TRANSPORT PUBLIC

Transportul public din Romania si din lume. Unicul forum cu informatii corecte, oficiale!
It is currently Sun 20 Jun 2021 02:42

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: 14-15 noiembrie
PostPosted: Sat 17 Nov 2012 00:05 
Azi suntem în 16 noiembrie 2012. Am aşteptat ca măcar cineva de la Braşov să-şi amintească de 14-15 noiembrie 1987. A avut dreptate cine a zis că românul uită repede.... Păcat. Este unul din exemplele de cum se uită istoria, nu numai a transportului. Somn uşor şi toate cele bune.


Top
  
 
 Post subject: Re: 14-15 noiembrie
PostPosted: Sat 17 Nov 2012 15:35 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3301
bucsan wrote:
Azi suntem în 16 noiembrie 2012. Am aşteptat ca măcar cineva de la Braşov să-şi amintească de 14-15 noiembrie 1987. A avut dreptate cine a zis că românul uită repede.... Păcat. Este unul din exemplele de cum se uită istoria, nu numai a transportului. Somn uşor şi toate cele bune.

N-as fi dorit sa intervin, dar se impune deci.
Nu e vorba de nici o uitare, ci de o mare tristete in legatura cu pervertirea acestui fragment de istorie recenta, in principal astfel:

1. Nu s-a putut cerceta si explica pe deplin revolta de la 15.11.87. In afara de partea spontana, a existat indubitabil si partea provocata, respectiv informatorii amestecati printre oameni, care au stimulat din vreme nemultumirile, au provocat inspre deplasarea in centru, spre nesupunere si spre violenta. Aici se pare ca a existat un fel de "repetitie generala" pentru ce avea sa vina in 89. Si mai edificator este faptul ca militia a permis manifestantilor sa marsaluiasca 4 km (circa 1 ora) pana in centru, sa intre in sediul PCR si sa inceapa devastarile. Ori este stiut ca asa ceva nu se putea intampla fara o larga complicitate, caci pana si vanzatoarele de loz in plic sau de bilete si dispecerele IJTL din cabinele de urmarire a circulatiei aveau instructaj de a informa imediat in astfel de cazuri, iar in ziua respectiva, fiind alegeri, toata militia si armata era la posturi.
2. Niciuna din filmarile efectuate de Organe nu au fost puse la dispozitie nici pana azi. Nici macar un film existent in strainatate nu poate fi vizionat. Evident, in filmari pot apare aspecte ce nu se doresc lamurite.
3. Din pacate, exact cei ce ar fi trebuit sa pretuiasca mai mult jertfele au terfelit, pentru avantaje materiale sau cedand santajelor, memoria acestora. "Seful" revoltatilor a ajuns in aceeasi parte politica cu unul dintre cei mai celebri anchetatori, ambii parand a nu avea nici o problema cu constiinta. Iata un articol mai vechi in reluare, dar care sintetizeaza perfect starea de fapt actuala din Brasov:

Batjocura de 15 Noiembrie
Pentru cine sunt comemorarile anuale? Simpozioanele, discutiile, crosurile, popimea si coroanele? Pentru cei care au suferit prin puscarii dupa ce au avut curajul sa arate la Brasov ca romanii mai au demnitate? Pentru cei stalciti in bataie de securisti si acum inghititi de pamant? Sufletele lor isi gasesc oare linistea in fumul tamailor si alinarea in discursurile baloase ale politicienilor?
Unul dintre securistii implicati in mod direct in represiunea manifestantilor din 1987 ranjeste sfidator dintr-o functie privilegiata in chiar administratia Brasovului. El a fost cel care i-a determinat, prin amenintari si santaj, pe judecatorii brasoveni sa condamne 61 dintre muncitorii razvratiti la ani grei de puscarie. Conform marturiilor, securistul ii considera "sleahta de nemernici".
Astazi, buna parte dintre acestia nu mai sunt. Tot astazi, rudele si nemernicii ramasi in viata sustin din taxele lor salariul securistului. Fostul maior de securitate Nicolae Paraschiv ocupa o functie publica de prima mana, fiind secretarul municipalitatii, a doua functie ca importanta, dupa cea a primarului Scripcaru. Toate acestea sunt cunoscute. Dar, niciodata, conducerea Asociatiei "15 Noiembrie 1987" nu a suflat o vorba despre prezenta in structurile publice a celui care a cauzat atata suferinta membrilor sai. Nu a contestat, nu a protestat, a tacut malc. Ba mai mult, seful asociatiei, Florin Postolachi, s-a facut parlamentar cu sprijinul celui care-l tine in brate pe securist, George Scripcaru.
De aceea, manifestarile prezente ale Asociatiei "15 Noiembrie 1987" pot sa aiba orice fel de scop, electoral sau sportiv, dar n-au nicio legatura cu dramele muncitorilor din 1987. Ei sunt in continuare batjocoriti prin prezenta in fruntea orasului, tolerata de Asociatie, a securistului care i-a chinuit.

Acest text a fost scris in urma cu trei ani, tot pe BrasovNews. Ramane cum am stabilit.

http://brasovnews.blogspot.ro/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 14-15 noiembrie
PostPosted: Sat 17 Nov 2012 23:17 
Brassovia wrote:
Nu e vorba de nici o uitare, ci de o mare tristete in legatura cu pervertirea acestui fragment de istorie recenta, De aceea, manifestarile prezente ale Asociatiei "15 Noiembrie 1987" pot sa aiba orice fel de scop, electoral sau sportiv, dar n-au nicio legatura cu dramele muncitorilor din 1987.
Îmi cer scuze dacă postarea mea a sunat cinic. Postările voastre, pentru care vă mulţumesc foarte mult, dovedesc că acei oameni nu au fost uitaţi. Nu cunosc "bucătăria internă" a Asociaţiei 15 noiembrie 1987, nefiind din Braşov. În privinţa manifestărilor comemorative, cu riscul da a supăra, mă întreb ce caută acolo omul (foarte pios, de altfel) al cărui tată a fost comandantul Diviziei Tudor Vladimirescu, divizie înfiinţată de Armata Roşie din prizonierii de război ce au călcat în bocanci un jurământ sfânt depus în faţa celui ce era atunci Comandantul Armatei Române, Regele Mihai I. Cei care nu au vrut să fie trădători de ţară şi de neam, şi-au lăsat oasele în Siberia.


Top
  
 
 Post subject: Re: 14-15 noiembrie
PostPosted: Sun 18 Nov 2012 12:28 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3301
bucsan wrote:
mă întreb ce caută acolo omul...

Cauta un nou loc in parlament, cu imunitatea aferenta in caz de Doamne-Fereste. Fiind prea ilustru pentru Bucurestii natali si simtindu-se probabil nascut a doua oara, dupa abandonarea vechii familii in favoarea tinerei liubite de pe meleaguri ex-CCCP (au ei ceva gusturi exotice in familie), si-a pus acum gatul (?) la bataie pentru binele Brasovului, fiind cu ospitalitate primit de varfurile mafiei transpartinice locale. Va corespunde postului cu siguranta, caci nu exista pericolul de a vrea sa faca intr-adevar ceva, odata ramas acolo sus.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group