Am vazut filmul "Ora Zero". Ma asteptam, la ce se spunea pe aici, la un megashow de tramvaie si troleibuze. M-am inselat. Doar primele imagini sunt reusite, apoi cateva filmate noaptea, in rest mai mult film politist, cu tovarasul militian facandu-si datoria, pentru ca evident, personajul implicat nu era fiul unui consilier cu bmw x5 luat in leasing, ca sa-l infunde pe altul in loc, la ce probe avea.
In rest, clasica tema a decadentei burgheze, in timp ce tineretul danseaza pe muzica populara, ramasitele vechilor vremuri fumeaza Kent si se distreaza cu Abba, Smokie, Luv' si inca vreo doua pe care nu le-am recunoscut. Regizorii au dovedit ca stiau muzica vremurilor acelea pentru ca nu i-am putut prinde cu goofuri de muzica dupa '78 (filmul fiind facut in '82 dar actiunea se petrece intre 1978 si 1979, de anul nou). Deci fumau si ei Kent si mergeau la petreceri din astea burgheze
In rest, am vazut o groaza de TV2, TV20, Roman112, un cuplu de Tatre, un EP/V3A, cateva V3A, plus un interior de IK4. N'am vazut numere, ca sa-i prind cu goofuri din astea, precum pe Nicolaescu in Punctul Zero cu masini cu SEN in 1990.
In rest, autoturnuri Bucegi, taxiuri si masini de militie. Plus ca un ticalos de burghez cu portbagajul plin cu Kent face un accident dupa ce mai si bause ceva. Asta inainte sa se duca la petrecerea aia cu muzica buna. Am uitat sa spun, evident intr'o casa veche, pentru ca doar pe acolo mai misuna burghezia
Mi-a placut si ca oamenii aia rezolvau cate 3-4 ruperi de fir chiar in noaptea de Anul Nou. Oare cate defectiuni din astea rezolva o masina pe zi in capitala actuala?
Totusi, remarc ca oamenii erau altfel pe atunci, in 1978 si chiar in 1982 inca mai era destul de bine, adica nu incepuse epoca de aur sa se rastoarne in noroi.
Desi cu tenta propagandistica, aceste filme reusesc sa fie destul de frumoase, chiar peste idioteniile cu FX'uri venite de peste ocean. Pacat ca n'a fost numai cu tramvaie, troleibuze si autobuze.