TTT (Transport-Travel-Tourism)

Silviu Sîntea's page
It is currently Thu 28 Mar 2024 12:32

All times are UTC + 3 hours




Post new topic Reply to topic  [ 133 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Mon 07 Jan 2008 13:05 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:26
Posts: 195
Location: Bucuresti
No luck, revin cu link-ul direct:

http://www.youtube.com/watch?v=Dx5wO6AhyIY


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 07 Jan 2008 16:37 
@icsilviu
Pe Rahova am trecut azi pe la 11 si nu era nici o urma de utilaj. Pe Regina Maria se circula pe linia de tramvai, fiind curatata de plugurile RATB. Banda de circulatie este sub zapada.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 07 Jan 2008 22:54 
COMUNICAT DE PRESA
- situatie trafic RATB – ora 12:00 -

www.pmb.ro


Conform ultimelor rapoarte RATB, circulatia mijloacelor de transport in comun s-a desfasurat astazi cursiv in Bucuresti. Pana la aceasta ora, nu s-au inregistrat blocaje pe liniile RATB, de genul celor din zilele trecute.

RATB are astazi in circulatie parcul auto maxim specific unei zile de lucru, de 1010 autobuze, 362 tramvaie si 225 troleibuze.
Numarul de mijloace de transport a fost suplimentat cu 10-20% pe liniile care au inregistrat un flux de calatori mai mare decat de obicei: liniile 21, 25, 32, 41 de tramvai, linia 66 de troleibuze, liniile 104, 133, 301, 667 de autobuze.

PMB si RATB multumesc populatiei pentru modul cum a raspuns apelului de a nu impiedica circulatia RATB.

Obs: Rusine. Cat de putine mijloace de transport au mai ramas :cry:


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 07 Jan 2008 23:14 
Azi la ora 16:00 erau blocate troleibuzele 61 62.


Attachments:
DSC04974.JPG
DSC04974.JPG [ 87.19 KiB | Viewed 5979 times ]
Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 09 Jan 2008 09:47 
Offline
User avatar

Joined: Mon 12 Mar 2007 10:03
Posts: 255
Location: Drumul Taberei
Parcheaza corect, altfel platesti!


Soferii bucuresteni nu se bucura de un renume prea bun, stiut fiind faptul ca sunt grabiti, indisciplinati si mereu in cautarea "celei mai bune scurtaturi". In aceasta iarna, insa, mii de soferi bucuresteni par sa-si fi dat in petic!

INDISCIPLINA - In conditiile in care a nins abundent saptamana trecuta, multi bucuresteni au ales sa-si lase masinile acasa si sa mearga la serviciu cu transportul in comun, pentru a evita traficul aglomerat si lipsa locurilor de parcare. Insa o parte dintre cei care n-au renuntat sa-si foloseasca autoturismele personale nu sunt tocmai un model de buna purtare. Pentru ca zapada depusa pe carosabil a fost adunata pe marginea strazilor, acolo unde sunt locurile de parcare, multi soferi au gasit de cuviinta sa-si lase masinile pe strada, impiedicand, cu buna stiinta, circulatia mijloacelor de transport in comun. Politistii au reactionat prompt, dand amenzi cu sutele si intocmind dosare penale. Se pare insa ca masurile n-au fost suficient de dure, din moment ce, in continuare, sunt soferi care parcheaza acolo unde au chef: pe trecerea de pietoni, pe linia de tramvai sau in plina strada.

Mii de amenzi

Pentru cei care chiar nu vor sa inteleaga ca Bucurestiul este, sau ar trebui sa fie, un oras civilizat, politistii atrag atentia ca indisciplina in trafic se plateste scump!

Oamenii legii avertizeaza soferii indisciplinati ca, potrivit legii, stationarea neregulamentara te poate costa 4-5 puncte amenda si inca 3 puncte penalizare. "Daca blocheaza cu intentie traficul rutier, pot primi o pedeapsa intre trei luni si doi ani de inchisoare sau amenda", ne-a declarat Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.

"Noi am facut, in doar trei zile, 14 dosare penale, am dat 1.060 de amenzi si am filmat alte peste 1.700 de masini oprite neregulamentar, ai caror proprietari se vor trezi cu amenda acasa", a mai spus Ciocan.

Sursa:www.compact.info.ro


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 09 Jan 2008 11:53 
Fa parcari, ca altfel sari in aer!

Asa s'ar intitula un manifest, care ar fi si un avertisment pentru videan, daca videanul ar fi fost in Grecia. Din fericire, grecii mai au cate o 17N sau Justitia Antistatala. La linkul de mai jos veti vedea ca s'au luat si de un videan local:
http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-State_Justice

Este adevarat ca unii parcheaza cu nesimtire pe unde se nimereste, dar mi se pare penibil sa nu i se faca videanului dosar penal pentru locurile de parcare blocate de zapada. Culmea e ca in unele cazuri sunt destui fraieri care platesc la primarie pentru locuri de parcare unde parcheaza zapada aruncata de videnii care "dezapezesc".

Sa plateasca videanul si gasca lui cate 200 lei noi pentru fiecare zi in care masina sta in service din cauza gropilor lui plus amenda 500 lei si dosar penal pentru distrugere prin neglijenta.

In schimb, oamenii se inghesuie ca zombii la bradul de fier, "cel mai mare din Europa", situat in tara cu "cea mai murdara capitala din Europa".


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 09 Jan 2008 13:50 
concluzia e ca sanctiunile pentru soferii nesimtitii sint prea blinde, din moment ce se parcheaza in continuare aiurea, dupa mediatizarea intensa a cazurilor sanctonate deja; iar faptul ca trebuie sa i se faca dosar lui videanu ca nu ia zapada dupa locurile de parcare ale nesimtitilor seamana cu vorba aia cu "muietii-s posmagii"; unii sint atit de nesimtiti si comozi ca nu ar pune mina sa faca nimic, asteapta totul de la primarie, si apoi mai sint si gura mare, nemultumiti ca nu isi pot parca masina in scara blocului sau la geamul biroului, fiinda tit de snobi incit pentru ei ar fi o mare rusine sa mearga 1-200 metri pe jos ; are si primaria destule pacate dar nesimtitrea unora e mult mai mare; poate ar fi bine sa fie in ficecare zi ninsoare, asa nu vor mai circula toti desteptii cu maisna proprie si traficul va fi mult mai lejer; eu astept cu nerabdare noile benzi destinate transportului public, si sper sa fie delimitate ferm de restul traficului, iar sanctiunile pentru cei care le folosesc sa se si aplice, eventual chiar prin ridicarea masinilor;, chiar daca unii tipa ca nu sint legi pentru astea, juridic nu e nevoie de o lege, administratorul unui bun (in cazul de fata drumurile publice) putind impune modul de utilizare al acestuia, iar cui nu ii convine nu are decit sa nu il folsoeasca; ar trebui aplicata la nivel de capitala metoda din sectorul 3, si la scara mult mai mare, pentru ca e clar ca 4-5 puncte amenda sint nesemnificatvie pentru nesimtitii care daca si-au luat masina cred ca au dreptul sa mearga/parcheze cum si pe unde vor


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 09 Jan 2008 16:57 
E clar, videanul are un vot pana acum :x
Nu ma refer la nesimtirea unora, ci la nesimtirea generala. Toti primarii din '90 pana acum n'au ridicat un deget sa faca parcari si nici macar n'au impus altora sa-si faca parcari proprii ca sa nu-si mai parcheze in strada. Asa au lasat godzille ca Papagali Grup, care acum face si pensii :twisted: sa-si parcheze trotinetele pe banda de virat la dreapta, iar troleibuzele ies pe banda a 2'a, iar acolo nu vine nimeni sa faca dosare penale la grupul de "generali" (de securitate??).
Legat de strazi, ele nu sunt trotuare. Obligatiile cetatenilor se opresc acolo. In rest, sa vina primaria si sa ridice masinile ca sa curete zapada daca n'are loc de ele, dar sa faca :evil:'ului odata ceva in privinta asta, sa le faca locuri de parcare undeva, ca sa poata face banda aia de care tot se vorbeste aici.
Din pacate, Romania a importat succes modelul japonez: ingramadit cat se poate. Japonezii n'au spatiu cat romanii, dar romanii se ingramadesc si-si lungesc ochii ca sa para japonezi.
Iar faptul ca masinile se inmultesc este dovada ca transportul in comun nu face fata si nu s'a facut nimic de 30 ani ca sa fie o alternativa la masina!
N'am mers anul asta cu masina, dar n'am pus piciorul in metrou basesc sau mercedes plin de seminte. Urc frumos in statia acasa si cobor in statia serviciu, cu cursa directa 9444.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 09 Jan 2008 17:10 
Desi nu a mai nins de ceva timp zapada creeaza din nou probleme. Dimineata pe linia 41 salvarea lui 107 s-a facut praf dupa ce a cazut din cauza unui bolovan de zapada inghetat si cazut pe linie. Apoi cand sa intre in linie a patit si 264 acelasi lucru dupa ce a trecut prin zapada de intrare in terminalul Ghencea.


Attachments:
DSC05119.JPG
DSC05119.JPG [ 95.35 KiB | Viewed 5837 times ]
DSC05120.JPG
DSC05120.JPG [ 60.72 KiB | Viewed 5836 times ]
Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 09 Jan 2008 19:01 
Offline
User avatar

Joined: Tue 23 Oct 2007 13:53
Posts: 233
Location: Bucuresti (Vest), Drumul Taberei
Tom wrote:
Iar faptul ca masinile se inmultesc este dovada ca transportul in comun nu face fata si nu s'a facut nimic de 30 ani ca sa fie o alternativa la masina!


Se stie prea bine ca numarul autoturismelor creste din motive care tin de altceva decat de latura practica a imbunatatirii timpului si calitatii transportului intre A si B. Dar n-are importanta. Tot asa ar fi fost de spus si despre locuintele (vilele) unora. Fiecare va gasi motive puternice sa isi justifice atitudinea si interesele fara a interesa prea mult cat rau face in jur prin decizia sa.

Revenind la traficul din Bucuresti, in momentul actual, pentru un numar semnificativ de oameni, masina nu e nici pe departe o solutie buna, ci doar una comoda, pentru cei lenesi sau care vor sa li se dea totul pe tava. Nu zic, sunt situatii reala in care o masina este inestimabila. Dar nu se aplica decat intr-o parte din cazuri. Obisnuinta este una proasta.

Doar cand lucrurile sunt in ultimul hal se mai misca ceva in directia buna. De aceea astept cu mare interes sa creasca de 10 ori numarul masinilor ca sa nu mai avem cum sa mergem prin oras. Fie vom merge pe jos fie vom apela la transportul in comun. Poate atunci o sa simta mai mult si cei de sus ca e timpul sa faca ceva. Poate si oamenii isi vor da seama ca e mai sanatos sa faca ceva si sa mai faca putina miscare ca prea li s-a incetosat privirea de la atatea "aere" si mers numai cu nasul pe sus. Pana atunci bataia de joc si promisiunile in vant vor continua bine-mersi.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 09 Jan 2008 21:05 
Offline
User avatar

Joined: Mon 12 Mar 2007 11:25
Posts: 53
Location: Sector 1 Bucuresti
de 3 saptamani zace in statia de troleibuz "GLORIEI" un autoturism Dacia SuperNova alb cu numar de Brasov, de ce nu-l ridica nimeni?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 09 Jan 2008 21:54 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7774
Pai... e de la to'arasu Scripcaru din oras. Probabil soferul a vazut ca la ei se scot troleibuzele s-a gandit ca VIDajna=Scripcaru.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 10 Jan 2008 00:26 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7774
Sa ne mai aducem aminte ce a fost pe 3 ianuarie 2008...
Pe linia 41 RATB a trimis artileria grea (de 15 tone pe osie...)


Attachments:
0027-000-002.jpg
0027-000-002.jpg [ 53.04 KiB | Viewed 5744 times ]
0027-000-003.jpg
0027-000-003.jpg [ 58.79 KiB | Viewed 5743 times ]
0027-000-004.jpg
0027-000-004.jpg [ 52.85 KiB | Viewed 5744 times ]
0027-000-005.jpg
0027-000-005.jpg [ 119.62 KiB | Viewed 5744 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 10 Jan 2008 00:28 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7774
Normal.... nu in fata coloanei de tramvaie, ci in mijlocul ei :))


Attachments:
Lini41 pe ninsoare-01.jpg
Lini41 pe ninsoare-01.jpg [ 48.58 KiB | Viewed 5742 times ]
Lini41 pe ninsoare-02.jpg
Lini41 pe ninsoare-02.jpg [ 54.23 KiB | Viewed 5744 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 10 Jan 2008 00:30 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7774
Nici linia 32 nu a fost scutita de incidente... cu toate ca RATB si-a facut bine treaba pe acolo (de fapt... doar tramvaiele cu plug ale RATB au trecut pe Cal. Rahovei, Bd. Cosbuc, Sos. Alexandriei, Cal si Prel. Ferentari si Str. Zetari... Vanghelie nu s-a deranjat):


Attachments:
0019-Plug-000-005.jpg
0019-Plug-000-005.jpg [ 84.7 KiB | Viewed 5742 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 10 Jan 2008 00:32 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7774
Linia a fost bocata vreo 25 de minute... ca unii s-au crezut tramvaie...

Off-topic: autobuzul din imagine a avansat doar 500 m in cele 2 ore cat am mers eu pana in Depoul Alexandria si retur.


Attachments:
0246-032-016.jpg
0246-032-016.jpg [ 76.5 KiB | Viewed 5740 times ]
Masina pe linia 32- Cal. Rahovei.jpg
Masina pe linia 32- Cal. Rahovei.jpg [ 69.66 KiB | Viewed 5740 times ]
0635-0SR-004.jpg
0635-0SR-004.jpg [ 66.25 KiB | Viewed 5740 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 10 Jan 2008 00:33 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7774
Nici in Centru nu s-a circulat mai bine. Nea Vidanja era la schi in Austria, nu-l interesa pe el deszapezirea...


Attachments:
0660-640-005.jpg
0660-640-005.jpg [ 70.04 KiB | Viewed 5739 times ]
0903-783-038.jpg
0903-783-038.jpg [ 82 KiB | Viewed 5740 times ]
4535-783-001.jpg
4535-783-001.jpg [ 74.61 KiB | Viewed 5740 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 10 Jan 2008 00:35 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7774
Sa revenim in Rahova... intersectia Cal. Rahovei cu Cal. Ferentari. Autoutilitara de interventie de la RATB si TIRul din fata ei (nu se vede in poza) sunt inzapezite ca lumea...


Attachments:
Intersectia Cal. Rahovei cu Cal. Ferentari.jpg
Intersectia Cal. Rahovei cu Cal. Ferentari.jpg [ 88.44 KiB | Viewed 5737 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 10 Jan 2008 00:37 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7774
Iar soferul acestei Dacii se dadea mare ca poate trage duba din spate lui... nu am mai stat sa vad daca a reusit (Duba era deja legata cu o shufa de Dacie):


Attachments:
Duba trasa de Dacia.jpg
Duba trasa de Dacia.jpg [ 73.99 KiB | Viewed 5736 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 10 Jan 2008 00:38 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7774
Dubele au creat multe probleme in acea zi... pentru inceput, va rog sa observati ca linia lui 47 nu a fost folosita o vreme:


Attachments:
0144-041-002.jpg
0144-041-002.jpg [ 96.77 KiB | Viewed 5735 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 10 Jan 2008 00:40 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7774
Cauza? Duba B-61-XNN, parcata PE linie!!


Attachments:
B-61-XNN parcat pe linia de tramvai-2.jpg
B-61-XNN parcat pe linia de tramvai-2.jpg [ 103.81 KiB | Viewed 5733 times ]
B-61-XNN parcat pe linia de tramvai.jpg
B-61-XNN parcat pe linia de tramvai.jpg [ 98.95 KiB | Viewed 5733 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 10 Jan 2008 00:42 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7774
S-a incercat intrarea pe linia de acces a lui 41... tot din cauza dubelor a fost foarte greu. In fata lui #4014, care venea de la depou, erau toate cele 5 tramvaie de pe linia 47:


Attachments:
4014b-041-003.jpg
4014b-041-003.jpg [ 76 KiB | Viewed 5731 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 10 Jan 2008 00:44 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7774
Greu intrau 47-urile... primele au plecat imediat... dupa aia a venit coloana de 41-uri si s-au incurcat pe acolo 41-uri cu 47-uri cu pluguri si cu vagoane care intrau pe 41 dar ajunsesera prea devreme sau prea tarziu.


Attachments:
3364+3365-047-004.jpg
3364+3365-047-004.jpg [ 88.23 KiB | Viewed 5727 times ]
3386+3387-047-003.jpg
3386+3387-047-003.jpg [ 88.85 KiB | Viewed 5727 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 10 Jan 2008 00:46 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7774
Si incepe aventura lui #4014... cum banda 1 de pe contrasens era inzapezita, iar a doua era... o sa vedeti cum, masinile circulau pe linie... care linie, din intamplare, avea alt sens. Pentru inceput, un Logan cu numerele camuflate de omat. Soferul se tot invartea pe langa masina, ba chiar disparea pentru intervale de 5-10 minute, dar nu catadicsea sa-si miste tabla de acolo!


Attachments:
Logan fara numar-01.jpg
Logan fara numar-01.jpg [ 82.91 KiB | Viewed 5722 times ]
Logan fara numar-02.jpg
Logan fara numar-02.jpg [ 81.76 KiB | Viewed 5722 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 10 Jan 2008 00:48 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7774
Au urmat apoi dubele... care nu mai intrau in capat, ci stationau chiar pe banda a 2a a bulevardului! Iar intre curse... soferii isi lasau masinile acolo.

Pentru inceput B-39-HXZ:


Attachments:
B-39-HXZ-01.jpg
B-39-HXZ-01.jpg [ 84.39 KiB | Viewed 6043 times ]
B-39-HXZ.jpg
B-39-HXZ.jpg [ 94.64 KiB | Viewed 6043 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 10 Jan 2008 00:49 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7774
Apoi IF-01-MTR:


Attachments:
IF-01-MTR-001.jpg
IF-01-MTR-001.jpg [ 84.81 KiB | Viewed 6134 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 10 Jan 2008 00:50 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7774
Au urmat taximetristii, care tot pe banda 2 stationau, insa s-au miscat la insistentele soferului autobuzului din spatele lor:


Attachments:
B-41-EVG-02.jpg
B-41-EVG-02.jpg [ 86 KiB | Viewed 6132 times ]
B-41-EVG.jpg
B-41-EVG.jpg [ 93.45 KiB | Viewed 6133 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 10 Jan 2008 00:51 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7774
Dupa ce am trecut si de autobuz... am intrat la capat :) Sa recapitulam... de la Biserica si pana in capat... 40 de minute, distanta: 100m :!:


Attachments:
1080-173-003.jpg
1080-173-003.jpg [ 86.2 KiB | Viewed 6131 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 10 Jan 2008 00:54 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7774
In ziua de 4 Ianuarie nu a mai nins. Dar nici cei de la deszapezire nu prea au lucrat (ca doar nu ninge!)...

Capetele RATB nu au fost deszapezite (cu exceptia liniilor de tramvai, pe unde au trecut vagoane tip 1VU si 3VU):


Attachments:
0878-141-003.jpg
0878-141-003.jpg [ 80.74 KiB | Viewed 7135 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 10 Jan 2008 01:05 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7774
Linia 73 a fost blocata de o masina parcata, B-36-DGN. Se stia ca sunt probleme pe Bd. Obregia... prin urmare, linia 73 a fost suspendata (nu stiu daca pana azi i s-a dat drumul), vehiculele trecand pe 74. Pe la ora 15 s-a facut o proba... dar nu am putut merge mult. Calatorii au coborat, facand referire la mama lui Videanu (!!!!), Politie si RATB, dar pana la urma au luat-o pe jos. Militienii se plimbau pe bulevard, dar nu stiu ce pazeau, ca nu i-am vazut sa taie vreo amenda.


Attachments:
5231-073-002.jpg
5231-073-002.jpg [ 83.57 KiB | Viewed 7131 times ]
5231-073-004.jpg
5231-073-004.jpg [ 85.62 KiB | Viewed 7131 times ]
5231-073-005.jpg
5231-073-005.jpg [ 86.67 KiB | Viewed 7131 times ]
5231 blocat de B-36-DGN-01.jpg
5231 blocat de B-36-DGN-01.jpg [ 77.39 KiB | Viewed 7132 times ]
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 133 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group