TTT (Transport-Travel-Tourism)

Silviu Sîntea's page
It is currently Thu 28 Mar 2024 18:24

All times are UTC + 3 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Troleibuze la Focsani?
PostPosted: Thu 19 Feb 2009 17:31 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Focsanenii s-ar putea plimba cu troleibuzul

Transportul public local in municipiul Focsani s-ar putea efectua cu troleibuze

Primarului municipiului Focsani, Decebal Bacinschi, ii suride ideea, mai ales ca aceste mijloace de transport nu polueaza. La sfirsitul anului trecut, a fost lansat, in cadrul Programului Operational Regional, proiectul "Planuri integrate de dezvoltare urbana, subdomeniul Centre Urbane". In baza acestui program, se asigura finantarea introducerii transportului ecologic cu troleibuzul.

Cererile pot fi depuse pina cel tirziu pe data de 31 martie, contributia administratiei publice locale fiind de minim 2% din valoarea proiectului. "Mi-ar placea sa avem transport public ecologic in municipiul Focsani. Ar fi convenabil si in ceea ce priveste consumul inregistrat de troleibuze, eu sint convins ca energia electrica va fi cel mai ieftin cumbustibil in viitorul apropiat. S-a discutat despre introducerea troleibuzelor si inainte de Revolutie. Pe strada Cuza Voda chiar au fost montati stilpi speciali pentru astfel de mijloace de transport in comun", a spus edilul.

Incintat de implementarea unui asemenea proiect este si directorul societatii de Transport Public Local (TPL), Ion Diaconu. Acesta a spus totusi ca troleibuzele sint mai scumpe decit midibuzele, iar montarea stilpilor speciali si a substatiilor de transformare a voltajului curentului electric costa pe masura. "Sigur ca ar fi convenabile aceste mijloace de transport deoarece nu produc noxe. Dar, totul se leaga de pretul investitiei, care este destul de mare. Exista un asemenea proiect, cred ca este pe la Consiliul Judetean, institutie de care am apartinut la inceputul anilor '90, inainte de a fi in subordinea Consiliului Local. Proiectul acela a fost intocmit cu multi ani in urma si chiar au fost montati stilpi speciali pentru troleibuze pe strada Cuza Voda, care si acum sint acolo. Apoi, ideea a fost abandonata, nu stiu de ce. Troleibuzele sint mai scumpe, dar au o durata de viata mai mare decit midibuzele. Plus ca ar trebui sa construim garaje noi, cu linii de contact. Practic ar trebui sa o luam de la zero", a afirmat Ion Diaconu.

Uniunea Europeana asigura fonduri consistente pentru infrastructura de transport public, tinind cont de trei elemente esentiale: economie, ecologie si ergonomie.


Andriana VLASIE, Monitorul de Vrancea, 19.02.2009
http://www.monitorulvn.ro/?stire=6841


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 12 Feb 2011 01:02 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Bacinschi viseaza sa mearga cu troleibuze prin Focsani

Primaria Focsani pregateste o serie de proiecte pentru accesarea de fonduri europene. Unele dintre acestea se refera la infiintarea unei infrastructuri de transport urban nepoluant

Municipalitatea are in pregatire si o serie de proiecte europene care au in vedere sursele de energie regenerabile. Unul dintre aceste proiecte vizeaza construirea unei retele de transport urban de troleibuze in Focsani si altul asigurarea iluminatului public in oras din surse de energie neconventionala.

"Acum citeva zile am primit de la Ministerul Dezvoltarii o adresa prin care ni se aduce la cunostinta ca potrivit recomandarilor europene s-a stabilit un program de ajutor pentru redresarea economica prin acordare de asistenta financiara pentru proiecte din domeniul energiei. Aici se da termen ca pina pe 19 februarie a.c. sa depunem la Prefectura Vrancea citeva propuneri de proiecte. Noi vom incerca sa propunem patru proiecte, printre acestea se numara crearea unei surse de energie regenerabila si includerea iluminatului public in aceasta. Dupa aceea incercam sa vedem daca avem posibilitatea infiintarii unui transport urban nepoluant pe retele electrice. Si ar trebui sa discutam aici de troleibuze. Stocarea energiei electrice prin infrastructuri locale ar fi un alt proiect care il vom depune pina pe 19 februarie", a explicat primarul Decebal Bacinschi
.

http://www.ziaruldevrancea.ro/index.php?articol=60195


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 15 Feb 2011 12:32 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Transportul în comun nu va mai polua aerul în Focşani/Vezi ce soluţie au găsit autorităţile

Primăria a găsit o variantă să „cureţe" aerul: accesarea de fonduri europene pentru proiecte bazate pe energie verde. Uniunea Europeană asigură fonduri importante de bani pentru proiecte care se bazează pe surse de energie regenerabilă, iar Primăria Focşani încearcă să profite de acest lucru.

Primăria municipiului Focşani va depune până la sfârşitul acestei săptămâni la Ministerul Dezvoltării două proiecte legate de posibilitatea ca oraşul să beneficieze de energie ecologică. Acestea se referă la introducerea în premieră a troleibuzelor ca mijloace de transport în comun, dar şi asigurarea iluminatului stradal din surse de energie neconvenţională.

„Vrem să înfiinţăm un transport public nepoluant pe reţele electrice şi mă gândesc aici la troleibuze. Energia electrică va fi cel mai ieftin combustibil în viitorul apropiat şi trebuie să profităm de aceste avantaje", spune primarul Decebal Bacinschi, conştient că înfiinţarea reţelei de troleibuze presupune costuri importante.

Ideea introducerii de troleibuze în Focşani nu este una nouă, înainte de 1989 fiind făcuţi câţiva paşi în acest sens, însă proiectul nu s-a materializat. „Pe strada Cuza Vodă există şi acum stâlpi montaţi special pentru troleibuze. Astfel de mijloace ar fi convenabile pentru viitor, având în vedere că s-a anunţat că peste câţiva ani va exista o criză a combustibililor proveniţi din ţiţei. Numai că e vorba de bani mulţi şi fără bani europeni nu se poate face nimic. Un troleibuz costă 250.000 de euro, dar trebuie construite linii de contact, staţii de redresare care să dea tensiune pe traseu", precizează Ionel Diaconu, directorul SC Transport Public Focşani.

Focşănenii nu sunt reticienţi la nou, dar vor ca autorităţile să se implice mai mult şi să vorbească mai puţin. „Din câte ştiu eu, Piaţa Unirii se face tot din fonduri europene. Dar în schimb vedem că acolo nu se munceşte nimic şi termenul de finalizare este mereu amânat. Aşa şi cu troleibuzele: promisiuni multe, dar fapte puţine", spune Nicolae Cojocaru, din Focşani.

Focşani, oraş poluat

Reprezentanţii Agenţiei de Protecţia Mediului spun că Focşaniul face parte din categoria aglomerărilor urbane poluate. „La Focşani este depăşit nivelul de pulberi fine în suspensie, adică atmosfera este poluată din cauză că nu sunt spaţii verzi, din cauza aglomeraţiei. Cred că ideea cu troleibuzele este binevenită", ne-a declarat Adran Colin, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vrancea.
.

http://www.adevarul.ro/locale/focsani/T ... 57306.html


Attachments:
Focsani.jpg
Focsani.jpg [ 39.02 KiB | Viewed 7245 times ]
ADVAZI20110215_0002[1].pdf [404.02 KiB]
Downloaded 328 times
-locale-focsani-transportul-comun-nu-mai-polua-aerul-focsanivezi-solutie-gasit-autoritatile-1_50ace4617c42d5a6638b5495-index.pdf [89.77 KiB]
Downloaded 200 times
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 29 Jan 2013 16:18 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Quote:
Anul viitor se pregătesc proiectele prioritare pentru finanţare europeană în perioada 2014-2020. Primarul Decebal Bacinschi doreşte să mai acceseze fonduri şi pentru reabilitarea altor unităţi de învăţământ din oraş, pentru reabilitarea energetică a blocurilor de locuinţe, pentru reabilitarea sistemului de iluminat public, dar şi pentru un proiect pentru realizarea unei linii de troleibuze în oraş.


21.12.2012
http://www.monitorulvn.ro/articole/vide ... 39653.html


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group