TRANSIRA

Transportul public din Romania si din lume. Unicul forum cu informatii corecte, oficiale!
It is currently Tue 11 Aug 2020 01:34

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed 01 Aug 2007 22:41 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7865
Iata site-ul S.C. ETA S.A., operatorul de transport din Rm. Valcea: http://www.eta-bus.ro/home.htm

Orasul e impartit in 2 zone de tarifare(! nu cred ca am mai vazut asa ceva prin Romania!)

Tarifele, destul de mari:
http://www.eta-bus.ro/tarife.htm

Programele de circulatie. Autobuzele au putine curse pe zi (unele au chiar 1 singura). Microbuzele vin ceva mai des.
http://www.eta-bus.ro/transport.htm


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 15 Nov 2011 11:28 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 49776
Statii de autobuz moderne in Ramnic

Intr-un numar trecut al cotidianului nostru va informam ca Primaria municipiului Ramnicu Valcea va moderniza toate statiile de autobuz de pe raza orasului. Iata ca actiunea de modernizare si amenajare a acestor spatii de asteptare a mijloacelor de transport in comun a inceput. Pana la sfarsitul anului, 33 de statii de autobuz moderne vor fi amplasate in tot municipiul. Acestea vor avea locuri de odihna pentru calatorilor, dar vor fi utilizate si ca suprafete publicitare ce vor fi inchiriate contra cost.

"Preocuparea noastra ca municipalitate pentru a creste confortul cetatenilor municipiului este continua. Modernizarea statiilor de autobuz, precum si innoirea parcului auto al transportatorului public de calatori sunt obiective pentru care am facut mereu eforturi. M-am gandit ca este la fel de important ca autobuzele sa fie moderne, dar si ca oamenii sa nu astepte, in statii, expusi, mai ales daca ploua, ninge sau este vant. Este important sa asiguram si iluminatul in statiile modernizate, in vederea desfasurarii unui trafic sigur si eficient pentru cei care aleg sa circule cu transportatorul public de calatori din municipiu. Asa ca am stabilit un grafic pentru innoirea statiilor de autobuze din oras, demers care se va incheia pana la sfarsitul anului 2011. Modernizarea, la ora actuala, priveste 33 statii de autobuze si face parte dintr-un program amplu de adaptare la cerintele actuale in domeniu. Am facut eforturi in ultimii 7 ani sa transportam calatorii cu autobuzele ETA in conditii optime, sa avem un transport civilizat si vom continua pe aceeasi linie. Avem un sistem de gratuitati destinat pensionarilor la transportul in comun, am creat linii noi de transport in functie de solicitarile oamenilor, iar din aceasta toamna, toti liceenii care locuiesc in cartierele marginase ale Ramnicului, cum ar fi Colonie Nuci, Goranu, Cazanesti, Raureni, Feteni si fac naveta la scoala, vor circula gratuit cu mijloacele de transport in comun ale SC ETA SA", ne-a spus primarul Ramnicului, Romeo Radulescu.


http://www.viatavalcii.ro/articol.php?ID=86270


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun 10 Feb 2013 15:18 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 49776
Nr anunt seap/Data publicare: 141798/05.02.2013

Autoritate contractanta: ETA S.A. RAMNICU VALCEA

Denumire contract: Se vor achizitiona 8 autobuze noi cu podeaua joasa

Valoare estimata: 5.638.710 RON

www.e-achizitii.com


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 21 Nov 2013 14:48 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 49776
Doar niste chinezarii au putut ajunge la Rm. Valcea. Saraca tzara a UE :(

SC ETA SA, societatea de transport în comun din municipiul Rm. Vâlcea, este , începând de luni 28 octombrie, proprietara unui lot de opt atubuze noi, achiziționate în urma unei licitații cu suma de 5.629.000 lei.

Potrivit reprezentanților municipalității, noile mijloace de transport în cmun vor înlocui în totalitate pe cele vechi cu care se cheltuia foarte mult pentru întreținerea lor.,, Suntem prea săraci pentru a ne mai cârpi. Aceste autobuze noi vor spori gradul de confort al călătorilor din oraş. Până la urmă acesta este scopul nostru, să mulţumim cetăţenii Râmnicului”, a precizat directorul general al SC ETA SA, Ion Popescu.

Firma de la care s-a achiziționat aceste autobuze este chinezească și chiar în ziua preluarii acestora de SC ETA SA, amabasadorul Chinei la București, Excelența Sa Huo Zeyhen, împreună cu o delegație chineză, s-au întâlnit cu primarul Emilian Francu și cu consilierii locali ai municipiului Rm Vâlcea. și au pus bazele unor noi colaorări. ,,Cu ocazia acestei vizite în orașul nostru, ambasadorul chinez a vizitat mai multe obiective de interes din municipiu şi din împrejurimi şi a fost invitat să intermedieze relaţii de afaceri între firme din China şi din Râmnicu Vâlcea, cu efect în dezvoltarea municipiului şi a zonei metropolitane a cărei capitală este”, a precizat Frâncu.

În acest context, primarul a promis că acesta e doar începutul și că în perioada următoare nu numai zona urbana va fi deservită de aceste autobuze dar vor mai fi achiziționate și altele pentru zona metropolititană

„Sper să continuăm legătura cu importatorul Cefin, cât şi cu partea chineză pentru a deservi mai multe trasee pe care le gândim pentru zona metropolitană Râmnicu Vâlcea. Este posibil ca în viitorul apropiat numărul autobuzelor noi din parcul auto al ETA SA să crească la 15″, a punctat Emilian Frâncu la întâlnirea cu oficialii chinezi.

Autobuzele chinezești, Golden Dragon, au 29 de locuri, sunt prevăzute cu spaţiu pentru fotoliu rulant şi rampă manuală pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi. Acestea au o garanţie de 3 ani, însă dacă sunt utilizate corect, ele pot avea o perioadă de utilizare destul de lungă.


http://semnaluloltului.wordpress.com/20 ... hinezesti/


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue 07 Oct 2014 11:32 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 49776
Restructurări la operatorul de transport în comun din Râmnicu Vâlcea

Operatorul de transport în comun din Râmnicu Vâlcea, ETA S.A, va face restructurări în următoarea perioadă pentru a nu intra în faliment, a declarat directorul acestuia, Nicolae Şovar.

"Trebuie realizate aceste restructurări, organigrama a fost supraîncărcată, nivelul subvenţiei este destul de redus, ştiu ce implică o astfel de acţiune. Dar nu putem intra în faliment sau să riscăm să nu putem să dăm oamenilor salariile la timp. Altă soluţie nu este", a spus directorul, el adăugând că va fi vorba de între 14 şi 20 de persoane care vor rămâne fără loc de muncă, dintr-un total de 186 de angajaţi.

Primarul Râmnicului, Gheorghe Matei, susţine acest demers, spunând că în perioada fostului primar al municipiului, liberalul Emilian Frâncu, a fost "supraîncărcată'' organigrama şi acum este cazul unei normalizări. "Nu îmi plac ipocriziile unor foşti colegi de la PNL care au angajat cu nemiluita atunci pe oricine şi acum protestează", a spus primarul.

Opoziţia consideră această acţiune una care "trimite oamenii pe drumuri în prag de iarnă şi rezultatul unui prost management".

"Nu poţi să trimiţi oamenii acasă când apar facturile de iarnă. Din tot ce restructurează văd doar doi TESA. Un manager bun caută soluţii de eficientizare, prin diversificarea activităţii, prin dimensionarea forţei de muncă, nu prin reducerea de personal", a declarat liderul PDL Râmnicu Vâlcea, consilierul Grigore Crăciunescu.

Operatorul de transport în comun ETA S.A. asigură curse cu cele 40 de autobuze şi 10 microbuze pe trasee în Râmnicu Vâlcea, spre zona industrială şi în zona preorăşenească.

AGERPRES


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon 04 Jan 2016 20:54 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 49776
Ramnicu Valcea nu poate mai mult decat sa treaca de la chinezarii la turcisme.

Marţi, 29 decembrie 2015, cele două autobuze achiziţionate recent de SC ETA SA în baza alocării financiare de 1.200.000 lei de la bugetul local au ajuns la sediul acestei societăţi, demarându-se procedurile de recepţie a acestora şi înscriere în circulaţie.

Autobuzele, marca Karsan – ATAK, pot transporta între 58 şi 61 de călători, pe scaune şi în picioare, fiind prevăzute cu podea joasă ce permite accesul persoanelor cu dizabilităţi. Motorizarea este Euro 6, iar consumul de carburant este unul redus, de aprox. 20 l/100 km. Cele două autovehicule vor intra în exploatare după 1 ianuarie 2016.

Firma Karsan, cu sediul în Turcia, operează pe piaţa autovehiculelor din 1966, iar modelul ATAK a fost prezentat publicului în cadrul expoziţiei internaţionale de profil de la Hanovra din 2014. În luna noiembrie 2015, firma Karsan a câştigat, cu autobuzele ATAK, licitaţia organizată de compania de transport public din Budapesta pentru furnizarea a 16 mijloace de transport în comun pentru zona turistică a Castelului Buda. În 2013, societatea ETA a mai achiziţionat 8 autobuze chinezeşti cu fonduri din bugetul local al primăriei Râmnicului.


http://www.impactreal.ro/2015123021029/ ... cesti.html


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 30 Mar 2018 17:01 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 49776
Începând cu data de 8 aprilie 2018, operatorul de transport intern ETA Râmnicu Vâlcea îşi va închide activitatea pe traseele Fedeleşoiu, Mihăeşti şi Vlădeşti. Conform regulamentului nr. 1370 al Parlamentului European, ETA nu mai poate depăşi teritoriul administrativ al municipiului. Sigur, această prevedere este în vigoare încă din anul 2007, însă operatorul de transport a mai putut continua să facă acele curse în afara teritoriului oraşului pentru că încă era în vigoare contractul de delegare.

Din păcate pentru sutele de călători care fac naveta pe acele trasee, din luna aprilie 2019, contractul de delegare expiră, urmând a se aproba un alt contract şi un caiet de sarcini în Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, iar acesta trebuie să respecte regulamentul impus de Parlamentul European.

De asemenea, conducerea ETA Râmnicu Vâlcea ne-a mărturisit că societatea va avea de suferit din punct de vedere financiar pentru că nu va mai putea să execute nici alte activităţi conexe pe care le făcea până acum, spre exemplu acelea de ITP, spălătorie sau reparaţii auto.

„Ne vor fi afectate cu siguranţă veniturile. Ca să vă dau un exemplu, pe traseul până la Mihăeşti încasam lunar suma de 35.000 de lei. Bani pe care îi vom pierde. De asemenea, mai aveam servicii de spălătorie, ITP sau reparaţii în atelierul propriu la vehicule din afară, iar aceste lucruri nu le vom mai putea face. Nu se ştie dacă vom ajunge la restructurări până când nu vom vedea contractul şi caietul de sarcini. Cert este că vom încerca să micşorăm intervalul de succedere a curselor pentru a atrage cât mai mulţi călători în municipiu. Abia apoi vom face o analiză şi vom vedea dacă vom avea nevoie de mai multe autobuze sau nu” – ne-a declarat directorul ETA SA, Andi Davidescu.


http://www.gazetavalceana.ro/2018/03/29 ... -vladesti/


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed 04 Apr 2018 00:42 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7865
Absolut fals, două simple hotărâri de CL ale localităţilor respective pot duce la înfiinţarea unui traseu. În plus, Regulamentul 1370 permite şi delegarea gestiunii, doar că e necesar un contract de servicii publice, care se poate încheia între autoritatea contractantă (CL Rm. Vâlcea) şi operator.
Nu scrie nicăieri nici că operatorul nu poate avea alte activităţi, ci doar că trebuie să colecteze în conturi separate sumele din alte activităţi (publicitate, ITP, spălătorie, service auto, parcări etc.).


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group