TRANSPORT PUBLIC

Transportul public din Romania si din lume. Unicul forum cu informatii corecte, oficiale!
It is currently Sun 13 Jun 2021 13:23

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue 19 May 2015 18:01 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50888
Gata cu troleibuzele! Birlad -- In municipiu nu mai este nevoie de troleibuze -- aceasta este concluzia la care au ajuns administratia si consilierii locali.

In perioada 1994--2000, s-au alocat sute de milioane pentru introducerea troleibuzelor, lucrarile la reteaua electrica fiind finalizate pe doua trasee: Gara-Rulmenti SA si Confectii SA-Rulmenti SA.

"Investitia este buna pentru iluminatul public. Daca s-ar introduce troleibuze, activitatea de transport ar iesi in pierdere", a fost de parere primarul Ioan Juverdeanu. In prezent, in municipiu activeaza transportatorii privati, care circula cu microbuze, si cele 18 autobuze ale Urban Trans, unitate subordonata Consiliului Local. Numai anul trecut Urban Trans SA a inregistrat pierderi de 1,4 miliarde lei, deci exploatarea troleibuzelor nu ar fi foarte profitabila.


Ziarul evenimentul, 22.02.2001

Au fost montati doar stalpii, nu si reteaua electrica. Posibil sa fi fost montate cabluri de injectie?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue 19 May 2015 18:03 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50888
La email-ul dumneavoastra din data de 18/08/2006, prin care ne solicitati sa va informam despre derularea investitiei "Introducere transport in comun cu troleibuzul", va comunicam ca, potrivit unui studiu de circulatie efectuat in anul 1994 de Institutul de proiectare S.C. EDILPROIECT S.A. Piatra Neamt, privind transportul in comun cu troleibuzul, numarul de calatori (muncitori din zona industriala), in perioada respectiva, era foarte mare si se impunea acest lucru. In momentul de fata potrivit unui nou studiu de circulatie a rezultat ca numarul de calatori din zona industriala a scazut cu peste 60%. Transportul in comun a fost concesionat de Asociatia Transportatorilor 2004, si se face cu un numar de 12 autobuze si 12 microbuze.

Costurile pentru finalizarea obiectivului de investitii "Introducere transport in comun cu troleibuze" sunt foarte mari (235 000 000 000 Rol). Momentan primaria nu poate suporta aceste costuri, mai ales ca la ora actuala transportul cu troleiobuzul nu se mai justifica.

Lucrarile executate sunt in conservare, urmand a fi reluate la momentul oportun. In eventualitatea justificarii investitiei "Introducere transport in comun cu troleibuze", va vom contacta, pntru a ne sprijini in acest sens.


http://www.domnuleprimar.ro/8925-Trolei ... NSIRA.html


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group