TRANSIRA

Transportul public din Romania si din lume. Unicul forum cu informatii corecte, oficiale!
It is currently Sun 09 Aug 2020 02:58

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat 06 Sep 2008 19:19 
Offline
User avatar

Joined: Thu 22 Dec 2005 08:27
Posts: 43
Location: Resita-Timisoara
Acum cca 1 luna am observat ca pe autobuze si tramvaie apar niste aparate portocalii, micute si frumoase. Am presupus ca sunt aparate electrice de imprimat bilete (compostoare). La ceva timp a aparut si stirea in ziar ;).

Un articol din ziarul Timpul Resita:

Reşiţenii, la autotaxare
Locuitorii municipiului vor avea parte în viitorul apropiat de o mică surpriză în ceea ce priveşte transportul în comun


Nu, nu e vorba de noi mijloace de transport ci de noi modalităţi de taxare. Mai exact, în curând toate autobuzele şi tramvaiele din municipiu vor avea dispozitive pentru autotaxare. Montarea acestor dispozitive a început în urmă cu aproximativ o săptămână.

Când se va finaliza întreg procedeul? Nu putem spune cu exactitate, deoarece nici autorităţile nu ştiu cu exactitate. ,,Măsura de a monta aparatele de autotaxare a fost luată în cadrul Consiliului de Administraţie al societăţii. Nu suntem siguri că vom avea fondurile necesare pentru a duce la bun sfârşit ceea ce am început", a declarat Gheorghe Marchiş, director executiv al societăţii Prescom Reşiţa.

Montarea acestor aparate e doar un prim pas în realizarea unui sistem de monitorizare a transportului, sistem care probabil va fi implementat în anii următori.

Sursa: CAON (Timpul).

Nu la mult timp, D-nul Ardeleanu Gelu din cadrul Prescom-ului, ne informa, pe forumul site-ului primariei Resita, cu privinta la cum se vor achizitiona biletele. Se pare ca s-a ales un sistem foarte modern, dar poate nu cel mai sigur pentru orasul nostru, aparate automate de bilete amplasate in oras. Sa speram ca ele vor rezista mai mult decat cosurile de gunoi si semafoarele mici amplasate in oras:

"NOU !!
Au sosit cele 4 automate pentru bilete , ce vor fi utilizate la autotaxare . In prezent S.C Prescom S.A Resita a demarat procedura pentru obtinerea aprobarilor de amplasare si montare a acestora ."

Autor: ardeleanugelu
Sursa: Primaria Resita.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 06 Sep 2008 20:43 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7865
Ca off-topic: de unde se cumpara acum abonamente valabile 1 zi? De unde se vor cumpara dupa introducerea autotaxarii?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 08 Sep 2008 14:17 
Offline

Joined: Mon 08 Sep 2008 08:05
Posts: 7
Am gasit si aceasta intrebare . Cand ?! Am dat informatia corecta legata de aparatele sosite si vazute de mine . Problema "rezistentei " lor am dezbatut-o cu cei ce le-au produs . Sunt foarte rezistente la socuri , sper sa dea domnul sa nu se gaseasca din cei "suparati " "suparati " . Nu pot fi devalizate pentru ca au un sistem de monitorizare prin GPS , deci ......?
Abonamentele ... va voi informa la timp . Dar daca se vorbeste despre abonamentul " de o zi " , solicitati acest abonament . Daca primiti informatia ca nu-l are D-nul , D-na , taxator , eu sunt aici am e-mail " ardeleanugelu@yahoo.com . Sesizati-ma cu date concrete ( Ora , ziua , nr. tramv. sau autobuz , microbuz, etc. )si veti vedea ..... Nu ne putem ajuta singuri !! Ajutandu-ne , va ajutati !!Raspund si la tel .0255 214327 interior 40 .


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 03 Jul 2009 19:36 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 49771
Resita: S-a scumpit biletul de tramvai

Reşiţenii care folosesc mijloacele de transport în comun vor scoate, de astăzi, din buzunar, pentru o singură călătorie, 1,5 lei, cu 20 de bani mai mult decât până acum.


Adevarul, 1 iunie 2009
http://www.adevarul.ro


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 03 Jul 2009 20:57 
Offline

Joined: Mon 08 Sep 2008 08:05
Posts: 7
Una dintre metodele de formare a preturilor este metoda costurilor , metoda de altfel aplicabila in transporturi urbane de calatori si stipulata prin Ordinul 272/12.12.2007 al ANRSC. se prevede in mod expres ca daca din situatiile financiare ale transportatorilor se constata ca nivelul pretului biletelor produce pierderi , atunci se poate face o ajustare a acestora care se aproba de catre C.L , pana la nivelul in care transportatorul obtine un profit onorabil.
Intr-o alta ordine de idei, un produs se fabrica atata timp cat venitul marginal este mai mare decat costul marginal , eventual pana la limita in care venitul scade si costul creste si se ajunge in punctul unde acestea devin egale . se aplica si in cazul serviciilor si chiar banal al biletelor de calatorie.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group