Dr2005 wrote:
Întreaga ,,extindere" e, de fapt, crearea unei bucle de întoarcere în locul fostei bucle de tramvai. O lucrare care se putea face de când s-a desfiinţat tramvaiul, nu mai zic că prelungirea traseelor de troleibuz pentru a întoarce în depou se putea face... de când s-a introdus troleibuz la Galaţi.
Nu știu unde ai auzit termenul: ,,prelungirea traseelor de troleibuz pentru a întoarce în depou"...
Bun... Să le luăm pe rând...
1. Nicăieri în țara asta numită Romania,niciun traseu de tramvai/troleibuz nu-și are capăt în Depou respectiv Autobază!
2. Nu există termenul Depou care face referire la gararea autovehiculelor destinate transportului public de persoane dotate cu roți pe pneuri! Ele se numesc AUTOBAZE! Depou este locul unde se garează vehiculele FEROVIARE, destinate transportului public de persoane: tramvaie,metrouri, etc.
Iar dacă nu cunoști 100% motivul real pentru care nu s-a prelungit nu știu ce traseu sau bretea ori că nu s-a realizat din prima vreo buclă este simplu. Politica de atunci a anilor 80: CRIZA COMBUSTIBILULUI! Care a generat...alternative: introducerea/ extinderea transportului electric. Exemple:
Constanța, Reșița, Ploiești, Craiova, Botoșani, Brașov, Cluj-Napoca = inaugurare linii de tramvai.
Galați, Iași, Brăila, Suceava, Sibiu, Târgoviște, Slatina,Tg.Jiu, Baia-Mare = inaugurare linii de troleibuz.
Cum la Galați ca și în alte orașe, aceste inaugurări s-au realizat ,,pe repede înainte" nu s-au realizat din prima anumite elemente ale rețelei. Și anume STAȚIILE DE REDRESARE separate. Așa că la noi în Galați, s-a inaugurat liniile de troleibuz dar având ca sursă de alimentare... stațiile de redresare ale tramvaielor.
Cred că am lămurit destul de clar problema.
Doi la mână, măcar la noi în Galați,se mai face ceva,iar în celalte etape se realizează EXTINDEREA traseelor de troleibuz!
Punct!