

Deşi a fost anchetat şi inculpat pentru fapte grave de corupţie, în ultimii şase ani primarul Falcă şi-a constituit un cerc de putere personal la nivel naţional prin promovarea în funcţii cheie în diverse instituţii fundamentale ale statului a unei suite de apropiaţi şi fideli ai să din judeţul Arad. Exemple sugestive în acest sens sunt secretarul de stat Eugeniu Pistru de la Ministerul Transporturilor, preşedintele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Silviu Bian, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, chestorul Alexandru Tonca, adjunct al şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române, secretarul de stat Ioan Dascălu de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi generalul Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI, şeful de facto al acestei instituţii.

Eugeniu Pistru a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor în ianuarie 2009, anterior fiind consilier judeÅ£ean ÅŸi director al Autorităţii Rutiere Române (ARR) Arad. SoÅ£ia sa Gianina Pistru este viceprimar al municipiului Arad, fiind subalterna de încredere a primarului Falcă. Eugeniu Pistru a fost tinichigiu ÅŸi ÅŸofer, după care a absolvit liceul ÅŸi facultatea la distanÅ£ă (ID). Nu numai Eugeniu Pistru a avut o meserie stimată de preÅŸedintele Traian Băsescu, ci ÅŸi alÅ£i discipoli ai primarului Falcă: ministrul de interne Traian IgaÅŸ a fost tâmplar, preÅŸedintele Consiliului JudeÅ£ean Arad, fostul senator Nicolae IoÅ£cu, a fost fochist, deputatul Iustin Arghir Cionca a fost chelner, iar deputatul Lucian RiviÅŸ Tipei (fiul liderului Cultului penticostal din România) a fost dresor de câini ÅŸi patron al unei firme de bodiguarzi ( care a avut contracte bănoase cu Primăria Arad). Secretarul de stat Eugen Pistru a intrat în atenÅ£ia presei prin tentativa de a induce în eroare Consiliul Local ÅŸi Primăria TimiÅŸoara referitor la constituirea Companiei Aviatice Banatul prin asociere cu consiliile judeÅ£ene Arad ÅŸi TimiÅŸoara.

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Silviu Bian, cu rang de secretar de stat, a fost promovat în funcţie tot la începutul anului 2009. Silviu Bian a intrat în atenţia opiniei publice printr-un recent interviu acordat ziarului Adevărul, în care foloseşte un limbaj suburban referitor la cetăţenii României: "Noi nu trebuie să privim poporul român ca pe un popor de academicieni. Noi trebuie să facem o analiză a poporului aşa cum e. Avem curve, beţivi, puturoşi. Puturoşi câţi vreţi."

Chestorul de poliÅ£ie Alexandru Tonca a fost promovat adjunct al ÅŸefului Inspectoratului General al PoliÅ£iei Române (IGPR) în vara acestui an. ÃŽn perioada 2007 - 2009 a fost ÅŸef al Inspectoratului JudeÅ£ean de PoliÅ£ie Arad, fiind adus în această funcÅ£ie din fruntea Inspectoratului JudeÅ£ean de PoliÅ£ie BistriÅ£a-Năsăud. S-a remarcat prin faptul că, la mutarea la Arad, a solicitat ÅŸi a primit în folosinÅ£ă o vilă somptuoasă, pe care i-a cumpărat-o Inspectoratul JudeÅ£ean de PoliÅ£ie.

Chestorul de poliÅ£ie Ioan Dascălu promovat în această toamnă secretar de stat în Ministerul AdministraÅ£iei ÅŸi Internelor în locul chestorului Dan Valentin Fătuloiu. Chestorul Dascălu îndeplineÅŸte funcÅ£ia de prim-adjunct al ministrului de interne, având în subordinea sa Inspectoratul General de PoliÅ£ie, Inspectoratul NaÅ£ional al PoliÅ£iei de Frontieră, Comandamentul NaÅ£ional al Jandarmeriei ÅŸi Inspectoratul NaÅ£ional pentru SituaÅ£ii de UrgenÅ£ă (pompierii). Ioan Dascălu a fost coleg cu primarul Falcă la Institutul Politehnic din TimiÅŸoara ÅŸi a deÅ£inut funcÅ£ia de ÅŸef al Inspectoratului JudeÅ£ean de PoliÅ£ie Arad în perioada 2005 - 2006.

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, cu rang de secretar de stat, cel mai puternic om din Ministerul Finanţelor, a fost până în 2005 inspector la Direcţia Controlului Financiar de Stat a judeţului Arad, fiind licenţiat în management în construcţii, transporturi şi telecomunicaţii la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii de Vest Timişoara şi în ştiinţe juridice la Facultatea de Drept din Universitatea de Ştiinţe şi Arte "Gheorghe Cristea" din Bucureşti. În anul 2005 a fost promovat comisar general adjunct al Gărzii Financiare Centrale, iar în ianuarie 2009 a fost numit preşedinte al ANAF. Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a fost acuzat de conducerea Sindicatului Pro Lex că-i chema la raport pe inspectorii care controlau "pe cine nu trebuie". De-a lungul ultimilor ani, Blejnar a fost suspectat de implicare în contrabandă cu motorină şi ţigări, fiind cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa în dosarul nr. 949/P/2009. Numele lui Sorin Blejnar apare şi în dosarul UCM Reşiţa, instrumentat de DNA şi soldat recent cu mai multe arestări, care priveşte restituirea ilegală de TVA în sumă de 60 milioane de euro către firma afaceristului libanez Said Baaklini, cunoscut ca apropiat al ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi în care a fost pus sub acuzare zilele trecute senatorul PDL Mircea Banias, preşedintele Organizaţiei judeţene Constanţa PDL, cunoscut ca un apropiat al preşedintelui Traian Băsescu şi al fratelui acestuia, Mircea Băsescu.

Ministrul EducaÅ£iei NaÅ£ionale, Daniel Funeriu, este originar din Arad, de unde a plecat în străinătate împreună cu părinÅ£ii săi, înainte de 1989, la vârsta de 17 ani. A revenit după 20 de ani, lăudându-se în CV cu diplome obÅ£inute de la ONG-uri străine pe care le consideră instituÅ£ii de învăţământ superior ÅŸi cu titlul de expert ÅŸtiinÅ£ific în nanotehnologii. Daniel Funeriu este un ministru unicat al educaÅ£iei în sensul că n-a activat, respectiv n-a profesat în învăţământul românesc, iar prin titularizarea în fruntea Ministerului EducaÅ£iei a obÅ£inut a doua ÅŸi principala funcÅ£ie publică în România, după ce anterior a fost consilier al preÅŸedintelui Traian Băsescu pe probleme de educaÅ£ie ÅŸi vicepreÅŸedinte al Comisiei prezidenÅ£iale pentru educaÅ£ie. Daniel Funeriu a absolvit doar 11 clase ÅŸi nu ÅŸi-a echivalat studiile liceale ÅŸi superioare în România. Un ministru depăşit de propriile ambiÅ£ii, după cum l-a caracterizat colegul său de partid Cristian Preda, europarlamentar PDL ÅŸi până relativ recent decan al Facultăţii de ÅžtiinÅ£e Politice din cadrul Universităţii BucureÅŸti. Un ministru care confundă cetăţenia cu naÅ£ionalitatea (a se vedea CV-ul, în care a consemnat „NaÅ£ionalite: Română, Franceză") ÅŸi care nu ÅŸi-a învăţat propriul ÅŸi unicul copil să vorbească limba română. Un ministru care a promovat incompetenÅ£a, impertinenÅ£a ÅŸi isteria în Ministerul EducaÅ£ie. Un ministru care s-a remarcat prin lipsă de cuviinÅ£ă ÅŸi de educaÅ£ie în faÅ£a Senatului României, cu ocazia dezbaterii moÅ£iunii simple cu tema „EducaÅ£ia – de la supravieÅ£uire la colaps", iniÅ£iată de un grup de senatori din PNL ÅŸi PSD. Un ministru care vrea să îngroape învăţământul românesc printr-un proiect de lege care politizează sistemul de educaÅ£ie naÅ£ională, încalcă autonomia universitară, cedează UDMR tot ce i-au refuzat celelalte partide româneÅŸti în ultimii 20 de ani ÅŸi discriminează elevii proveniÅ£i din rândul populaÅ£iei majoritare.

Senatorul Traian Igaş a fost promovat ministru al Administraţiei şi Internelor în luna septembrie 2010, după demisia fostului ministru Vasile Blaga. Anterior, Traian Igaş a deţinut funcţia de şef al grupului parlamentar al PDL de la Senat. În 2008 a fost ales senator în judeţul Arad, iar în legislatura precedentă (2004 - 2008) a fost deputat. Anterior a fost consilier judeţean la Arad şi consilier local în oraşul Pecica, localitatea sa de domiciliu. Este vicepreşedinte al Organizaţiei judeţene Arad a PDL şi un colaborator apropiat al primarului Gheorghe Falcă, care-i este naş la un copil. Când venea la Bucureşti, primarul Falcă se caza în apartamentul lui Igaş de la Centre Ville Aparthotel şi era transportat prin capitală cu autoturismul repartizat lui Igaş de la Senat în calitate de şef de grup parlamentar. Ca parlamentar, Traian Igaş s-a remarcat ca iniţiator al unui proiect de lege privind proclamarea unei zile naţionale de rugăciune ca sărbătoare legală, pe care l-a promovat în calitate de adept al Cultului penticostal. Potrivit Realitatea TV, s-a mai remarcat prin faptul că a cheltuit cei mai mulţi bani pentru biroul său parlamentar dintre toţi senatorii, în ultimele trei luni ale anului trecut (39.446 lei).

PreÅŸedintele Traian Băsescu a declarat recent pe postul public de televiziune TVR1 că se bazează foarte mult pe Traian IgaÅŸ ca tânăr jurist în funcÅ£ia de ministru al AdministraÅ£iei ÅŸi Internelor. Pentru a mă convinge că încrederea ÅŸefului statului este justificată, în data de 22 noiembrie a.c. i-am adresat ministrului Traian IgaÅŸ o întrebare privind pregătirea sa juridică, solicitându-i să-mi comunice la ce vârstă a absolvit Facultatea de Drept, la ce formă de învăţământ universitar (la zi sau la fără frecvenÅ£ă), cu ce medie generală, precum ÅŸi dacă a fost jurist practicant (judecător, procuror, avocat, notar sau consilier juridic) ÅŸi în ce perioadă. Ministrul IgaÅŸ mi-a transmis săptămâna trecută un răspuns impertinent prin care mă trimite să consult site-urile www.igas.ro ÅŸi www.mai.gov.ro. Pe site-urile respective este menÅ£ionat doar că este licenÅ£iat al Facultăţii de Drept a Universităţii de Vest "Vasile GoldiÅŸ" din Arad, astfel că am fost obligat să mă adresez altor surse. Astfel, am aflat că Traian IgaÅŸ este de meserie tâmplar ÅŸi că s-a remarcat ca disk-jockey în localitatea natală Pecica. Åžcoala generală a absolvit-o în comuna Cristian din judeÅ£ul Sibiu, unde se spune că a rămas repetent un an. A absolvit liceul în forma de învăţământ la distanÅ£ă ÅŸi cu mare dificultate, în jurul vârstei de 30 de ani, respectiv a început studiile la liceul din Pecica ÅŸi a trebuit să se transfere la un liceu din Nădlac pentru ale finaliza. A absolvit Facultatea de Drept în jurul vârstei de 40 de ani, tot la forma de învăţământ la distanÅ£ă (fără frecvenÅ£ă), obÅ£inând note mediocre ÅŸi având o medie generală în jur de 8. Probabil că l-a ajutat faptul că rectorul acestei universităţi îi era coleg de partid, acesta candidând în 2008 pentru un mandat de senator în judeÅ£ul Arad. După absolvirea Facultăţii de Drept, Traian IgaÅŸ nu a fost jurist practicant, nici măcar ca ÅŸi consilier juridic, deci aprecierile ÅŸi aÅŸteptările ÅŸefului statului nu prea au acoperire. Realitatea este că ministrul de interne a absolvit o facultate de drept privată, la fără frecvenÅ£ă ÅŸi cu note mediocre, ÅŸi nu are nicio experienÅ£ă în domeniul juridic ÅŸi nici în administraÅ£ia publică în funcÅ£ii executive. Singura sa legătură în ministerul de interne este faptul că tatăl său a fost ÅŸef de post în regimul comunist în comunele ApaÅ£a din judeÅ£ul Sibiu ÅŸi Pecica din judeÅ£ul Arad. Este evident că Traian IgaÅŸ este o simplă slugă, o simplă marionetă a naÅŸului Gheorghe Falcă ÅŸi a supernaÅŸului Traian Băsescu.

Generalul Florian Coldea, omul de încredere al preşedintelui Traian Băsescu şi şeful de facto al SRI, este originar din comuna Târnova judeţul Arad. A absolvit un liceu industrial la Arad, a urmat un an la Politehnica din Timişoara şi a absolvit Academia Naţională de Informaţii la Bucureşti, devenind ofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii. Potrivit unor rudenii apropiate, Florian Coldea a fost propulsat de către primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, care l-a prezentat şi l-a susţinut în faţa preşedintelui Traian Băsescu. În primăvara anului 2005, când avea gradul de maior în SRI, preşedintele Băsescu l-a folosit în operaţiunea de salvare prin răscumpărare a celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak, după care l-a promovat, la vârsta de 34 de ani, în funcţia de prim-adjunct al directorului SRI, având rang de secretar de stat, şi l-a avansat ulterior până la gradul de general. La adresa generalului Coldea s-au lansat acuzaţii că ar fi fost folosit de preşedintele Traian Băsescu în operaţiuni de poliţie politică, ca, de exemplu în cazul notelor scrise personal despre trei judecători de la Curtea Constituţională (Aspazia Cojocaru, Nicolae Cochinescu şi Ion Predescu) după declanşarea procedurii de suspendare a actualului şef al statului în aprilie 2007 sau în cazul urmăririi familiei senatorului PC Dan Voiculescu, care patronează trustul mediatic cel mai critic la adresa actualei puteri (Antena – Jurnalul Naţional). La adresa sa s-au lansat acuzaţii de deturnare de fonduri în cazul răscumpărării jurnaliştilor români răpiţi în Irak, respectiv că ar fi predat pentru răscumpărare doar 9 milioane de euro din suma cifrată între 12 milioane şi 13 milioane de euro, care a fost alocată de statul român în acest scop. La adresa sa s-au lansat şi acuzaţii de luare de mită, respectiv că ar fi primit suma de 350.000 euro pentru încheierea unui contract de achiziţii pentru SRI. Informaţii referitoare la ultimele două acuzaţii au fost făcute publice de senatorul Cătălin Voicu, fost general al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), în declaraţii făcute în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, şi de generalul (r) Dumitru Iliescu, fost şef al SPP, în emisiunea „Ştirea Zilei" de la postul de televiziune Antena 3. Acuzaţia privind delapidarea a aproximativ 4 milioane de euro din suma alocată pentru răscumpărarea jurnaliştilor români răpiţi în Irak a fost susţinută şi de fostul procuror şef adjunct al DIICOT, Ciprian Nastasiu, în cartea publicată în 2009 cu titlul „Prădarea României" (la pagina 57), în care afirmă că a primit informaţii în acest sens din surse oficiale irakiene şi americane. La adresa sa s-au lansat şi acuzaţii privind favorizarea soţiei sale, Dorina (născută Negru), ofiţer SRI, prin promovarea în funcţiile de şef al Serviciului de Protocol al SRI şi apoi director adjunct al Centrului de Psihologie al SRI şi prin avansarea la gradul de locotenent colonel în timp ce se afla în concediu pentru creşterea copilului, încălcându-se astfel regulamentele militare. La adresa sa s-au lansat şi acuzaţii privind favorizarea unui verişor primar de-al său, pe nume George Coldea, preşedinte director la firma Medicare, în afaceri cu aparatură medicală.

O ultimă acuzaÅ£ie adusă generalului Coldea este că ar fi provocat un accident de circulaÅ£ie în timp ce conducea în BucureÅŸti un autoturism de serviciu sub influenÅ£a băuturilor alcoolice. Potrivit unor surse din SRI, confirmate de surse din Parchetul de pe lângă ÃŽnalta Curte de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie, în anul 2008, generalul Coldea ÅŸi-a sărbătorit ziua de naÅŸtere ( 21 septembrie ) împreună cu procurorul general al României, Laura CodruÅ£a Kovesi, după care, pe timp de noapte, s-au deplasat spre domiciliul acesteia, conducând personal un autoturism de serviciu. Pe B-dul Åžtefan cel Mare, generalul Coldea a provocat un accident de circulaÅ£ie, respectiv a pierdut controlul volanului, a ieÅŸit de pe carosabil ÅŸi a intrat cu autoturismul în copacii din faÅ£a Clubului Dinamo, avariind grav partea din faÅ£ă a autoturismului, inclusiv parbrizul ÅŸi bordul acestuia. CircumstanÅ£ele producerii accidentului indică faptul că generalul Coldea se afla sub influenÅ£a accentuată a băuturilor alcoolice. Vă puteÅ£i închipui ce carnagiu s-ar fi putut întâmpla dacă la ora respectivă s-ar fi desfăşurat un meci de fotbal sau alt eveniment la stadionul Dinamo. Dosarul a fost muÅŸamalizat ulterior de SecÅ£ia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă ÃŽnalta Curte de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie, ca urmare a intervenÅ£iei procurorului general al României, respectiv de procurorul ÅŸef Ion Vasilache, promovat în această funcÅ£ie de procurorul general Laura CodruÅ£a Kovesi ÅŸi avansat ulterior de preÅŸedintele Traian Băsescu la gradul de general. Miroase a favorizarea infractorului din partea procurorului general al României.

Primarul Gheorghe Falcă şi-a constituit un amplu şi puternic cerc de putere şi la nivel local. În funcţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad a promovat doi apropiaţi şi fideli de ai săi, respectiv pe Nicolae Ioţcu (fost senator şi lider al grupului parlamentar al PDL în legislatura 2004-2008) şi Călin Bibart, cărora le-a fost naş. Prefectul Bibart este originar din aceiaşi localitate (Târnova) cu generalul SRI Florian Coldea. Alţi fideli importanţi ai primarului Falcă sunt chestorul (recent promovat în acest grad) Gheorghe Handra, şeful Direcţiei Regionale al Poliţiei de Frontieră Arad, şi Aurel Mateuţ, şeful Direcţiei Regionale Vamale Timişoara, care controlează zona de vest a ţării, precum şi comisarul Marius Gancea, şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Arad.

Stimaţi colegi parlamentari ! Stimaţi colegi din presă! Stimaţi cetăţeni ai României! Oameni buni! Acceptaţi ca această ţară să devină o halcă a lui Falcă? Acceptaţi ca această ţară să fie la cheremul corupţilor, nesimţiţilor, incompetenţilor, repetenţilor, delicvenţilor ? Aceasta este noua clasă politică moşită şi năşită de Traian Băsescu ? Cu astfel de politicieni vor să modernizeze statul român preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc ? Pe mâna cui lăsăm această ţară ? România şi românii aşteaptă un răspuns urgent şi tranşant de la noi.

BucureÅŸti, 22.12.2010

Senator Valer Marian

Dedic această declaraţie politică celei de-a XXI-a aniversări a Revoluţiei din decembrie 1989.


http://www.cotidianul.ro/132825-Banda-l ... rghe-Falca


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 24 Dec 2010 19:33 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Ce mai e in ziua de azi viata unui om? Sedinta pedelista a continuat.

Tragedie în Parlamentul României
Adrian Sobaru, electrician la TVR, s-a aruncat de la balconul plenului


Bărbatul care s-a aruncat joi dimineaÅ£ă de la balconul Parlamentului este Adrian Sobaru, electrician la TVR, are 40 de ani, este căsătorit ÅŸi are doi copii - dintre care unul are o deficienÅ£ă -, el fiind nemulÅ£umit că în urma măsurilor de austeritate luate de Guvern i-au fost retrase unele drepturi pe care le primea pentru copil.Echipe de urgenÅ£ă de la AmbulanÅ£ă ÅŸi ISU au intervenit. Bărbatul este grav rănit. Lucrările din parlament au fost întrerupte. Parlamentarii ÅŸi deputaÅ£ii sunt în jurul persoanei care s-a aruncat de la unul dintre balcoanele Parlamentului. Printre aceÅŸtia se află Mircea Geoană, premierul Emil Boc ÅŸi Ioan BotiÅŸ. Parlamentarii au spus că acesta era un cetăţean obiÅŸnuit. Din primele informaÅ£ii, se pare că omul ar fi strigat "Pentru tine, Boc", în timp ce s-a aruncat. Bărbatul, electrician la TVR, avea un tricou pe care scria: "Ne-aÅ£i ucis viitorul!".

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat a declarat că pacientul care a fost luat de la Parlament a ajuns la Spitalul Universitar. Acesta este conştient, iar din primele examinări se pare că este vorba despre o fractură.

Parlamentarii au rămas fără cuvinte în faţa gestului de disperare al bărbatului. Cei mai mulţi dintre ei nu au vrut să facă niciun fel de declaraţii, la ieşirea din Parlament. Incidentul a fost urmărit de PSD-istul Mugurel Surupăceanu, care se afla în zona în care a picat bărbatul. "Eu eram în apropierea locului unde a căzut. L-am auzit strigând: Am copil de şapte ani, nu mai am cu cel să-l întreţin. Omul a ajuns, este clar, la limita răbdării. M-am uitat în direcţia lui câteva secunde. Nu am ştiut că se va arunca. L-am văzut cum s-a prăbuşit pe o bancă de acolo", a declarat, la Realitatea TV, Mugurel Surupăceanu.Conform parlamentarilor, bărbatul are doi copii, dintre care unul cu handicap, căruia i-a fost retrasă indemnizaţia.


http://www.cotidianul.ro/132935-Adrian- ... l-plenului


Attachments:
Sobaru.jpg
Sobaru.jpg [ 21.18 KiB | Viewed 5481 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 27 Dec 2010 23:10 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3297
Primarul Braşovului i-a permis lui Copos să înceapă lucrările la hotelul Sport fără autorizaţii

de OVIDIU PETROVICI

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat luni la inaugurarea hotelului Sport din Poiana Braşov că i-a permis omului de afaceri George Copos să înceapă lucrările fără autorizaţii, pe care le-a primit în paralel cu modernizarea unităţii turistice, informează Mediafax.

Scripcaru a explicat cum cu câteva luni în urmă a fost vizitat de Copos, care i-a spus că vrea să investească în Poiana Braşov.
"A început să intre în detalii şi i-am spus de ce vorbeşte atât de mult şi de ce nu trece la treabă. Mi-a spus: «Păi nu am toată procedura, toate documentaţiile depuse şi nu am toate aprobările şi autorizaţiile necesare». Şi i-am spus: «Consideră din acest moment că ai absolut tot ce îţi trebuie şi
cuvântul meu este autorizaţie pentru începerea lucrărilor în Poiana Braşov»", a spus Scripcaru.
El a adăugat că hotelul Sport nu este singura investiţie în Braşov care "are parte" de un astfel de tratament.

"Îmi place să risc, îmi place să fiu responsabil şi să-i sprijin pe cei care au curaj şi care fac asemenea investiţii. Pentru că un investitor, dacă începi să-l bagi în proceduri şi în etape foarte multe, pierde şi mult timp şi se şi descurajează", a afirmat primarul.
El a explicat că în perioada lucrărilor a vizitat de mai multe ori şantierul de la hotelul Sport, cât timp Copos nu era prezent.
"Constatam că lucrurile sunt într-o continuă miÅŸcare, urmăream ÅŸi constructorii, ÅŸi de multe ori am discutat ÅŸi eu cu ei ÅŸi le-am atras atenÅ£ia faÅ£ă de anumite lucruri.
Le-am spus cum să facă ca să se mişte mai repede şi fără să-i vadă nimeni pentru că, nu-i aşa, lucram în paralel şi la documentaţii, dar trebuia să câştigăm şi timp, pentru ca sezonul rece să ne prindă cu această investiţie finalizată", a mai spus Scripcaru.

Omul de afaceri George Copos a deschis, luni, hotelul Sport din Poiana Braşov, clasificat la patru stele, care a fost renovat în urma unor investiţii de 11 milioane euro.


http://www.romanialibera.ro/actualitate ... 11289.html

Viata bate filmul. Realitatea intrece orice fictiune.
Daca o investitie de milioane de euro nu trebuie sa se desfasoare in legalitate, de ce ar trebui asta pentru altele mai marunte?

Eu am mai intalnit functionari publici care sa se laude ziua in amiaza mare ca "asteapta clientul", dar niciodata intr-o maniera atat de explicita. Cum am putea cataloga accesul suprem de paranoia, descifrabil in articolul citat? Va las pe voi sa apreciati:

- autodenunt penal la misto;
- momentul inefabil al nasterii unui zeu;
- discurs de premiul I, la categoria "ma pis pe legile voastre";
- cuvantare la parastasul statului de drept;
- instigare la infractionalitate;
- reclama la propria coruptie, in speranta unor noi clienti ("pai daca pana si Marele Copos mi-a iesit pe interval...");
- victoria definitiva a feudalismului in Romania;
- o gafa incredibila;
- un acces de sinceritate;
- un caz de competenta medicala;
- din toate cate putin.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 28 Dec 2010 06:51 
Offline

Joined: Wed 24 Oct 2007 21:27
Posts: 30
Legea e pentru prosti, desteptii o ocolesc iar smecherii sar peste ea! :evil:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 13 Jan 2011 21:35 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Hunedoara: Candidatul PDL la Primăria unei comune, acuzat că a folosit elevi la un miting electoral

Candidatul PDL la Primăria comunei hunedoarene Baru Mare este acuzat că a folosit mai mulÅ£i elevi ÅŸi copii de grădiniÅ£ă la un miting electoral împotriva PNL. Duminică, în localitate vor avea loc alegeri pentru un nou primar. Inspectoratul Åžcolar a declanÅŸat o anchetă, iar dacă profesorii vor fi găsÅ£i vinovaÅ£i că i-au adus pe copii la miting, ar putea fi excluÅŸi din învăţământ.

Elevii şi preşcolarii din comuna Baru Mare au fost aduşi în faţa căminului cultural, pentru a boicota o acţiune electorală a PNL. Copiii le-au strigat liberalilor "Hoţii!", şi au scandal mai multe lozinci în favoarea candidatului PDL la primărie, Daniel Răducanu.

Candidatul PDL este acuzat că i-ar fi organizat pe copii. La finalul mitingului, aceştia au mărşăluit prin localitate, pe marginea şoselei, pe unde circulau maşuni, deşi afară se înserase. Poliţiştii au fost destul de evazivi când au fost întrebaţi dacă mitingul avea autorizaţie.

Localnicii din Baru Mare spun că părinţii copiilor ar fi trebuit să le interzică să participe la o acţiune politică şi îi acuză pe profesori că şi-au manipulat elevii.

La rândul lor, liberalii vor cere demisa directorului şcolii şi a inspectorului şcolar din judeţ

Şeful Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara, Alexandru Lăutaru, susţine că a aflat despre implicarea elevilor în acţiunile PDL, după ce avusese loc mitingul. Dacă ancheta pornită va scoate la iveală vina vreunui profesor, acesta va fi sancţionat.

Alegerile de la primăria Baru Mare vor avea loc duminică. Primarul comunei, Daniel Răducanu, a demisionat din funcţia obţinută în calitate de membru PNL şi a candidat pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 3 Hunedoara din partea PDL. A pierdut însă fotoliul de deputat iar acum vrea din nou scaunul de la primărie.


http://www.antena3.ro/politica/hunedoar ... 16664.html


Attachments:
catindat pedele.jpg
catindat pedele.jpg [ 69.32 KiB | Viewed 5313 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 17 Jan 2011 15:20 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
De azi, PDL mai are un primar
Consilierul Elenei Udrea a câştigat alegerile în Baru Mare


Se înşală amarnic cei care cred că PDL s-a resemnat cu gândul că a pierdut deja partida şi că din 2012 va trece cuminţel în opoziţie. Ei bine, nu! Partidul-stat se pregăteşte asiduu să câştige alegerile locale şi parlamentare din 2012. Cumpărând voturi, fraudând voturi, minţind alegători, aşa cum le stă în fire pedeliştilor.

Dovada că lucrurile stau exact aşa este modul în care s-au desfăşurat şi s-au finalizat alegerile anticipate din diverse primării din ţară sau din colegii electorale care s-au eliberat. Ultimul exemplu de acest fel este acela al alegerilor anticipate pentru postul de primar al localităţii Baru Mare din judeţul Hunedoara. În această comună, alegerile au fost câştigate de candidatul PDL, Daniel Răducanu, consilierul Elenei Udrea.

Rezultatele oficiale, anunţate de Biroul Electoral de Circumscripţie, au confirmat victoria lui Daniel Raducanu, care a obţinut 956 de voturi valabil exprimate. Pe poziţia a doua s-a situat candidatul PNL, Acsente Bolesc, cu 818 voturi.

Diferenţa au făcut-o alegătorii din satul Livadia, care au votat masiv cu reprezentantul PDL. La ora 21.00, prezenţa la urne a fost de 79,24% din populaţia cu drept de vot.

Alegerile din comuna hunedoreană Baru Mare au fost săptămâna trecută pe prima pagină a buletinelor de ÅŸtiri, întrucât Daniel Răducanu a fost acuzat că a folosit mai mulÅ£i elevi ÅŸi copii de grădiniÅ£ă la un miting electoral împotriva PNL. Inspectoratul Åžcolar a declanÅŸat o anchetă, iar dacă profesorii vor fi găsiÅ£i vinovaÅ£i că i-au adus pe copii la miting, ar putea fi excluÅŸi din învăţământ.

Elevii şi preşcolarii din comuna Baru Mare au fost aduşi în faţa căminului cultural pentru a boicota o acţiune electorală a PNL. Copiii le-au strigat liberalilor "Hoţii!" şi au scandal mai multe lozinci în favoarea candidatului PDL la primărie, Daniel Răducanu.


http://www.cotidianul.ro/135007-Consili ... -Baru-Maru


Attachments:
Raducanu.jpg
Raducanu.jpg [ 32.66 KiB | Viewed 5252 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 17 Jan 2011 15:21 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Protest in Constanta.


Attachments:
Protest personal MAI la Constanta.jpg
Protest personal MAI la Constanta.jpg [ 111.84 KiB | Viewed 5253 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 18 Jan 2011 01:43 
Offline
User avatar

Joined: Fri 25 Nov 2005 01:18
Posts: 619
Cotidianul wrote:
Franţa şi Germania cer oficial amânarea intrării României în Schengen


Inca avem noroc ca nu suntem decuplati de Bulgaria, desi nu exclud ca, in viitorul apropiat, Bulgaria sa adere singura la Schengen, fara noi. De ce?
1. Ruta feroviara de mare viteza care se contureaza si care va uni China cu Bulgaria via Iran si Turcia; UE va trebui sa tina cont ca Bulgaria va deveni o piata de desfacere importanta pentru produsele chinezesti si turcesti si va trebui sa acorde tarii respective anumite facilitati; in caz contrar, Bulgaria va "vira" spre comertul cu produse orientale in detrimentul celor europene
2. Comportamentul diplomatiei romane este unul obraznic chiar daca, din punctul de vedere al principiilor, e corect. Baconschi da lectii celor din UE. Atitudinea diplomatiei bulgare e mult mai civilizata. Bulgaria nu si-a permis sa santajeze UE cu aderarea Croatiei si tare ma tem ca asa-zisul raport negativ pe frontierele terestre sunt un motiv de a inchide gura autoritatilor de la Bucuresti, pentru a nu le victimiza; la fel si gestul Frantei de a cere timp suplimentar de studiu
3. Nu trebuie uitat ca aderarea Serbiei la UE si Schengen poate fi accelerata. Iar aderarea Serbiei la Schengen inseamna ca spatiul de libera circulatie va ocoli Romania pe la sud-vest si sud.
4. O aderare singulara a Romaniei la Schengen = dezastru pentru UE. Bulgaria poate apela la clauza de retragere din UE iar UE se va rupe, din nou, in doua; Grecia + Cipru pe de o pare, restul UE de cealalta parte. UE a insemnat, si pentru Romania, si pentru Bulgaria, o serie de restrictii. Ori, restrictiile fara avantaje nu duc la nimic bun iar atuul cu calea ferata chinezo-turco-bulgara e un motiv in plus de regandire a strategiei UE.
5. Proiectul rutei Paris-Shanghai - extrem de benefic pentru nord-vestul si nordul Romaniei - nu s-a concretizat pana in prezent. Deci, Romania nu poate "juca tare" asa cum poate face Bulgaria. Turcii deja foreaza langa tramtoarea Bosfor in timp ce linia cu ecartament normal pe care UE intentiona sa o construiasca pe teritoriul Kazahstanului (Emba-Moyynty-Druzhba) inca nu exista.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 08 Feb 2011 23:34 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
De data asta cred ca Basescu va juca table, deoarece sah o sa joace Vasile Blaga. Blaga l-a facut presedinte pe Basescu nu "romanii..aaa...maaa" (vorba zoaio-bahica a marinarului de la Anvers) si ambii stiu foarte bine cum (prin furt, evident). Sa nu uitam insa ca Basescu este un monstru colectiv, o hydra ce mai are inca niste capete...

Traian Băsescu, dezamăgit total. PDL-ul îl disprețuiește pe președinte

Quote:
Băsescu, atac la Blaga

- Atât a înţeles el din nevoia de a stabiliza România (n.r replică la declarația lui Vasile Blaga potrivit căruia Guvernul ar trebui să termine cu măsurile dure)

-Cine se bate pentru putere să-şi amâne foamea de putere


Textul integral aici: http://www.impactnews.ro/Editoriale/LIV ... -TVR-48523


Attachments:
Bahicescu.jpg
Bahicescu.jpg [ 14.48 KiB | Viewed 5146 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun 27 Feb 2011 21:11 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Hotoaica obraznica, inca in libertate.

Roberta Anastase: 76% dintre români sunt nehotărâţi şi aşteaptă rezultatele guvernării noastre

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat astăzi că 76% dintre români sunt nehotărâţi în ceea ce priveşte preferinţele electorale şi că aşteaptă să vadă rezultatele guvernării


Ea a subliniat că PDL trebuie să explice populaţiei că "succesul în 2012 va fi de partea celor buni şi drepţi", transmite Agerpres.

"ÃŽn urma ultimelor sondaje de opinie, am constatat că ceva este în neregulă: PSD pe primul loc, cu un procent rezonabil, PNL pe locul doi, tot cu un procent rezonabil, iar pe locul trei PDL. AÅŸa că stau ÅŸi mă întreb care este logica să se unească locurile unu cu doi să bată locul trei. Åži am găsit răspunsul: aceste sondaje se referă la 24% din respondenÅ£i. Restul de 76% sunt nehotărâţi, pentru că aÅŸteaptă să vadă rezultatele guvernării noastre. De fapt, cei 76% dintre respondenÅ£i, care reprezintă o majoritate covârÅŸitoare, înÅ£eleg că nu este alternativă în momentul de faÅ£ă ÅŸi sunt dispuÅŸi să vină alături de noi. De aceea, trebuie sa înÅ£elegem să ne mobilizăm ÅŸi să explicăm populaÅ£iei că succesul în 2012 va fi de partea celor buni ÅŸi drepÅ£i", a spus Roberta Anastase, la Vaslui, în cadrul unei ÅŸedinÅ£e de partid.


http://www.adevarul.ro/actualitate/poli ... entsPage-1


Attachments:
Roberta AnaFura.jpg
Roberta AnaFura.jpg [ 34.31 KiB | Viewed 5122 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 07 Mar 2011 08:48 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Bun, am inteles ca l-ati votat pe obscurul profesoras, numit politic inspector scolar judetean, datorita numelui sau sasesc, dar de ce-ati votat FDGR pt. Consiliul local? "Ca primarul sa aiba liniste si sustinere, pt. promovarea proiectelor sale". Parca am mai auzit placa asta hodorogita.

Johannis: Mulţumesc, dar nu am nevoie

Preşedintele PSD, Victor Ponta a lansat săptămâna trecută posibilitatea ca la Sibiu, ca şi în alte câteva oraşe, Uniunea Social-Liberală să susţină un candidat independent sau din alt partid în afara PD-L

Scopul: blocarea unui posibil candidat PD-L să ocupe funcţia de primar. "Ca şi la Bucureşti sau Sibiu, şi la Timişoara nu exclud absolut deloc ideea ca USL să susţină un candidat independent, care are şansele cele mai mari de a câştiga alegerile, lucru valabil şi pentru consiliile judeţene. Exclud doar să susţinem vreun PDL-ist", a spus Ponta în cadrul unei întâlniri cu social-democraţii din Timişoara.

Vestea nu l-a impresionat deloc pe Johannis. Întrebat de declaraţia liderul PSD, Johannis a răspuns sec: “Nu a venit nimeni din USL să-mi propună ceva”. Întrebat dacă îi este indiferentă posibilitatea ca USL să-l susţină la locale primarul a răspuns afirmativ.

Nu ar fi prima dată când o organizaÅ£ie locală l-ar susÅ£ine pe primar în campania electorală. Liberalii au renunÅ£at la alegerile locale din anul 2008 să mai pună pe liste un candidat anunţând că-l susÅ£in pentru această funcÅ£ie pe Klaus Johannis. Această decizie nu i-a ajutat pe liberali, din contră. La alegerile locale din 2004, când PNL Sibiu l-a avut candidat pe Gheorghe Tuluc la funcÅ£ia de primar, liberalii au strâns 8,85% din totalul de voturi. ÃŽn 2008, liberalii au strans doar 6,91%. Lipsa unui candidat al PNL i-a ajutat însă pe social-democraÅ£i ÅŸi pe democrat-liberali. PSD ÅŸi PD-L au strâns mai multe voturi în alegerile din 2008, faÅ£ă de cele din 2004.


Alegeri pentru CL Sibiu 2008

FDGR – 58,23%

PSD – 11,71%

PD-L - 15,58%

PNL - 6,91%

Alegeri pentru CL Sibiu 2004

FDGR – 60,43%

PSD – 9,44%

PD – 6,12%

PNL – 8,85%

http://www.turnulsfatului.ro/6732/johan ... evoie.html


Attachments:
Klaus Iohannis.jpg
Klaus Iohannis.jpg [ 168.47 KiB | Viewed 5100 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 07 Apr 2011 18:44 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
DICTATURA LUI IOHANNBULEA

Să spui că Sibiul este condus de Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), o formaÅ£iune etnică despre care românii din alte părÅ£i ale ţării nici nu au auzit, este totuÅŸi exagerat ÅŸi neconform cu realitatea. Sibiul nu este condus politic de întreaga organizaÅ£ie etnică în cauză, ci de Klaus Werner Iohannis ÅŸi apropiaÅ£ii săi. Fiindcă atunci când spui F.D.G.R., zici automat Klaus Iohannis care, paradoxal, mai întâi ÅŸi-au pus mâinile pe municipiul Sibiu, mai apoi pe restul judeÅ£ului, prin marionetele sale ÅŸi doar după aceea a preluat controlul propriei organizaÅ£ii, cea care l-a lansat în viaÅ£a politică ÅŸi i-a oferit traiul bun al parvenitismului. Devenit preÅŸedinte al F.D.G.R.-ului în anul 2002, la doi ani după ce a fost ales primar, Klaus Iohannis a avut grijă să-l năşească pe preÅŸedintele acestei organizaÅ£ii etnice la nivel de Transilvania, Paul-Jürgen Porr devenindu-i fin de cununie ÅŸi aducându-l de la Cluj la Sibiu. Aici a primit imediat locuinÅ£ă de la Primărie, primarul replicând ziariÅŸtilor că finul său „nu o să stea ca un sărăntoc în gazdă", cu aceeaÅŸi aroganÅ£ă ariană, cu care a avut grijă să ne obiÅŸnuiască Iohannis chiar din primul mandat de primar. Celălalt fin pe care l-a cununat Iohannis este sasul Andreas Huber din comuna Cristian, emigrat în Germania ÅŸi revenit ca om de afaceri în România. Acesta, cunoscut ca membru marcant al masoneriei de limbă germană, a fost numit recent consul onorific al Austriei (!) la Sibiu. Uite aÅŸa F.D.G.R. a devenit o afacere de familie a grupului de interese condus de primarul sibian! Klaus Iohannis, cu alură ÅŸi infatuare tipic naziste, nu s-a mulÅ£umit cu stăpânirea judeÅ£ului Sibiu ÅŸi germanizarea forÅ£ată a acestuia. ÃŽmpins de la spate de statul german ÅŸi masoneria europeană, s-a vrut chiar premier al României. Doar naivii pot să creadă că „iniÅ£iativa" propunerii i-a aparÅ£inut „liberalului" Crin Antonescu! Acesta nici măcar nu a jucat un rol umil de figurant în „piesă", fiind doar un banal obiect de recuzită, o portavoce.

Atitudinea lui Klaus Werner Iohannis, de dictator autentic, a fost conturată clar în mandatul 2004-2008, când prin votul ciudat al sibienilor s-a obţinut majoritatea pentru F.D.G.R. în Consiliul Local. Şedinţele acestui consiliu au devenit nu doar plictisitoare, ci pur şi simplu penibile. Toate proiectele de hotărâri aparţin în exclusivitate primarului, iar votul în unanimitate a devenit un ritual de aprobare al maşinăriei germane de vot. Conform disciplinei prusace, acest angrenaj a fost programat pentru docilitate şi susţinere totală. Dictatura s-a extins la nivel judeţean, deoarece şi în Consiliul Judeţean saşii fac legea, iar preşedintele Bottesch, subordonat pe linie de O.N.G. lui Iohannis, preşedinte al F.D.G.R., execută ca o marionetă tot ce-i dictează acesta din urmă. Democraţia a dispărut complet din F.D.G.R. în anul 2007, când acesta s-a declarat oficial succesor al Grupului Etnic German (Deutsche Volksgruppe), organizaţie hitleristă dizolvată de Puterile Aliate din al Doilea Război Mondial.

Singura reacÅ£ie publică la dictatura personală a lui Klaus Iohannis a venit de unde se aÅŸtepta mai puÅ£in, chiar din partea unui sas, consilier local. Astfel, în februarie 2008, în plină ÅŸedinÅ£ă a Consiliului Local, domnul consilier Kurt Klemens i-a spus răspicat primarului: „Mi-e ÅŸi ruÅŸine să mai spun că sunt consilier local. Ne facem de tot c***tul... ÅŸi dumneavoastră ÅŸi consilierii ÅŸi toată primăria" . Ca urmare, acelaÅŸi domn Kurt Klemens a cules „roadele" acelei nesupuneri de moment, fiind „recompensat" cu radierea sa de pe lista cu candidaÅ£i ai Forumului la alegerile din 1 iunie 2008. O atitudine tipic dictatorială: pusul pumnului în gură ÅŸi înlăturarea opozanÅ£ilor sau a celor care-ÅŸi permit să critice, chiar dacă fac parte din aceeaÅŸi tabăra. Führerul Å£ine foarte mult la imaginea organizaÅ£iei sale etnice, dar mai ales la propria imagine, pe care nu are voie să o maculeze nimeni, cu atât mai mult cei de aceeaÅŸi naÅ£ionalitate! Din motive similare, Iohannis l-a forÅ£at pe cel mai vechi consilier F.D.G.R. să demisioneze. ÃŽn 27 ianuarie a. c., Hans Klein ÅŸi-a dat demisia din Consiliul Local Sibiu, pretextând vârsta sa de 70 de ani. Aiurea! Motivele reale sunt colaborarea cu Securitatea (dosarul nr. 3241/2/2009, care se judecă la ÃŽnalta Curte de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie ÅŸi a avut termen în 1.03.2011, dar pronunÅ£area a fost amânată pentru 15 martie) ÅŸi procesul de la Judecătoria Sibiu (dosar nr. 13354/306/2010, cu termen în 1 aprilie 2011 - sperăm ca soluÅ£ia să nu fie o păcăleală!) privind revizuirea sentinÅ£ei judecătoarei Maria Morar, emisă în urma cererii depuse de acelaÅŸi Hans Klein pentru recunoaÅŸterea oficială a calităţii de succesor al organizaÅ£iei naziste Grupul Etnic German pentru Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.). Scandalurile care se profilează, pe aceste două subiecte, pot să ÅŸubrezească până ÅŸi scaunul de primar pe viaÅ£ă al preÅŸedintelui acestei organizaÅ£ii etnice. AÅŸa că, demisia lui Hans Klein a fost hotărâtă de Klaus Iohannis pentru nealterarea imaginii formaÅ£iunii pe care o conduce, dar mai ales pentru păstrarea intactă a propriei imagini, în perspectiva alegerilor de anul viitor.

Un alt dictator autentic este Ilie Carabulea, cel mai bogat om din judeţul Sibiu şi cu o poziţie fruntaşă în topul celor mai avuţi oameni din România. Acesta conduce cu o mână de fier multiplele sale firme şi afaceri, iar angajaţii lui nu au dreptul democratic elementar de a fi reprezentaţi de vreun sindicat. Carabulea este partener „tradiţional" al primarului sas, atunci când vine vorba de tocat bani publici. Aici nu mai este vorba de politică sau de orgolii naţionaliste, ci de lăcomie în stare pură! Cei doi sunt puternic uniţi nu doar prin zeul la care se închină amândoi: BANUL, ci şi prin liota de „peştişori" care roiesc pe lângă boturile lor însângerate de „rechini" hrăpăreţi. Un astfel de „peştişor", care ciugulea firimituri de la masa „rechinilor", era şi Florin Apostu, fostul prim-procuror, proaspăt picat în „plasa" D.N.A.-ului. Acesta şi cu Ilie Carabulea sunt capetele de afiş ale procesului de la Curtea de Apel Constanţa, unde cei doi sunt inculpaţi, alături de alţii, pentru comiterea de infracţiuni asimilate actelor de corupţie. Dar, contrar tuturor evidenţelor privind modul dictatorial în care inculpatul Ilie Carabulea îşi conduce firmele, martorii proveniţi de la firmele acestuia au susţinut în faţa instanţei constănţene că patronul Ilie Carabulea nu mai ia deciziile executive în firmele care compun „holdingul" său. Adică - vezi Doamne! - marele patron, renumit pentru rapacitatea sa şi dorinţa sa de a ţine absolut totul sub control personal, a devenit un fel de chibiţ pe lângă firmele create de el. Aiurea! Se depun eforturi considerabile pentru ca hapsânul Ilie Carabulea (mituitorul) să fie scos „basma curată". În schimb, pentru fostul prim-procuror Florin Apostu (mituitul) şansele de salvare sunt minime.

Klaus Iohannis şi partenerul său de afaceri pe bani public, Ilie Carabulea, reprezintă două repere imorale ale puterii despotice. Aviditatea lor pentru putere şi implicita goană după bani, câţi mai mulţi bani, au constituit liantul care i-a legat pe cei doi şi a format prietenia germano-română de tip mafiot. Aceştia s-au susţinut reciproc, primarul rezervând permanent „felii" cât mai mari din „tortul" banilor publici pentru magnatul sibian. În contrapartidă, Ilie Carabulea a transformat ziarul „Tribuna", pe care l-a cumpărat special pentru intoxicarea şi manipularea sibienilor, într-o autentică şi constantă... tribună electorală pentru Klaus Iohannis! Alianţa aceasta, cu implicaţii politico - administrative - financiare, a fost în detrimentul Sibiului, care a fost îngenuncheat de către cei doi: Iohannis şi Carabulea... Iohannbulea.


http://sibiu.justitiarul.ro/index.php/e ... bulea.html


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 09 Apr 2011 12:48 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3297
Quote:
Johannbulea

Articolul omite cel mai important "amanunt", si anume gradul (stelele) pe care le poarta pe umeri cei doi. De fapt, chiar cheia explicatiei a ce se intampla in Romania de 21 de ani incoace.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 09 Apr 2011 12:49 
Offline
User avatar

Joined: Fri 25 Nov 2005 01:18
Posts: 619
Cred ca si doamna ministru al transporturilor si-ar putea gasi loc aici.
-Doreste inchiderea liniei 219 (Valcele-Ramnicu Valcea) in loc sa o reabiliteze; e drept ca ar costa niste bani iar concurenta rutiera ar primi o lovitura iar treaba asta nu convine multora
-Doreste inchiderea unor linii din Constanta. Amintesc doar cea care trecea prin tunel.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 09 Apr 2011 18:51 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7774
Ambele linii NU (MAI) EXISTĂ ÎN TEREN DE PESTE 10 ANI! De fapt, ea vrea să acopere furturile comise în ultimii 20 de ani.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 11 Apr 2011 15:10 
Offline
User avatar

Joined: Fri 25 Nov 2005 01:18
Posts: 619
Dr2005 wrote:
Ambele linii NU (MAI) EXISTĂ ÎN TEREN DE PESTE 10 ANI! De fapt, ea vrea să acopere furturile comise în ultimii 20 de ani.


Sinele, intr-adevar, sunt scoase, dar cum ramane cu:
-tunele si viaductele in cazul liniei 219; viaductul care trece peste Topolog e o adevarata opera de arta
-tunelul in cazul liniei din Constanta
La un moment dat (prin 2006, poate chiar mai tarziu) s-a pus problema refacerii liniei 219. S-au pus, parca, niste dispozitive care sa monitorizeze stabilitatea terenului.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 207 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group