Identice cu acesta au fost doua troleibuze din Cluj Napoca, cu nr. 154 si 155 (troleibuze scunde).
La fel, doua troleibuze identice au fost 247 si 40 din Brasov. Livrarea in aceasta schema albastru - gri (precum si in cea asemanatoare verde inchis - crem) a avut loc la inceputul anului 1988. Daca nu ma insel, au fost primele troleibuze cu semnalizatoare si stopuri de tip nou.
Macazele vechi din Timisoara continua sa faca probleme. Nu se gaseste un cap luminat in Primarie sau in RATT sa propuna inlocuirea lor cu unele noi, moderne?
Despre proiectul de extindere a transportului cu troleibuze in Dumbravita s-a vorbit aici: viewtopic.php?f=39&t=5176
Cum e pus in practica, vom discuta aici.
Practic traseul metropolitan M14 dubleaza TOT parcursul traseului municipal 14!
Troleibuzele traseului 14 intorc in giratoriul I.I. de la Brad (!!!), nemontandu-se reteaua de intoarcere + doua macaze, in timp ce rarele troleibuze ale traseului M14 isi vad nestingherite de drum.
Probleme si la celalalt cap de linie, Gh. Baritiu. Troleibuzul M14 stationeaza, decupland captatoarele ca sa poata fi depasit de celelalte troleibuze. Ce aglomeratie o sa fie cand se va pune in circulatie si celalalt troleibuz metropolitan, M11! Desigur, un sistem de macaze ar fi rezolvat problema, dar noi suntem in Romanica
Începând cu data de 28 noiembrie a fost inaugurată linia M14, care face legătura între Timişoara şi Dumbrăviţa. Călătoriile pe această linie se fac în baza abonamentelor sau a biletelor din portofelul electronic ataşat cardului. Costul unui abonament pe linia M14 este de 53 de lei/lună şi e valabil doar pe această linie. De asemenea, se mai poate circula în baza abonamentului general achiziţionat cu 93 lei/lună, cu menţiunea că cu acest abonament se poate circula pe orice linie R.A.T.T. din Municipiul Timişoara.
Cei care nu doresc să-şi întocmească un abonament pot circula pe linia M14 în baza biletelor ataşate în portofelul electronic, costul unui bilet pentru o călătorie fiind de doi lei. Obţinerea unui card se face de la orice chioşc R.A.T.T. din Timişoara. Cardul este gratuit pentru toţi călătorii.
Din pacate, harta cu traseele metropolitane nu a fost reactualizata nici pana astazi!
De asemenea, traseul M14 apare la "trasee autobuz" (macar bine ca apare la cele metropolitane): http://www.ratt.ro/statii3.html
Filmari recente cu troleibuzele din Timisoara. Autorul a remarcat frecventa execrabila a troleibuzelor, mai ales pe traseele metropolitane si starea precara a retelei de contact din municipiu, avand ca efect deplasarea troleibuzelor cu viteza mica.
Attachments:
Ghiroda trolleybus.jpg [ 97.47 KiB | Viewed 3415 times ]
Retea veche, fir subtiat, inadit, macaze, incrucisari si prinderi descentrate, labartate. Peste piesele speciale ale retelei se circula cu 5 km/h! Exceptie, desigur, retelele noi de la Dumbravita si Ghiroda (am inteles ca se circula cu 70 km/h intre localitati, dar s-a decis limitarea la 50 km/h). Apropo de Dumbravita, traseul M14 a fost prelungit cu inca o statie, pana la urmatorul giratoriu din Dumbravita, troleibuzul folosind motorul auxiliar. Programele metropolitate sunt "slabe" troleibuzele liniei M14 fiind arhipline (cu M11 nu am circulat), la fel si troleibuzele liniei 14 (ar fi fost nevoie de troleibuze articulate).
Vehiculele sunt ponosite in interior si pline de praf (ceea ce nu am vazut in autobuze iar tramvaiele stralucesc de curatenie). Afisajul electronic nu functioneaza, nici anunturile vocale si nu exista harti cu traseele in interiorul niciunui mijloc de transport public.
Cap de linie Gheorghe Barițiu (pe om l-a chemat George Bariț).
Nu am vazut pe nimeni sa urce de aici, ca nici nu stii daca troleibuzele se incadreaza pe trasee ori stationeaza pe str. Gării.
Reteaua de troleibuz de pe str. Gării, pana la Solventul, a fost demontata (in martie 2022 exista inca). Nu stiu daca este Hotarare de Consiliu local pt. dezafectarea acestei retele si nici de ce a fost demontata (exista un proiect de extindere a tramvaiului pana la Solventul, de pe vremea primarului Robu; nu stiu daca mai e de actualitate).
Culmea nepasarii: troleibuzele liniei 18 afiseaza cap de linie "Solventul' desi nu mai circula pana acolo
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot post attachments in this forum