TRANSPORT PUBLIC

Transportul public din Romania si din lume. Unicul forum cu informatii corecte, oficiale!
It is currently Wed 27 Jan 2021 04:59

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu 22 May 2008 22:13 
Zilele trecute am avut ocazia sa vad o placuta procesoare si de comanda a sistemelor de climatizare prezenta pe vagoanele CFR modernizate atat la Arad cat si la Pascani. Aceste sisteme impreuna cu TOT ansamblul (sistemul) de climatizare aflat sub vagon sunt construite la ICPE SAERP. Intregul ansamblu de sub vagon cantareste 1500Kg. Intreg sistemul de incalzire/aer conditionat este reglat automat de calculator in functie de informatiile primite de la senzori dar si in functie de comenzile primite de la sistemele de reglaj din compartimente (daca este cazul). In fereastra cu softul se vede tot sistemul de climatizare incepand de la compresor (stanga jos), ventilatoare (in mijloc jos), pana la rezistentele de incalzire (cele marcate cu rosu, spre dreapta). Pe vagoanele recent iesite de la modernizare apare si un nou modul de reglare din compartimente - dispare acel potentiometru si apare un panou cu 2 butoane si in stanga lor o scara gradata cu leduri care indica temperatura setata.


Attachments:
DSC07861.JPG
DSC07861.JPG [ 127.22 KiB | Viewed 3237 times ]
DSC07862.JPG
DSC07862.JPG [ 95.98 KiB | Viewed 3238 times ]
DSC07863.JPG
DSC07863.JPG [ 87.14 KiB | Viewed 3238 times ]
Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 24 May 2008 18:34 
Offline
User avatar

Joined: Tue 23 Oct 2007 13:53
Posts: 236
Location: Bucuresti (Vest), Drumul Taberei
Sistemul este cel mai probabil o imbunatatire a celui vechi. Apreciez publicarea acestor informatii.

Legat de modernizarile vagoanelor de calatori facute cu echipamente de la ICPE-SAERP este de remarcat ca tehnologia folosita este la un nivel bun. Intr-adevar este un mare progres fata de ce insemna modernizare in anul 2000 (cel mult instalatie de climatizare montata in vagon si automatizari la nivel redus).

Din ceea ce observ, interfata de testare a dispozitivului pare a fi realizata in LabView. Este un lucru deosebit de bun ca s-a reusit si la noi sa se atinga un asemenea nivel iar multe dintre automatizari sau procese nu mai sunt doar la nivelul de teorie, ci se folosesc chiar la noi in tara. La Universitatea Politehnica stiu de cel putin un curs care viza automatizari si folosirea programului LabView. Este bine ca incet-incet recuperam decalajul care ne desparte de activitatea stiintifica ce se poate realiza in Europa de Vest.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group