TTT (Transport-Travel-Tourism)

Silviu Sîntea's page
It is currently Thu 28 Mar 2024 21:04

All times are UTC + 3 hours




Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
PostPosted: Fri 06 Feb 2015 20:06 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
SLOBOZIA AR PUTEA AVEA TRANSPORT ÎN COMUN CU TROLEIBUZE ACHIZIŢIONATE PRIN FINANŢARE EUROPEANĂ

În momentul de faţă, în municipiul reşedinţă de judeţ sunt în plină desfăşurare trei proiecte pe fonduri europene. Întrucât administraţia locală a prins gustul banilor europeni şi a înţeles că singura cale de a ne dezvolta rapid este aceea de a accesa fondurile europene, pentru sesiunea 2015-2020, municipalitatea şi-a propus să acceseze cât mai multe programe.

Unul dintre aceste programe, care promite o finanţare de aproximativ 20 de milioane de euro pentru fiecare municipiu reşedinţă de judeţ, face referire la planul de mobilitate. Cu alte cuvinte, în această sesiune municipiile reşedinţă de judeţ care vor să îşi dezvolte sau să modernizeze sistemul de transport public vor primi bani europeni, fără a fi nevoie de un concurs de proiecte. Drept urmare, administraţia municipiului reşedinţă de judeţ le propune slobozenilor un proiect ambiţios, care, dacă va fi pus în practică, va schimba faţa oraşului şi ne va aduce în rândul marilor oraşe ale României.

Pentru că singura condiţie a acestor proiecte o reprezintă investiţia în mijloace de transport în comun ecologice, municipalitatea se gândeşte destul de serios să acceseze aceşti 20 de milioane de euro pentru înfiinţarea unui sistem de transport în comun cu ajutorul troleibuzelor. Evident, avantajele unui astfel de sistem de transport în comun sunt numeroase.

Mai multe detalii despre acest subiect am aflat de la primarul Alexandru Stoica, a cărui declaraţie o vom reda în cele ce urmează.

„Din informaţiile pe care le am la acest moment, am înţeles că în această nouă sesiune de finanţare europeană pentru anii 2015-2020, se va pune accent foarte mare pe planul de mobilitate. Pentru fiecare reşedinţă de judeţ din România, este prevăzută o sumă fixă de fonduri europene, care nu va fi accesată prin concurs de proiecte. Ci, este destinată pentru fiecare reşedinţă de judeţ în parte. Din câte am reuşit să aflu, suma ar fi de aproximativ 20 de milioane de euro pentru fiecare municipiu. Aceşti bani au o singură destinaţie: modernizarea transportului public în comun. Condiţia ar fi să eliminăm mijloacele de transport care emit noxe. Astfel, în urma unor discuţii referitoare la cum am putea accesa aceste fonduri, am ajuns la o soluţie: dacă am face noi, un traseu de troleibuz de la gară până în cartierul Slobozia Nouă şi retur? Asta este şi ideea, că nu avem voie să cumpărăm autobuze. Trebuie ca aceste mijloace de transport să aibă emisii zero! Traseul ar putea începe de la gară, pe Matei Basarab până la Slobozia Nouă, se întoarce pe strada Viitor, prin cartierul de tineri, apoi iese pe bulevardul Nordului, ieşim pe Cloşca şi apoi ajunge de unde a plecat. Dacă facem proiectul, primim banii! De ce să nu facem? Ar fi păcat să pierdem această oportunitate. Ar fi grozav să reuşim să facem treaba aceasta. În felul acesta, şi transportul în comun ar fi mult mai ieftin. Până la urmă avem obligaţia să ne modernizăm, să ajungem şi noi în rândul municipiilor europene din statele mai dezvoltate. Problema este că trebuie să facem un plan de mobilitate şi trebuie să găsim o firmă de consultanţă care ştie să facă acest lucru. În momentul de faţă sunt doar şase oraşe în România care au acest plan de mobilitate făcut. Problema este că nu prea avem astfel de firme şi, din câte am aflat, cele şase oraşe care au deja planurile de mobilitate, le-au făcut cu nişte consultanţi din afara ţării, pe banii Băncii Mondiale. Trebuie să facem planul şi apoi proiectul. Dacă totul este bine făcut, vom primi şi banii. Aceşti bani ne-ar ajuta enorm de mult, mai ales că în această sumă intră şi modernizarea căii de rulare. Pe lângă asta, se vor crea şi nişte locuri de muncă noi, dar va fi schimbat şi aspectul oraşului. Rămâne de văzut dacă vom putea face până la Slobozia Nouă. Ne gândim să nu întâmpinăm probleme pentru că vom intra pe drum naţional. Dar vom vedea după ce va fi lansat ghidul solicitantului”, ne-a declarat primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica.


http://www.jurnaluldeialomita.ro/index. ... ol&aid=508


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group