TRANSPORT PUBLIC

Transportul public din Romania si din lume. Unicul forum cu informatii corecte, oficiale!
It is currently Sun 20 Jun 2021 13:11

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun 21 Sep 2008 20:22 
Offline
User avatar

Joined: Tue 20 Jun 2006 21:15
Posts: 220
Bucuresti,sa ne traiesti!

De la ciobanul Bucur la cel din Pipera s-au scurs exact 549 de ani. Pe care capitala valaha ii aniverseaza luna aceasta. In jumatatea de mileniu care s-a strecurat, Bucurestiul s-a mai schimbat pe ici pe colo, dar nu prin partile esentiale.

Mostenim de la Bucur nu numai piciorul de plai, ci si filosofia de viata. In general, una specifica turmei.

Ne batem cu pumnu-n piept c-am stat de straja la portile Orientului. Poate de-asta am si ramas la usa Europei atata amar de vreme. Tot asteptand sa fim bagati in seama de ocţidentali, ne-am pus pe copiat. La inceputul secolului trecut, ne flatam autoproclamandu-ne Micul Paris. Ne-am tras Arc de Triumf si ne-am asezat la umbra lui sa ne tragem si sufletul. La inceputul acestui secol, parem mai degraba Micul Istanbul. Avem de toate. De la piete aglomerate si insalubre, pana la mall-uri opulente si fitze made in Bamboo.

O capitala a contrastelor, dupa cum o califica uluiti straini care ii calca pragul. Una cu pretentii europene si realitati balcanice. Singurul loc de pe Planeta unde pare firesc ca drumurile cersetorilor sa se intretaie cu cele ale magnatilor aparuti ca ciupercile dupa ploaie, unde masinile de lux stau incolonate la semafoare printre gropi de dimensiuni selenare.

Suntem originali in tot si in toate! Cum cad cativa stropi de ploaie sau primii fulgi de zapada, ca la un semn, circulatia pe drumurile publice se opreste. In fond, domeniul in care edilii exceleaza este incremenirea in proiect.http://stirileprotv.ro/exclusiv/portrete/Bucuresti-sa-ne-traiesti.html


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun 21 Sep 2008 20:40 
Offline
User avatar

Joined: Tue 20 Jun 2006 21:15
Posts: 220
Oprescu a multumit bucurestenilor ca au demonstrat ca pot fi o comunitate

Primarul general al Capitalei a multumit cetatenilor ca s-au bucurat in liniste de festivitatile organizate de Zilele Bucurestiului, demonstrand ca "nu sunt o adunatura de cetateni", ci o comunitate.

V-am invitat sa va bucurati de Bucuresti. Si ati venit alaturi de mine. Ati privit, ati ascultat, ati cantat, v-ati bucurat de orasul in care traim. In liniste, fara incidente, Zilele Bucurestiului si Noaptea Alba ne-au readus impreuna. Va multumesc pentru ca mi-ati demonstrat ca putem fi o comunitate si nu o adunatura de cetateni", a declarat Sorin Oprescu.

http://stirileprotv.ro/stiri/social/oprescu-a-multumit-bucurestenilor-ca-au-demonstrat-ca-pot-fi-o-comunitate.html


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun 21 Sep 2008 23:43 
Quote:
Am stat de straja la portile Orientului
, iar astazi rezemam portile Occidentului si privim peste gard la lumea civilizata.
Doar vremea a facut ca festivitatile sa treaca neobservate de unii si ignorate de altii, astfel incat cine a asistat la ele a facut-o in liniste, regretand insa cele 35° de acum 2 saptamani.


Top
  
 
PostPosted: Mon 22 Sep 2008 01:07 
Alex wrote:
Bucuresti,sa ne traiesti!

De la ciobanul Bucur la cel din Pipera s-au scurs exact 549 de ani.


E greu sa-i ceri unui reporter sa aiba logica, coerenta sau sa fie informat. El debiteaza.

In 1459 apare prima atestare documentara a deja ORASULUI Bucuresti, sub semnatura lui Vlad Tepes. Este deci vorba de o asezare locuita, care avea cel putin niste zeci de ani, in 1459. Nu exista dovezi arheologice, dar probabil, in 1459, Bucurestiul avea chiar peste 1 secol.

Cum Ciobanul Bucur este doar intemeietorul de legenda al orasului - fondarea exacta a asezarii nu este cunoscuta istoric - este greu sa spui ceva exact despre el sau despre data de intemeiere a asezarii.

Si atunci de unde aberatia cu De la ciobanul Bucur la cel din Pipera s-au scurs exact 549 de ani., care mai si contine precizarea "exact"? Pai simplu: din mintea reporterului de ProTV. :lol: :lol: :lol:


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 22 Sep 2008 10:23 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3301
Tom wrote:
... si privim peste gard la lumea civilizata.

De fapt, privim pe sub gard.

Asta e soarta cateilor, sa priveasca de jos in sus, sa muste de marginea pantalonilor si sa schiaune tragicomic atunci cand li se da acel binevenit sut undeva, cu scopul de a mai face un pas inainte.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 22 Sep 2008 11:28 
Interesanta comparatie intre Bucur si "cel din Pipera". De abia astept sa se implineasca 549 ani de atestare a cartierului Pipera, sa ma duc cu naveta spatiala Maybach la festivitati.


Top
  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group